![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Bine frate, te-am lecturat si ne-am intristat, dar mergem inainte . Inteleg ca dumneata vezi misionarii ca si pe fachiri , inghitind toate gunoaiele, toate prostiile , minciunile , parerile personale, palamizile ...dar sa reverse peste margini numai lapte si miere din care sa se infrupte cu nesat parelnicii . Ei, ce bine ar fi asa ! Asfel toate ragaliile si palamizile ar avea pretentia de un aranjament ichebana ! Despre sfintul Maxim marturisitorul (nu de mult prasniut) cred ca ai auzit dar despre viata lui , ba. Chiar si cu limba taiata nu a dat inapoi si nu a acceptat altceva decit dreapta credinta . Atit , dreapta credinta si nimic mai mult . Degeaba avem o pleiada intreaga de sfinti , marturisitori si mucenici in ortodoxie daca noi suntem de taria jartelei : ne labartam cu sufletul inmuiat exact atunci cind nu este cazul si ne stringem tot la fel, cind nu este nevoie ! Dar de , daca toti am fi la fel ... urletul ne-ar cuprinde . Care mai asa, care mai altfel ! Dupa puteri ! Bine, mi-ai placut , m-ai relaxat cu prostia ta cosmopolita ! 'Om mai discuta si cu alta ocazie . Acum ne-ai fost de ajuns !
Credinta dreapta este medicamentul cel mare si cel dintii al mintuirii !- Sf. Maxim Marturisitorul . Last edited by zaharia_2009; 09.02.2011 at 17:08:53. |
|
|||
|
|||
![]()
Sa traitz, dom' Sef! Asa-mi place cand ma perii si ma gadili, ca ma prapadesc. Noroc ca-s cam prost (dupa cum spuneam...) si nu-mi dau seama.
Ai dreptate, mai bine ne astamparam si luam o pauza. Eu ma duc sa-l recitesc pe Sf. Maxim Marturisitorul, ca din primile lecturi n-am priceput nimic. Ce sa-i faci, capu' asta prost... Tu lasa-l la naftalina ca l-ai tocit destul, saracu'... De altfel in afara de tine nu cred ca a mai citit cineva asa ceva, ca nimeni nu scoate o vorba despre cei pe care i-a citit personal. Sigur esti exceptia de pe acest forum... |
|