Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.02.2011, 17:19:29
konijiro's Avatar
konijiro konijiro is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2009
Implicit

Citat:
dar tu vorbesti de lucruri diferite, eu ziceam de evolutionism, de terorii fanteziste nedemostrate, nu de masini, industrie, etc, sunt lucruri comple diferite... Asta faci tu, confunzi lucrurile...
Exact aceeasi metoda (adica metoda stiintifica) se foloseste si cand e vorba de evolutionism. Mai exact, se foloseste de fiecare data cand e vorba de stiinta.

Deci nu sunt deloc lucruri diferite, numai voi tratati Teoria Evolutiei cu un dublu standard. Adica aveti incredere in stiinta cand e vorba de orice, mai putin de T.E. Cu toate ca metodele folosite pentru a trage concluziile care nu va plac sunt aceleasi cu cele folosite pentru concluziile care nu va deranjeaza, sau va sunt indiferente.

Despre metoda stiintifica aici, in limba romana:

http://ro.wikipedia.org/wiki/Metodă_științifică

Citat:
si la faza cu "milioane de oameni de stiinta" am ras un pic..
De ce ai ras? Ai incercat sa faci o estimare in minte, inainte sa razi? Sau macar inainte sa scrii ca ai ras?

Cam cati crezi ca sunt, avand in vedere ca vorbim despre cosmologie, fizica, matematica, chimie, paleontologie, biologie, geologie si inca cateva?

Citat:
chestiile astea le scoti din burta?
Inainte sa ma acuzi ca "le scot din burta", era asa de greu sa verifici?

Te ajut eu. Conform Wikipedia, exista aproximativ 38.000 de denominatii crestine:

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of..._denominations

Cat despre controlul avut de crestinism pana in Renastere, tine de cultura generala. Deci da, de burta fiecaruia si ce putem scoate din ea.

Si daca discutam despre crestinism, nu mi se pare deloc deplasat sa il judecam asa cum facem cu alte doctrine, dogme sau metode: dupa rezultate.

Citat:
dar tu esti cel care ai intrat pe forum ortodox si zici ca nu exista Dumnezeu, nu am venit eu la tine.
Regulile logice dupa care se poarta o discutie (sau o dezbatere) nu tine de locul in care se poarta (real sau virtual).

Despre burden of proof aici:

http://en.wikipedia.org/wiki/Philoso...urden_of_proof

In plus, pana la a-mi cere mie dovezi, iti cerusem eu tie dovezi, pentru afirmatia conform careia toti oamenii aia de stiinta, de-a lungul a 150 de ani, s-au pus de acord sa minta. Raspunsul tau a fost sa imi ceri mie ca "nu exista Dumnezeu".
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu
Question everything.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Resurse anti-evolutioniste bin000 Resurse ortodoxe on-line 3 16.06.2013 11:06:53
Stop indoctrinarii religioase in scoli! Bogdan N Generalitati 12 02.06.2011 01:18:54
STOP avortul in Romania Floare de lotus Umanitare 9 26.04.2011 21:43:26
Campania "Stop indoctrinarii religioase in scoli!" horatiu.miron Generalitati 380 17.02.2011 12:39:54