Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.02.2011, 21:21:50
dianagroza's Avatar
dianagroza dianagroza is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.10.2010
Locație: Iasi, Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Geony Vezi mesajul
Daca intemeietorii de culte NP si P au fost Apostoli, atuncea ai dreptate...
Nu le inteleg motivatiile.
Ma refer la faptul ca Fecioara Maria nu a facut pacate spre deosebire de apostoli (inteleg ca s-au cait). De exemplu lepadarea lui Petru, necredinta lui Toma... si totusi mi se pare ca o considera, pe treapta ierarhica, sub sfintii apostoli.
Vechi 08.02.2011, 21:26:44
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.02.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dianagroza Vezi mesajul
Nu le inteleg motivatiile.
Ma refer la faptul ca Fecioara Maria nu a facut pacate spre deosebire de apostoli (inteleg ca s-au cait). De exemplu lepadarea lui Petru, necredinta lui Toma... si totusi mi se pare ca o considera, pe treapta ierarhica, sub sfintii apostoli.
Problema este ca ei nu cinstesc nici pe Apostoli...ei cred in ce-i invata pastorul la adunare, iar pastoru crede in ce i-a lasat mostenire intemeietorul sectei la amvonul careia sta.
"Fiți treji, privegheați. Potrivnicul vostru, diavolul, umblă, răcnind ca un leu, căutând pe cine să înghită. Căruia stați împotrivă, tari în credință, știind că aceleași suferințe îndură și frații voștri în lume." I Petru 5, 8.
Reply With Quote
Vechi 08.02.2011, 21:27:00
crocomau crocomau is offline
Banned

Data înregistrării: 08.02.2011
Locație: Brasov
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
Daca pe langa faptul ca citesti Biblia, ai urmari si scopul pt care a fost scrisa o carte a NT, ai vedea ca nu era nevoie de o precizare a acestui lucru....care exista in sanul crestinilor.
Asa explicati faptul ca Sfintii Apostoli nu au pomenit nimic despre Maica Domnului, in cele 21 de epistole ale lor? Credeti ca pe vremea Sfintilor Apostoli crestinii se inchinau la Maica Domnului si totusi Sfintii Apostoli nu au spus nimic despre acest lucru?

Citat:
Noi nu avem nici o scriere...scrierile NT aveau alti destinatari , nu pe crestinii din Romania.
Destinatarii erau si crestinii din Roamania.

Cand le scrie celor din Roma, Sfantul Apostol Pavel spune:
"am primit harul si apostolia, ca sã aducem, pentru Numele Lui, la ascultarea credintei pe toate Neamurile, între care sunteti si voi,(Romani 1:5,6)
Reply With Quote
Vechi 08.02.2011, 21:31:57
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de crocomau Vezi mesajul
Asa explicati faptul ca Sfintii Apostoli nu au pomenit nimic despre Maica Domnului, in cele 21 de epistole ale lor? Credeti ca pe vremea Sfintilor Apostoli crestinii se inchinau la Maica Domnului si totusi Sfintii Apostoli nu au spus nimic despre acest lucru?
Dragutule, eu nu argumentez nimic pt nimeni...eu doar te-am rugat sa vezi care erau Destinatarii, Motivele si Scopul pt care Apostolii au lasat ceva inscris...
O mare parte din Apostoli, erau analfabeti pt ca nu au scris nimic...poate ca erau si surdo-muti....
Tu crezi ca toata invatatura lui Hristos sta in Biblie?

Citat:
Destinatarii erau si crestinii din Roamania.
Cand le scrie celor din Roma, Sfantul Apostol Pavel spune:
"am primit harul si apostolia, ca sã aducem, pentru Numele Lui, la ascultarea credintei pe toate Neamurile, între care sunteti si voi,(Romani 1:5,6)

Si care epistola e adresata Romanilor, ca Romanilor mi-ai aratat?
"Fiți treji, privegheați. Potrivnicul vostru, diavolul, umblă, răcnind ca un leu, căutând pe cine să înghită. Căruia stați împotrivă, tari în credință, știind că aceleași suferințe îndură și frații voștri în lume." I Petru 5, 8.
Reply With Quote
Vechi 08.02.2011, 21:32:08
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de dianagroza Vezi mesajul
Voi aduceti cinstire Sfintilor Apostoli care au fost supusi greselilor, si nu aduceti cinstire Maicii Domnului...
Nu vi se pare ca lipseste ceva?
Aducem cinstire Sfintilor Apostoli ascultand de invataturile lor (gasite numai in Sfanta Scriptura).

Aducem cinstire Maicii Domnului ascultand de singura invatatura pe care ne-a lasato:
"Sa faceti orice va va zice (EL - Mantuitorul)"- Ioan 2:5. De asemenea, nu uitam ca Maica Domnului a dat nastere Pruncului Iisus.

Daca gresesc cu ceva, aratati-mi din epistolele Sfintilor Apostoli (contemporani cu Maica Domnului) cum trebuie sa o cinstesc. Promit sa fac intocmai.
Reply With Quote
Vechi 08.02.2011, 21:36:42
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Aducem cinstire Sfintilor Apostoli ascultand de invataturile lor (gasite numai in Sfanta Scriptura)..
Si cum se numeste "apostolul"pe care-l apreciati: EGWhite? C.Parham? C.Russel?....

Citat:
Aducem cinstire Maicii Domnului ascultand de singura invatatura pe care ne-a lasato:
"Sa faceti orice va va zice (EL - Mantuitorul)"- Ioan 2:5. ..
Si turnati apoi apa in vase...si le faceti vin?

Citat:
De asemenea, nu uitam ca Maica Domnului a dat nastere Pruncului Iisus..
Bine ca nu l-a nascut pe Mahomed...ca apoi, era vai de mama NP....

Citat:
Daca gresesc cu ceva, aratati-mi din epistolele Sfintilor Apostoli (contemporani cu Maica Domnului) cum trebuie sa o cinstesc. Promit sa fac intocmai.
Pune manutza pe cartile de Istorie a crestinismului si vezi cum cinstea Biserica pe Maica Domnului...si nu asculta de pastorul de la adunare, ca ala chiar daca stie care este adevarul, de orgolios ce este nu cedeaza!
Reply With Quote
Vechi 08.02.2011, 21:38:11
Banned

Implicit

Citat:
O mare parte din Apostoli, erau analfabeti pt ca nu au scris nimic...poate ca erau si surdo-muti....
Cei care nu au scris nimic, ar fi scris exact aceleasi invataturi ca cei care au scris. Toti propovaduiau aceeasi Evanghelie.

Citat:
Tu crezi ca toata invatatura lui Hristos sta in Biblie?
Toata invatatura care duce la mantuire se gaseste in Sfanta Scriptura. "din pruncie cunosti Sfintele Scripturi, care pot sã-ti dea întelepciunea care duce la mîntuire, prin credinta în Hristos Isus." (2 Timotei 3:15)

Citat:
Si care epistola e adresata Romanilor, ca Romanilor mi-ai aratat?
Ca sa o scurtam, va recomand Epistola de dragoste a lui Dumnezeu, catre toti oamenii: Sfanta Scriptura.
Reply With Quote
Vechi 08.02.2011, 21:41:34
Banned

Implicit

Citat:

Pune manutza pe cartile de Istorie a crestinismului
Eu vreau sa am o credinta apostolica nu istoriceasca.

P.S. Asta nu inseamna ca nu citesc istorie.
Reply With Quote
Vechi 08.02.2011, 21:57:03
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Cei care nu au scris nimic, ar fi scris exact aceleasi invataturi ca cei care au scris. Toti propovaduiau aceeasi Evanghelie..
Ai avea dreptate daca scrierile lui Pavel s-ar asemana cu ale lui Luca, Matei, Ioan, Iacob, Iuda, Petru...
Ti se pare ca Ev. scrisa de Matei seamana cu scrierea lui Iuda?...
Dragutule, vezi ca nu am 2 clase primare sa ma poti lua cu abureli...pe aia de la gradinita ii poti prosti cum vrei tu...

Citat:
Toata invatatura care duce la mantuire se gaseste in Sfanta Scriptura. "din pruncie cunosti Sfintele Scripturi, care pot sã-ti dea întelepciunea care duce la mîntuire, prin credinta în Hristos Isus." (2 Timotei 3:15).
Care Sfinte Scripturi cunostea Timotei din pruncie?
Cand s-a scris prima carte a NT?

Pavel ii spune lui Timotei sa "tina drep[tarul cuvintelor sanatoase pe care le-a auzit" (II Timotei 1, 13) de la el ... aceste cuvinte incredintate lui Timotei de catre Pavel, trebuiau transmise la oameni credinciosi care sa se priceapa a invata si pe altii (II Timitei 2,2).

Citat:
Ca sa o scurtam, va recomand Epistola de dragoste a lui Dumnezeu, catre toti oamenii: Sfanta Scriptura.
Sfanta Scriptura e cartea mea de capatai...a ta nu stiu ce este: ori pliantul pe care ti-l da pastorul dupa "scoala de sabata", ori brosura "crestina" pe care vi le imparte la fiecare Evanghelizare pastorii...
Reply With Quote
Vechi 08.02.2011, 21:58:39
dianagroza's Avatar
dianagroza dianagroza is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.10.2010
Locație: Iasi, Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Aducem cinstire Sfintilor Apostoli ascultand de invataturile lor (gasite numai in Sfanta Scriptura).

"Sa faceti orice va va zice (EL - Mantuitorul)"- Ioan 2:5. De asemenea, nu uitam ca Maica Domnului a dat nastere Pruncului Iisus.
Am mai avut discutia aceasta cu trice...

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cum raspunde Dumnezeu rugaciunilor? anna21 Generalitati 56 24.01.2012 11:25:03
Despre viclenia sectantilor georgel23c Secte si culte 3892 03.10.2011 10:49:18
Dumnezeu raspunde omului credincios crissta Intrebari utilizatori 4 02.12.2010 19:04:42