Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.02.2011, 22:27:00
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iulyaan Vezi mesajul
exista/poate fi o egalitate intre sexe?as cum se promoveaza mai nou?nu ar trebui, dar.....se intampla.mai este acea femeie autentica,mama cea care se ingrijeste de copil fara a munci de dimineata pana sera,nu neaparat pt ca nu ar avea de mancare?nu vb de conceptia caruia,femeia trebuie sa stea cu nasul numai in tigaie........rolul mamei intr-o familie ,este primordial....dar nu aceia care vine la 7-8 sera acasa....copilul stand doar cu bona....si repet,nu neaparat ca familia duce lipsa crunta de bani si trebuie sa munceasca de nevoie....pt ca nici asta nu este o scuza
Dintru nastere nimic nu este egal, similar, identic, asemanator cu altceva. Nici in lumea aceasta nu exista doua lucruri sau doua fiinte egale intre ele precum nici in lumea de dincolo , cu atit mai mult !
Au existat , in istoria omenirii , numeroase societati, sau formatiuni politice ori dominatoare care au cautat sa ne creeze in mod fals ideea cum ca toti am fi egali ! egalitatea este o utopie !! Iar cei ce cauta sau doresc sau promoveaza egalitatea intre orice fel de oameni nu sunt decit niste ilustrii inculti !
Vechi 06.02.2011, 22:33:36
George.m George.m is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.12.2010
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Nu exista "egalitate" intre sexe.
Dar nu mi-as face probleme (ca "egalitatea nici nu te fericeste, nici nu te mantuieste).

Cred ca femeile trebuie sa-si regaseasca menirea si firescul. Cred ca femeia din ziua de azi (si barbatul, desigur), nu mai stie care este menirea ei in familie si in societate.
Sa nu stii ce esti este o mare sursa de nefericire atat pt tine cat si pt cei din jur. Daca nu mai stim pt ce traim, am putea sa privim catre modelele crestine pt a ne re-descoperi sensul vietii.
Nici eu nu cred ca poate fi vorba de egalitate intre sexe. Barbatul si femeia nu se afla in competitie. Cei doi, in cadrul casatoriei, trebuie sa aiba constiinta ca se completeaza reciproc.

Daca barbatul e cap femeii, putem spune ca femeia este inima barbatului.
Iar omul deplin nu dovedeste prostie (lipsa capului), dar nici rautate (lipsa inimii). :)
Reply With Quote
Vechi 07.02.2011, 18:51:27
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Implicit

Citat:
În prealabil postat de George.m Vezi mesajul
Nici eu nu cred ca poate fi vorba de egalitate intre sexe. Barbatul si femeia nu se afla in competitie. Cei doi, in cadrul casatoriei, trebuie sa aiba constiinta ca se completeaza reciproc.

Daca barbatul e cap femeii, putem spune ca femeia este inima barbatului.
Iar omul deplin nu dovedeste prostie (lipsa capului), dar nici rautate (lipsa inimii). :)
Sa inteleg ca putem gandi si fara cap si putem trai si fara inima? In cazul asta cum de Iisus a zis ca din inima omului vin toate relele? Se referea doar la femei, daca doar ele au inima? Si cum de femeile dau socoteala la Spovedanie si la Judecata si la orice Tribunal de faptele lor daca nu au cap? De ce nu vine barbatul sa dea socoteala in locul lor si sa zica ca el trebuie judecat in locul femeii pentru ca el este capul? Mi se pare ca toata treaba este "La placinte inainte, la razboi inapoi" in favoarea barbatilor. Intr-adevar fara inima
Reply With Quote
Vechi 07.02.2011, 18:55:30
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Implicit

Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009 Vezi mesajul
Dintru nastere nimic nu este egal, similar, identic, asemanator cu altceva. Nici in lumea aceasta nu exista doua lucruri sau doua fiinte egale intre ele precum nici in lumea de dincolo , cu atit mai mult !
Au existat , in istoria omenirii , numeroase societati, sau formatiuni politice ori dominatoare care au cautat sa ne creeze in mod fals ideea cum ca toti am fi egali ! egalitatea este o utopie !! Iar cei ce cauta sau doresc sau promoveaza egalitatea intre orice fel de oameni nu sunt decit niste ilustrii inculti !
Aveti dreptate ca doua fiinte umane nu seamana una cu alta chiar si de acelasi sex sa fie, si din aceeasi tara, ba chiar si din aceasi casa, asa ca orice persoana trebuie sa demonstreze de ce anume este in stare sa faca sau sa nu faca, deci discriminarile pe baza de sex nu isi au sensul absolut deloc si cu atat mai putin generalizarile ca femeia este asa si barbatul pe dincolo. Totul trebuie demonstrat in practica, dar din pacate prejudecatile unora interzic anumitor oameni sa se dezvolte si sa se manifeste in deplinatatea darurilor primite de la Dumnezeu, iar ceea ce este mai trist este faptul ca aceasta nedreptate se face inclusiv in numele lui Dumnezeu din cauza unei logici total vicioase de genul: daca poti sa aduci copiii pe lume inseamna ca nu ai cap, iar daca ai muschi atunci inseamna ca ai si mult creier cat sa gandesti si pentru cele fara muschi. De parca ar fi vreo legatura intre una si alta. Ca daca ar fi, ar trebui sa avem la conducere numai culturisti :P
Reply With Quote
Vechi 10.02.2011, 13:10:33
KANDIA KANDIA is offline
Senior Member

Data înregistrării: 19.01.2011
Implicit diferente vs prejudecati

Studiile spun ca in viata reala femeile detin deja toate slujbele de natura indirect productiva detinute de barbati desi sunt mai prost platite decat acestia.In plus cand ajung acasa mai au si acolo o alta "slujba" unde barbatii nu prea se "baga" sa fie "egali" cu ele...
Pe de alta parte tot studiile spun ca mai multi barbati decat femei clacheaza psihic si asta nu stiu daca denota ca presiunea asupra lor e mai mare sau doar psihicul e ceva mai fragil.
La munca fizica,direct productiva si in sport sunt diferente clare si aici barbatii conduc detasat cu recordurile lor.
Subscriu si eu afirmatiilor cu menirea femeii si in majoritatea cazurilor nu cred sa existe femeie care sa nu fie mai fericita acasa cu copii decat la servici....Din constructie ar parea ca-i cioplita cu unelte de alta finete decat barbatul.Dar cati barbati castiga ACUM atat cat sotia sa sa stea acasa si sa vada de copii si de casa?Sunt femei care isi intretin si sotul si copii si barbati care raman ei in concediu de paternitate cu copilul mic..

O situatie la care nu ma gandisem inainte am intalnit-o pe un subiect in care se certifica ca o femeie nu poate fi preot si argumentele erau gen "ca ar fi sfarsitul lumii" nu prea m-au lamurit dar nu insist in subiecte fierbinti...Ceea ce vreau sa scot in evidenta este faptul ca atunci cand e nevoie de ele,sa ajute la bunastarea,mersul inainte al familiei e unanim acceptat si binevenit faptul ca-s "emancipate" si "egale"...in celelate privinte nu prea acceptam nici macar sa deschidem discutii sau sa venim cu argumente relevante...
Reply With Quote
Vechi 10.02.2011, 14:02:15
Daniel777 Daniel777 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.01.2010
Implicit

Cine citeste Facerea,poate sa vada de acolo diferentele dintre barbat si femeie...
Reply With Quote
Vechi 10.02.2011, 15:41:05
I.Calin's Avatar
I.Calin I.Calin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.08.2010
Locație: România
Implicit

E mit!

Sau dacă emanciparea femeii înseamnă slugărnicia întru și pentru carierism atunci e realitate.

Cât despre întoarcerea acasă, de la slujbă la familie, întotdeauna, e prea târziu, cei ai casei se mai descurcă și singuri! (Vorbesc despre femeia model a zilelor noastre).
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin.
Reply With Quote
Vechi 11.02.2011, 10:54:31
KANDIA KANDIA is offline
Senior Member

Data înregistrării: 19.01.2011
Implicit diferente in Geneza

Si a zis Dumnezeu: "Sa facem om dupa chipul si asemanarea Noastra, ca sa stapaneasca peste pestii marii si peste pasarile cerului si peste dobitoace si peste tot pamantul si peste toate vietatile ce se tarasc pe pamant!"
Si l-a facut Dumnezeu pe om dupa chipul Sau; dupa chipul lui Dumnezeu l-a facut; barbat si femeie i-a facut.

Last edited by KANDIA; 11.02.2011 at 11:08:54.
Reply With Quote
Vechi 11.02.2011, 11:25:59
calator prin ploaie calator prin ploaie is offline
Banned

Data înregistrării: 13.01.2011
Locație: intre rai si iad
Implicit

Dumnezeu ne-a facut intai oameni(intr-un anume sens) ....Si ca barbatul , intai modelat sa nu fie singur i-a facut-o pe Eva....Barbatul si femeia sunt doua jumatati perfecte ale unui intreg, care injumatatin n-ar avea rost...Fiecare din cei doi are menirea lui...Pacat ca in zilele pe care le traim , femeile nu pot alege daca sa si munceasca ori nu...Sunt obligate sa lucreze pt supravietuirea familiei....
Reply With Quote
Vechi 11.02.2011, 13:21:09
camy_d camy_d is offline
Banned

Data înregistrării: 14.11.2010
Implicit

Având niște semințe feministe în ființa mea, m-am gândit de ce nu e egalitate între sexe nici măcar în religie. Apoi mi-am dat seama că-mi doream ca bărbatul să facă totul și să deschidă ușile și să vorbească frumos și să care ce-i mai greu și să asculte și să aducă bani în casă. Atunci mi-am dat seama că-i echitabil ca bărbatul să protejeze femeia, să fie un gentleman, iar femeia să-l asculte pe bărbat. Ce voiam eu era prea mult.

Dar sunt de acord ca femeia să fie supusă, numai și numai dacă bărbatul o respectă, e finuț și iubitor cu ea. Dacă-i un bădăran atunci nu merită ascultare.

Din păcate în istorie bărbații au abuzat de puterea lor, femeia trebuia să fie supusă, iar bărbatul s-o bată, s-o înșele. Dacă ea înșela era umilitor, dacă el înșela, era cel mai tare. Asta nu-i echitabil. Din această cauză și cred că a apărut feminismul.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Blesteme...mit sau realitate?!? ioana30 Generalitati 40 02.10.2012 17:47:06
Lilith,mit sau realitate? mihaitzaneicu Generalitati 8 18.01.2012 12:14:31
Destin...realitate sau mit?! ioana30 Generalitati 13 30.10.2010 13:11:08
Manastirea Frasinei, realitate. Cezareu Rugaciuni 2 01.03.2009 21:05:13