![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Au existat , in istoria omenirii , numeroase societati, sau formatiuni politice ori dominatoare care au cautat sa ne creeze in mod fals ideea cum ca toti am fi egali ! egalitatea este o utopie !! Iar cei ce cauta sau doresc sau promoveaza egalitatea intre orice fel de oameni nu sunt decit niste ilustrii inculti !
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca barbatul e cap femeii, putem spune ca femeia este inima barbatului. Iar omul deplin nu dovedeste prostie (lipsa capului), dar nici rautate (lipsa inimii). :) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Studiile spun ca in viata reala femeile detin deja toate slujbele de natura indirect productiva detinute de barbati desi sunt mai prost platite decat acestia.In plus cand ajung acasa mai au si acolo o alta "slujba" unde barbatii nu prea se "baga" sa fie "egali" cu ele...
Pe de alta parte tot studiile spun ca mai multi barbati decat femei clacheaza psihic si asta nu stiu daca denota ca presiunea asupra lor e mai mare sau doar psihicul e ceva mai fragil. La munca fizica,direct productiva si in sport sunt diferente clare si aici barbatii conduc detasat cu recordurile lor. Subscriu si eu afirmatiilor cu menirea femeii si in majoritatea cazurilor nu cred sa existe femeie care sa nu fie mai fericita acasa cu copii decat la servici....Din constructie ar parea ca-i cioplita cu unelte de alta finete decat barbatul.Dar cati barbati castiga ACUM atat cat sotia sa sa stea acasa si sa vada de copii si de casa?Sunt femei care isi intretin si sotul si copii si barbati care raman ei in concediu de paternitate cu copilul mic.. O situatie la care nu ma gandisem inainte am intalnit-o pe un subiect in care se certifica ca o femeie nu poate fi preot si argumentele erau gen "ca ar fi sfarsitul lumii" nu prea m-au lamurit dar nu insist in subiecte fierbinti...Ceea ce vreau sa scot in evidenta este faptul ca atunci cand e nevoie de ele,sa ajute la bunastarea,mersul inainte al familiei e unanim acceptat si binevenit faptul ca-s "emancipate" si "egale"...in celelate privinte nu prea acceptam nici macar sa deschidem discutii sau sa venim cu argumente relevante... |
|
|||
|
|||
![]()
Cine citeste Facerea,poate sa vada de acolo diferentele dintre barbat si femeie...
|
|
||||
|
||||
![]()
E mit!
Sau dacă emanciparea femeii înseamnă slugărnicia întru și pentru carierism atunci e realitate. Cât despre întoarcerea acasă, de la slujbă la familie, întotdeauna, e prea târziu, cei ai casei se mai descurcă și singuri! (Vorbesc despre femeia model a zilelor noastre).
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin. |
|
|||
|
|||
![]()
Si a zis Dumnezeu: "Sa facem om dupa chipul si asemanarea Noastra, ca sa stapaneasca peste pestii marii si peste pasarile cerului si peste dobitoace si peste tot pamantul si peste toate vietatile ce se tarasc pe pamant!"
Si l-a facut Dumnezeu pe om dupa chipul Sau; dupa chipul lui Dumnezeu l-a facut; barbat si femeie i-a facut. Last edited by KANDIA; 11.02.2011 at 11:08:54. |
|
|||
|
|||
![]()
Dumnezeu ne-a facut intai oameni(intr-un anume sens) ....Si ca barbatul , intai modelat sa nu fie singur i-a facut-o pe Eva....Barbatul si femeia sunt doua jumatati perfecte ale unui intreg, care injumatatin n-ar avea rost...Fiecare din cei doi are menirea lui...Pacat ca in zilele pe care le traim , femeile nu pot alege daca sa si munceasca ori nu...Sunt obligate sa lucreze pt supravietuirea familiei....
|
|
|||
|
|||
![]()
Având niște semințe feministe în ființa mea, m-am gândit de ce nu e egalitate între sexe nici măcar în religie. Apoi mi-am dat seama că-mi doream ca bărbatul să facă totul și să deschidă ușile și să vorbească frumos și să care ce-i mai greu și să asculte și să aducă bani în casă. Atunci mi-am dat seama că-i echitabil ca bărbatul să protejeze femeia, să fie un gentleman, iar femeia să-l asculte pe bărbat. Ce voiam eu era prea mult.
Dar sunt de acord ca femeia să fie supusă, numai și numai dacă bărbatul o respectă, e finuț și iubitor cu ea. Dacă-i un bădăran atunci nu merită ascultare. Din păcate în istorie bărbații au abuzat de puterea lor, femeia trebuia să fie supusă, iar bărbatul s-o bată, s-o înșele. Dacă ea înșela era umilitor, dacă el înșela, era cel mai tare. Asta nu-i echitabil. Din această cauză și cred că a apărut feminismul. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Blesteme...mit sau realitate?!? | ioana30 | Generalitati | 40 | 02.10.2012 17:47:06 |
Lilith,mit sau realitate? | mihaitzaneicu | Generalitati | 8 | 18.01.2012 12:14:31 |
Destin...realitate sau mit?! | ioana30 | Generalitati | 13 | 30.10.2010 13:11:08 |
Manastirea Frasinei, realitate. | Cezareu | Rugaciuni | 2 | 01.03.2009 21:05:13 |
|