Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.02.2011, 12:23:31
Karine Karine is offline
Member

Data înregistrării: 15.01.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Traditie1 Vezi mesajul
Separarea de lume nu trebuie să fie un obiectiv în sine ci să decurgă din dorința îndeletnicirii cu Dumnezeu. Iar a petrece într-o astfel de îndeleptnicire cred că conduce și la transformarea benefică a lumii cu randament maxim. Alte transformări, născute din preocupări lumești, sunt dăunătoare.
sunt de acord ca separarea de lume nu trebuie sa fie un obiectiv in sine mai ales ca, cu cat omul se apropie de Dzeu, cu atat are mai multa dragoste, intelegere, empatie de a se apropia de omul "lumesc" de aproapele ce nu e credincios, il intelege si il poate ajuta mai bine. Daca lumina omului cel traieste pe Hristos ar trebui sa lumineze in lumea asta nu undeva in pustietate caci cum s-ar mai folosi ceilalti oameni de el? ce martor al lui Hristos ar mai fi el?
Vechi 12.02.2011, 12:27:53
Karine Karine is offline
Member

Data înregistrării: 15.01.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Karine Vezi mesajul

lumina omului ce Il traieste pe Hristos ar trebui sa lumineze in lumea asta, nu undeva in pustietate, caci cum s-ar mai folosi ceilalti oameni de el? ce martor al lui Hristos ar mai fi el?
am scris cu mari greseli si nu se intelegea nici macar romana folosita.....
Vechi 12.02.2011, 12:52:18
Silencer Silencer is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.08.2008
Send a message via Skype™ to Silencer
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Karine Vezi mesajul
Daca lumina omului cel traieste pe Hristos ar trebui sa lumineze in lumea asta nu undeva in pustietate caci cum s-ar mai folosi ceilalti oameni de el? ce martor al lui Hristos ar mai fi el?
Dar daca draga Karine lumina unui om se stinge cu totu daca ramane in lumea asta ? Adica chiar cu riscul asta, da trebuie sa steie ca sa se foloseasca ceilalti ? Eu nu port lumina, dar deseori cand ma aflu mult printre oameni, imi pare ca o sa imi ies din minti, ca nu mai rezist... Da cum imi zicea un calugar, daca iti pierzi mintea, atunci nu mai eshti bun de nimic, nimeni nu mai are nevoie de tine, nici la manastire...

Sa se foloseasca ceilalti ? Noi toti shi asha primim foloase mari datorita calugarilor care se roaga in manastiri pentru noi, nu e neaparat sa-i vedem noi cum fac asta, daca nu sunt printre noi, nu inseamna ca ei nu ne ajuta.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
ideea asta e falsa sau de unde a aparut? victortiti89 Exorcismul 4 23.07.2011 22:36:45
Cu ce criterii se determina care este credinta corecta si ceea falsa? Bast-et Generalitati 14 30.09.2010 16:26:07
filmele - o falsa mintuire mihu Generalitati 40 20.07.2009 12:46:48
falsa smerenie ioanhodean Pocainta 19 17.06.2008 17:26:51