Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sectiune dedicata profesorilor de religie

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.02.2011, 22:38:42
horatiu.miron's Avatar
horatiu.miron horatiu.miron is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2010
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Navydul Vezi mesajul
Ma faci sa rad, dar tu de ce nu scrii in limba romana, nu vad nici un ș si ț pe la tine si te legi de alții. Nu-i frumos, Horatiu.
Ba e foarte frumos, lipsa diacriticelor e o alegere constienta pe care o fac. E ceva asumat, din mai multe motive. Daca imi urmaresti scrierile pe forum vei observa ca in cazuri exceptionale folosesc diacritice, acolo unde prin lipsa lor s-ar putea intelege altceva din mesajul meu. Exemplu 1. Exemplu 2.

Eu am contestat lipsa de coerenta in exprimare, lipsa alineatelor si eternul spatiu pus inainte de semnele de punctuatie. Acestea, spre deosebire de lipsa diacriticelor, afecteaza grav lizibilitatea textului. Un text in limba romana, dar fara diacritice, nu presupune nici un fel de efort pentru un vorbitor nativ care stie sa citeasca.

Toate aceste tehnici, laolalta cu folosirea butonului "Vizualizare" inainte de a trimite un mesaj pe forum, sunt de bun simt. Cineva care voit ignora aceste norme de igiena a exprimarii nu are ce sa caute la nicio catedra. Aparent nu vedeti nimic in neregula cu agramati care sa se ocupe de educatia copiilor romani, atata timp cat acei agramati vor sa predea "religie".

Cine vrea sa acceada in mediul academic trebuie judecat dupa alte standarde decat forumistul de rand.

User vechi: hmiron.
User si mai vechi: scrabble.

Last edited by horatiu.miron; 25.02.2011 at 22:46:43.
Reply With Quote

Tags
rog raspuns urgent