![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
1. Este foarte dificil sa mai continui o discutie unde argumentele celui care rspunde se rezuma la : "...exista taine de nepatruns pentru mintea omeneasca" 2. Nu cred ca vorbele acelea veneau de la Dumnezeu ci mai degraba de la preotul sau episcopul locului. Dumnezeu cind vorbeste da raspunsuri, nu baga oamenii SI MAI MULT in ceata. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cum s-ar putea explica cuvintele :'exista taine de nepatruns cu mintea omeneasca'? Cred ca la mesajul nr.8 s-ar gasi raspunsul. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citeodata stau si ramin uimit ca tinerii din ziua de astazi nu mai inteleg anumite notiuni de baza ale studiului vietii inconjuratoare. Pentru ca o teorie sa fie VALABILA, ea trebuie sa se repete si sa fie verificabila si confirmata! ...faza cu "a luat foc casa de la Dumnezeu, pentru ca vaporul care trecea prin zona sa ma vada si sa ma salveze" este de-a dreptul puerila, poate chiar patologica si cred ca necesita un anumit tratament. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
PSALMUL LUI DECENEU
Doamne ,Dumnezeule, Ajuta-ma sa Te laud pe Tine precum Te lauda pasarile; Ajuta-ma sa vorbesc despre Tine precum vorbesc florile; Ajuta-ma sa tac despre Tine precum tac pietrele; Ajuta-ma sa te cint pe tine precum Te cinta izvoarele; ; Ajuta-ma sa alerg spre Tine precum alearga vintul; Ajuta-ma sa pling inaintea Ta precum lacrimeaza norii; Ajuta-ma sa te privesc pe Tine precum Te privesc stelele; Ajuta-ma sa ma statornicesc intru Tine precum neclintiti sunt muntii; Ajuta-ma sa ma linistesc intru Tine precum se linisteste marea; Straluceste inauntrul meu precum luna plina inlacul de la Gura Apei. EP.DANIIL STOENESCU . |
|
|||
|
|||
![]()
Iti intinsesem mana....Ai dat cu pietrele necunostintei...Si-as putea sa ma risipesc intr-un dialog care n-ar folosi poate nimanui...Eu insa asa cum te-ai purtat cu mine , tot te iubesc, ca om , ca frate al meu...Si vin si-ti zic numai atat : daca mi-ar fi luat ultimul "fir" de sensibil din subtilul ce-mi defineste sufletul insetat de Dumnezeu si frumos, as muri...Pace tie...si fa-ti un bine...accepta-l pe fiecare asa cum e : un suflet !
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
'Facandu-ne asemenea lui Dumnezeu prin iubirea tuturor oamenilor, fara deosebire, ajungem sa cunoastem dragostea lui Dumnezeu, iar prin aceasta Il cunoastem pe Dumnezeu,Care este Iubire. Pentru Sf Siluan sa-L cunosti pe Dumnezeu, inseamna, mai intai de toate, sa stii cum ne iubeste.Daca nu vom iubi si pe vrasmasii nostrii, nu vom avea in suflet decat o anume liniste, in unele momente.
Sf Simeon Noul Teolog, vede in iubirea de vrasmasi izvor de smerenie, de plans duhovnicesc, treapta mai inalta a strapungerii inimii, al dezlipirii de lume, al nepatimirii si cale de contemplatie. Iubirea de vrasmasi ingaduie, de asemenea, pastrarea harului o data primit, fara aceasta harul pierzandu-se.' |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cat de amarnic se inseala..vor vedea mai devreme sau mai tarziu. |
|
||||
|
||||
![]()
Ca o completare, dragă Alin, redau din spusele Sfântului Ioan Hrisostom :"Viața necurată împiedică înțelegerea adevărurilor înalte".
|
|||
|
|||
![]()
Iti e mai usor, Andrei, sa pui in carca lui Dumnezeu DISCRIMINAREA, decat sa accepti ca nu poti intelege de ce nu le merge bine tuturor?
Puterea noastra de intelegere e limitata. Iar cuvintele auzite de Avva Antonie l-au ajutat sa constientizeze ca judecata omului e deosebita de cea dumnezeiasca; si au legatura cu exclamatia lui Pavel: O, adâncul bogăției și al înțelepciunii și al științei lui Dumnezeu! Cât sunt de necercetate judecățile Lui și cât sunt de nepătrunse căile Lui! Căci cine a cunoscut gândul Domnului sau cine a fost sfetnicul Lui? |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Dumnezeu - ocean nesfarsit de iubire, mila si iertare | Ekaterina | Dogmatica | 5 | 16.09.2012 01:01:52 |
Despre iubire cu iubire | dobrin7m | Nunta | 27 | 18.10.2011 14:22:52 |
Unde este iubire, acolo este Dumnezeu | NECTARIE | Generalitati | 14 | 26.01.2011 11:00:06 |
Unde este iubire, acolo este Dumnezeu | NECTARIE | Generalitati | 1 | 07.01.2011 15:27:11 |
Dumnezeu exista,este Viu si este cu noi! | ortodox4life | Generalitati | 5 | 15.10.2008 18:44:55 |
|