![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ideea cu inclinatia spre pacat a lui Iisus am spus-o eu, gandindu-ma ca a luat si firea omeneasca. Nu stiu daca e corecta, trebuie cautat pe net, dar e sigur ca nu a pacatuit niciodata, datorita firii sale divine. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Faza cu inclinatia lui Iisus de a pacatui e gresita total. Iisus-Omul nu a fost separat de Iisus- Dumnezeu. Rastignirea nu a afectat dumnezeirea. Deci, Dumnezeu nu are cum sa aiba o astfel de inclinatie.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ingerii au inclinatia spre pacat? Asta de unde o zici? Ingerii s-au desavarsit in bine, incat nu mai pot pacatui, dar prin ajutorul harului divin.
|
|||
|
|||
![]()
O parte din ingeri au pacatuit prin neascultare.
|
|
||||
|
||||
![]()
Da, sigur.
Era vorba despre starea actuala a ingerilor buni, nu a celor cazuti, acestia dintai conlucrand cu harul divin, nu pot pacatui. Aceasta nepacatuire a ingerilor este rezultatul capacitatii de a rezista la ispite, repet, cu ajutor divin si nu prin forte proprii.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Diana, cred ca zicem cam acelasi lucru, dar nu ne potrivim intelesurile. Liberul arbitru = libertatea de a alege, inclusv pacatul. Deci asta e inclinatia spre pacat (de care zic eu), liberul arbitru. Si ingerii au liberul arbitru (doar animelele nu-l au) si din cauza asta au ales neascultarea si sa cada cu Lucifer. Restul ingerilor asa este, nu mai pot pacatui, s-au desavarsit in bine cu ajutorul harului si lucrand binele.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Pentru mine: liber arbitru nu e tot una cu inclinatia spre pacat. Ingerii buni nu mai au liber arbitru din moment ce nu pot pacatui.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ca sa fiu mai clar, liberul arbitu = inclinatia. Aceasta inclinatie poate fi spre bine sau spre pacat. Odata cu cresterea in bine aceasta inclinatie cu greu se mai schimba spre rau. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Slujba de Adormirea Maicii Domnului intrerupta de DNA | Laura19 | Stiri, actualitati, anunturi | 51 | 21.08.2012 16:03:50 |
Adormirea Maicii Domnului | dan73 | Generalitati | 3 | 05.07.2012 16:22:32 |
Adormirea Maicii Domnului | partenie | Diverse Sarbatori | 20 | 15.08.2009 21:19:08 |
Adormirea Maicii Domnului | Laurentiu | Diverse Sarbatori | 1 | 15.08.2008 20:25:15 |
adormirea maicii domnului | Pupi | Generalitati | 1 | 12.08.2008 13:13:16 |
|