Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.02.2011, 14:50:23
camy_d camy_d is offline
Banned

Data înregistrării: 14.11.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de guardian knight Vezi mesajul
Asistam neputinciosi de-o vreme, la proliferarea tot mai deranjanta a cainilor fara stapan !

Oriunde te-ai deplasa,ca si cetatean onorabil al tarii tale,asupra ta planeaza spectral si vag o amenintare difuza,de care e bine sa tii cont daca nu vrei sa fii clientul cu abonament al centrelor antirabice !
Amenintarea vine, insa, paradoxal,din partea unui animal, numit "cel mai bun prieten al omului ",si care desigur, pe parcursul miilor de ani, si-a dovedit nu de putine ori devotamentul si sincera prietenie !

Avem deci printre cetateni doua tabere,mari si late : unii care si-ar dori si ei sa circule in siguranta pe strazi ,la orice ora din zi si din noapte,neriscand sa fie atacati de cainii care-si apara firesc, teritoriul, iar altii care, oplosesc si aciuaza pe acesti caini heberei, pe langa usile lor de bloc, pe langa containere,tinand cu dintii ca aceste nevinovate creaturi sa nu fie luate si eutanasiate !

Acuma intrebare este,: care este in lumina crestina, mai important, omul sau animalul ???
Trebuie sa ocrotim si sa protajam securitatea si viata omului,sau sa plangem de mila animalului lasat in strada ???

Oamenii care nu mai vor sa fie amenintati la tot pasul de caini, s-au constituit intr-un grup de actiune pe yahoo - "ANTIMAIDANEZI.GROUP.YAHOO"
Pe mine nu mă deranjează câinii maidanezi și n-aș prea vrea să-i omoare sau sterilizeze, numai că s-ar putea să nu fie acest lucru chiar greșit, sunt oameni mușcați de câini la care eu nu mă gândesc, pentru că eu n-am fost mușcată. Am totuși presimțirea și că această aversiune împotriva lor vine de la câteva cazuri izolate, care au fost generalizate, m-ar interesa o statistică a oamenilor mușcați de câini.
Vechi 18.02.2011, 14:56:22
dianagroza's Avatar
dianagroza dianagroza is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.10.2010
Locație: Iasi, Romania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de camy_d Vezi mesajul
Pe mine nu mă deranjează câinii maidanezi și n-aș prea vrea să-i omoare sau sterilizeze, numai că s-ar putea să nu fie acest lucru chiar greșit, sunt oameni mușcați de câini la care eu nu mă gândesc, pentru că eu n-am fost mușcată. Am totuși presimțirea și că această aversiune împotriva lor vine de la câteva cazuri izolate, care au fost generalizate, m-ar interesa o statistică a oamenilor mușcați de câini.
Pe mine ma deranjeaza cainii maidanezi. Nu pledez pentru moartea lor, dar unii dintre ei nu pot fi adoptati. Si decat sa-i tina flamanzi in adaposturi, cate 30 de caini pe 2 metri patrati care se mananca intre ei, prefer prima varianta.
Pai ca sa se vada agresivitatea unora dintre ei trebuie neaparat sa fii muscat?
Cel putin, in perioada de imperechere sunt foarte periculosi, mai ales ca se reduc la "dog fight".
Inseamna ca nu ati asistat la un atac din partea cainilor, sincer, nu as vrea sa vedeti asa ceva.
Vechi 21.02.2011, 10:42:01
calator prin ploaie calator prin ploaie is offline
Banned

Data înregistrării: 13.01.2011
Locație: intre rai si iad
Wink

"Foarte bine ai punctat, asta se intampla la noi: "Nu conteaza impotriva a ce ca se gaseste mereu ceva.E important doar sa nu dispara ura". Azi impotriva unora, maine a altora, poimane a altceva....pensionari, profesori, politisti, vamesi, etc.... apoi musulmani, ortodocsi, catolici, protestanti,etc, apoi galbeni, albi, negri, piei rosii, etc.....apoi, caini, pisici, soareci, etc...... oare cand s-or termina toate "tintele" impotriva a ce o sa ne asmute?
................................................
Luati aminte si nu doar in cazul cainilor maidanezi: “În Germania, au venit mai întâi să-i ridice pe comuniști și nu am luat atitudine, pentru că nu eram comunist. Apoi au venit după evrei și nu am luat atitudine, pentru că nu eram evreu. Apoi au venit dupa membrii de sindicat și nu am luat atitudine, pentru că nu eram membru în niciun sindicat. Apoi au venit după catolici și nu am luat atitudine, pentru că eram protestant. Apoi au venit după mine, dar, în acel moment, nu mai rămăsese nimeni care să ia atitudine pentru mine. Martin Nimoeller"

ASTEA si altele scrise de unii, alti sunt on topic Camy_d?
Doar imi amintesti c-as fi oFF....PROMIT sa reactionez pe masura in toate dialogurile tale off topic ...ca sunt destule...Sa ma ierti !
ps. de fapt nici nu sunt....pt la MODUL cum au vorbit guardian night de ex....chiar am fost docila in comparatii....
Doamne ajuta!
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Curtea constitutionala a respins legea cainilor vagabonzi !!! guardian knight Generalitati 192 01.08.2013 17:08:53
Tiganii, eterna plaga romaneasca !!! guardian knight Generalitati 20 30.08.2012 23:00:28
Cainii vagabonzi- eterna problema a romanilor ! Radu32 Generalitati 141 15.08.2010 21:57:15
Cainii,prietenii lui Lazar!... 14carol06 Generalitati 0 05.02.2009 16:35:05