![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Zaharia: Nu uita ca Hristos a zis SI ca 'cine nu este impotriva mea, este cu mine'.
Nu cred ca trebuie luat ad absolutum acest text. Contine insa niste idei interesante, si este interesant ca anumite ganduri din aceasta forma de medicina holisticaintalnesc ideea crestina, pe care o exprima de ex. Dostoievski atat de bine: suntem raspunsatori de tot raul din lume; si: daca vrei sa schimbi lumea, trebuie sa incepi cu tine insuti; si: fii sfant, si mii de oameni in jurul tau se vor sfinti (sf. Serafimd e Sarov).
"Dacă nu putem fi buni, să încercăm să fim măcar politicoși." (Nicolae Steinhardt în Jurnalul fericirii) Last edited by Fani71; 11.02.2011 at 12:41:05. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Daca la tine la ore , cind le dai lucrare scrisa elevilor tai si unul a invatat ce trebuie si cum trebuie si raspunde corect iar colegul sau care nu a invatat ninic din rautate(orice fel de rautate : indolenta, indiferenta, desconsiderare, etc) copiaza dupa cel dintii si face si el totul bine (amindoi elevii ajung la acelasi rezultat final bun) ti se pare ca ei sunt la fel de buni, de corecti, de bine intentionati, de buni lucratori ai vie , de... s.a.m.d. Amindoin au ajuns la acelasi bun rezultat dar pe cai diferite. Nu intelegi ca nu rezultatul conteaza in sine, ci rezultatul impreuna cu drumul urmat (Calea). Unele rezultate sunt bune numai in aparenta , asa cum este si cazul elevului care copiaza. La D.zeu nu tine cu smecherii ci conteaza dreptatea si adevarul . totul ce tine de Hristos, totul, precum iubirea , iertarea, etc, are valoare numai daca este in adevar si dreptate si nici decum altfel . Ce nu este din dreptate si in adevar nu este de la Hristos iar dupa demascare se autodistruge . Intelegerea acestor lucrui tine de o inalta traire a omului in dreptate si adevar si nu este filosofie stintifica. Satana ne livreaza si el ,,binele" lui si ,,adevarul" lui , ne livreaza state noi, oameni noi,noi ordini mondiale, stinte noi, drepturi noi ale oamenilor, noi feluri de culturi, pina acolo pina reuseste sa rupa pe om de D.zeu . Pina ii rupe scoala, viata si statul de credinta adevarata ! Si astfel , desi se ajunge la noi finaluri asta nu inseamna ca sunt si bune , deoarece tatal lor este satan ! Sa ne pazim bine si sa nu riscam sa fim vinduti si cumparati de slugile lui satan.
Credinta dreapta este medicamentul cel mare si cel dintii al mintuirii !- Sf. Maxim Marturisitorul . Last edited by zaharia_2009; 11.02.2011 at 13:32:54. |
|
|||
|
|||
![]()
Zaharia, fraza 'cine nu aduna cu Minr risipeste' si 'cine nu este impotriva noastra este cu noi' se complecteaza. Este un caz tipic de antinomie.
Sf. Pavel spune si 'cercetati toate, cele bune pastrati'. Cred ca un crestin ortodox ar trebui sa asculte cu grija si sa discearna si ceea ce este bun din ce spun altii. Acestea fiind zise, nu este sigur ca textul pe care l-am postat este autentic. Nu au gasit prin google decat acelasi lucru pe romaneste, n,u am gasdit alta sursa in alta limba. Daca acel doctor ar fi existat, ar fi trebuit sa gasesc. S-ar putea sa fie o inventie, deci. Dar chiar si asa, mi s-a poarut ca textul contine si idei interesante: faptul ca iertarea poate vindeca, faptul ca a lua greselile asupra noastra poate face bine altora (si noua) (sf. pavel spûnea si el ca este ultimul dintre pacatosi.. desi, obiectiv vorbind, nu cred ca era ;-)), faptul ca raul din inima noastra face rau atat noua cat si altora in mod cat se poate de concret. Ce nu este adevarat in acest text este mai ales ideea ca lumea ar fi doar o proiectie a gandurilor noastre. Exemplul tau cu elevii nu mi se pare ca se potriveste: invatatura crestina ne spune ca rezultatul vietii noastre conbteaza, nu cum am inceput-o si pe ce cai laturalnice am luat-o. (fiul ratacitor, pilda stapanului care da acelasi numai de monezi tuuror muncitorilor..)
|
||||
|
||||
![]()
Tocmai aici este problema , ca dupa cercetarea mea nu vad unde este bunul sau binele . Asta am tot explicat pina acum . Ti s-a parut ca nu am cercetat ? Pai daca am vorbit comparativ , cu exemple , cu trimiteri critice ... cum se cheama aceasta ?
Nu este vorba ca nu ar exista acel doctor . Chiar daca mai gasesti inca 100 de postari care sa il ateste si sa il slaveasca chipurile ca a ajuns la o nobila concluzie pe o alta cale decit cea care isi spune ea insasi : ,,eu sunt Calea" , atunci nu are aceiasi valoare? chair daca mai este pomenit , cum am spus, de inca 100 de ori. Greseala noastra a celor care suntem atit de deschisi la toate aiurelile chipurile savante pt. a le studia cu atentie este ca aceasta atitudine nu are nici o legatura cu cuvintele apostolului Pavel . A cerceta totul nu se refera la a ne apuca de acum in colo eroic sa verificam tot pamintul pt. a sti o data care sunt bune si care nu . Nu , nici de cum , ci se refera la a avea simtul f. critic ori de cite ori venim in contact cu manifestari care ar parea ca sunt de la D.zeu . Deci se refera la critica si nu la a apleca urechea la orice ca poate-poate este bun si ceva intro ragalie . Ragalia este ragalie si o mirosim repede ca nu este buna deoarece creste unde nu este locul ei, nu arata ca plantele folositoare, nu scapi usor de ea daca voiesti sa o indepartezi , precum si alte caracteristici din prina evidentiate ca nebune fara a mai fi nevoie sa pierzi timpul cu ea sperind ca poate-poate are si ea ceva bun . Nu seamana cu cele pe care le stim ca sunt de la Hristos atunci este mult mai prudent sa fim f. circumspecti si sa le refuzam . Desigur , daca sunt amatori care doresc sa faca si invers , este treaba lor . Spui ,,contine idei interesante" ? Imh, pai ce nu sti ca si satana pune idei ,,interesante" pt. a fura mai usor . Ti-am dat exemplul cu tot sistemul Yoga . Poti spune ca nu are idei interesante. Pt. tot necunoscatorul induhovnicit ea este plina, pute , de atite idei pline de interes, dar tot inselare ramine . Dar precum in aliniatul de mai sus , are idei interesante pt. cei neversati, care inca isi traiesc copilaria duhovniciei . Pt. cei caliti prin lupte , patimiri si raniri in lupta cu inselatorul este greu sa-i poti multumi cu asemenea ,,idei interesante ". Despre faptul ca ,,lumea este o proiectie a gindurilor noastre " nu pot spune , chiar daca emitentii au titluri universitare, ca este o idee ,,luminata" a unei minti bolnave ! Pai de la asemenea pareri si pina la inalta filosofie teologica a ceea ce este lumea este cale lunga , iar nebunia acestora se vede precum o pata de singe pe halatul alb al unui doctor, adica de la o posta , fara a mai fi nevoie sa facem colocviu si a consulta parerea multor neavizati . este clar de departe ! Acesta este defectul comunicarii in scris: nepriceperea de multe ori a intentiei celuilalt . Nu toate rezultatele aparent bune sunt cu adevarat bune . Cele obtinute pe Calea lui Hristos sunt cert bune , cele care par bune dar sunt obtinute pe alte cai se dovedesc repede ca sunt fals bune . Adica vrei sa spui ca al doilea elev, cel care a copiat este la fel de meritoriu ca si cel care invata ? Ca dupa parerea ta conteaza doar rezultatele ? Vad ca nu te jenezi sa spui o... prostie . Sau crezi ca parerea ta a fost o aseritune plina de adevar dar nevazuta la valoarea ei de catre mine ? Ma uimesti ! Desi de fiecare data imi spun ca iti cunosc stilul si ca nu ma mai las dus in orice fel de discutii cu tine , totusi mereu cedez si sper ca de data aceasta vei fi mai profunda, mai induhovnicita si nemaipunind buzele pe orice ci fiind mai precauta , mai distanta , cu mai mult discernamint critic, precum spune Pavel,cu un simt critic amplu treaz si cu invatatura ortodoxa tinuta proaspata mereu in inima ca si termen de comparatie. De, asta este o carenta a mea pt. care ma caiesc. Ai totusi o eleganta scapare , in legatura cu exemplul cu elevii : te exprimi cu parelnicul ,,mi se pare" si pt. asta iti acord circumstante atenuante !
|
|||
|
|||
![]()
este extraordinar de puternica,daca este executata corect.vrajitorii cahuna au creat un sistem simplu,practic si logoc de a trai in armonie cu pamintul.conceptul fundamental al practicilor huna consta in faptul ca in alcatuirea fiintei noastre exista trei constinte in una singura.vrajitorii kahuna le numesc:unihipili[sineleinferior]uhane[sinele mediu]aumakua[sinele superior]corespunzator notiunilor de subconstinta,constinta si supraconstinta din psihologiea moderna.aka cele trei constinte sunt inconjurate de o substanta sau o aura invizibila.mana este ultimul element al practicilor magice huna si este forta vitala insasi esenta vietii.este respiratia vietii se mai numeste in alte colturi ale lumii:ki,qi, sau prana.deci iata ca uneori acestor practici de provenienta paghina si magica li se spun tehnici de catre cei ce le-au descoperit mai tirziu si vor sa le spuna chear stinta.Dumnezeu nu acepta magia sub nici o forma chear banala de ar fi,duce omul in ratacire si il indeparteaza de Hristos.
|
|
||||
|
||||
![]()
Urmariti cu atentie tot firul si vedeti unde vor duce discutiile despre aceasta informatie sau practica ce pare , la prima vedere, ca ar fi asemenea medicii ingaduita de D.zeu si ca pe deasupra ar duce la induhovnicirea omului , adica la stadiul de a-si iubi cu adevarat aproapele .
Urmariti... NB : cuvintele nemuritoare ale gheronului Cleopa , care spunea despre multi potentati ai timpului, ca au doctorate date in draci cred ca sunt nebanuit de adevarate ! Despre asemenea oameni spuneam intr-o postare anterioara ca insusi Hristos ne-a atras atentia asupra lor, ca in vremea din urma vor veni draci care vor face mari (si nu orice !) minuni tocmai pt. a-i insela si pe cei mai staruitori in credinta ! Multa, multa cercetare, indoiala si discernamint viu in a primi acestea ne trebuieste !
Credinta dreapta este medicamentul cel mare si cel dintii al mintuirii !- Sf. Maxim Marturisitorul . Last edited by zaharia_2009; 11.02.2011 at 18:30:55. |
|
|||
|
|||
![]()
....imi explici si mie te rog aceasta expresie "incocostarcibila"..."concluzii psihopupulitice "?
|
|
||||
|
||||
![]()
Este o aberatia. Inca din momentul cand am citit:"... un cercetator hawaian...". Daca citeam despre un cercetator german, englez, evreu sau american mai credeam. Faptul ca nici nu a vorbit cu pacientii si nici nu i-a vazut mi-a dat confirmarea ca este vorba despre un pseudo-cercetatori cu metode pseudo-stiintifice. In timpul nostru cam abunda de-astia. In mod sigur nu e un cercetator stiintific. Si am ajuns la concluzia asta fara sa caut informatii aditionale despre el, ci doar citind articolele.
Luat din punct de vedere religios, adica considerandu-l un saman, vraci etc. ce as putea zice? Da, mitologia e interesanta si frumoasa, si sunt sigur ca gasesti multe lucruri bune in sistemul lui de idei, mai ales cele care sunt in concordanta cu ortodoxismul. Dar cu celalalte cum ramane? Cu credintele si practicile vrajitoresti si oculte care le face? Uite un exemplu: "lumea exterioara este creatia ta, daca te schimbi tu in interiorul tau schimbi si lumea". Nu vreau sa sochez pe nimeni, dar aceeasi idee se regaseste si in satanismul neo modern (am experienta in asa ceva).
Vine mosul pe carare, Cu cojocul in spinare. http://www.youtube.com/watch?v=Q4027l_BsDE&NR=1 - it's supposed to be funny like me! ![]() Last edited by moshu; 11.02.2011 at 19:13:04. |
|
|||
|
|||
![]()
Am primit și eu acest text cu ceva timp în urma. Nu mi-a trecut nicodată prin minte că ar fi potrivită punerea lui în dicuție pe acest site. Este o teorie sectară care nu are nimic comun cu problematica iertării din perspectiva ortodoxiei.
Ce simplu este totul pentru domnul doctor...Că magia poate influența în bine sau în rau psihicul unor persoane nu neg, dar aceasta în situația cand habar nu avem despre puterea vindecatoare a Sfintelor Taine. Nu te supăra Fani dar nu mă așteptam să "te prindă " astfel de idei. De fapt ![]() |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
"Fiul Omului" - "Cel Vechi de zile" Daniel 7,13 | georgeval | Din Vechiul Testament | 25 | 25.10.2016 06:31:20 |
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman | Ciprian Mustiata | Teologie si Stiinta | 8 | 19.12.2012 16:12:08 |
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! | valentinalogo | Preotul | 28 | 06.06.2010 07:26:42 |
|