![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Parintele Paisie Olaru spunea asa:
"Milă de săraci ai? SA NU-I JUDECI, tată! De-i poți ajuta, ajută-i! Și chiar dacă nu le dai un ban, ai milă de ei! Iar dacă ai, dă! Fă milostenie cu lucrul sau cu cuvântul! Fă tot ce poți! Nu-i da prea mult ca să nu-ți pară rău! Dar să nu-i judeci niciodată! Și dacă dai, să fugi cât poți de mândrie! Să zici în gândul tău: "Parcă eu, dacă le dau, ce, le dau de milă? Le dau ca să scap de ei! Ei, parcă cine știe ce am făcut! Au fost sfinți care-și dădeau și hainele de pe ei. Eu ce mare lucru am făcut ?!" Deci chiar daca nu le dam nimic, sa nu-i judecam! Mai bine sa spunem o mica rugaciune in gand atunci cand ii vedem. Sa ne fie mila de ei ca au ajuns intr-o astfel de situatie si ca poate mint ca sa obtina un ban. Dar indiferent daca spun minciuni sau nu, sigur nu sunt in situatia aceea de placere si au niste probleme serioase. Sa nu-i judecam ca sunt lenesi si nu vor sa munceasca, nu stim ce se intampla in viata lor. Ma gandesc uneori ce m-as face eu daca intr-o zi as pierde tot ce am si as fi nevoita sa stau pe strazi. :| Si gandind asa parca imi piere cheful sa-i mai judec pe cei care cersesc ... |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Papa - Biserica Catolica - Singura Biserica | legionar | Biserica Romano-Catolica | 133 | 16.07.2013 11:22:01 |
biserica catolica versus biserica ortodoxa | sovidiu | Biserica Romano-Catolica | 36 | 08.06.2013 23:58:51 |
Biserica Nestoriana sau "Asiriana a Rasaritului": o biserica a martirilor! | Theodor_de_Mopsuestia | Alte Religii | 73 | 03.04.2012 19:34:08 |
Biserica Sfantului Mormant - Biserica Invierii | GabrielaV | Intrebari utilizatori | 0 | 06.04.2010 15:04:27 |
|