![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
#1
|
|||
|
|||
|
Ingrediente
un piept de pui o ceapa 1 morcov 1 ardei rosu smantana acra 150g 3 galbenusuri patrunjel,sare usturoi Se pune pieptul de pui la fiert ,se strange spuma inainte de a da in clocot, apoi se adauga legumele taiate cubulete ( mai putin ceapa pe care eu o adaug intreaga si la final o scot)si sare. Cand pieptul e fiert bine , se scoate si se taie cubulete. Se pune din nou sa fiarba putin, timp in care se iau cele 3 galbenusuri si se amesteca cu smantana si o linguri de faina.Amestecul omogen de smantana se adauga doar cand luam oala de pe foc pt a nu se taia . Tot la final se adauga si patrunjelul. Dintr o capatana de usturoi se face mujdei care se adauga in farfurie cand se serveste ciorba. Tot atunci se mai adauga smantana , si otet sau lamaie (pt cine mai doreste) Se serveste cu ardei iute. Usturoiul ii da un gust aparte Last edited by raisa2006; 29.01.2011 at 16:40:42. Motiv: pt cei ce nu mananca carne, pieptul de pui poate fi inlocuit cu ciuerci |
|
#2
|
||||
|
||||
|
Citat:
Seamana cu cea de burta,insa puiul este mult mai"dietetic",fara atata grasime!
__________________
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
#3
|
||||
|
||||
|
Am o gramada de retete de post,pe care m-am gandit sa le public in post,de aceea am sa postez mai intai unele"de dulce".Multe salate sunt inventie personala,asa ca fiti pe faza :)
Salata de peste afumat -4 cartofi medii fierti -1 ceapa rosie(sau cateva fire ceapa verde) -1 macrou afumat -1 castravete murat -1 ardei iute murat -15-20 masline(depinde de preferinta,verzi sau negre) -2-3 foi salata verde Cartofii fierti se taie cubulete;ceapa,castravetele,ardeiul se taie feliute subtiri,pestele curatat de piele si oase,se rupe in fasii mici,la fel si salata.Adaugati maslinele,apoi condimentati cu sare,piper,lamaie si ulei de masline. Eu cateodata inlocuiesc macroul si cu hamsii afumate in ulei(in acest caz,folosesc uleiul din conserva). Aperitiv cu peste afumat -1 macrou -2 cartofi medii ,fierti -1/2 ceapa rosie(sau 3 fire ceapa verde) -2 linguri maioneza -1/2 lingura mustar Cartofii fierti se sfarama intr-un castron,se adauga ceapa taiata marunt,pestele rupt in bucatele mici,maioneza,mustarul;se potriveste de gust si se freaca,dandu-i forma unei paste omogene. Aceasta pasta de peste se aseaza pe paine proaspata sau prajita,care se decoreaza cu o maslina sau o felie de castravete murat.
__________________
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
#4
|
||||
|
||||
|
O alta mancare foarte populara,cu peste este Plachia.
Personal,as opta pt macrou,cod,salau,nisetru-insa orice peste va este la indemana,este bun! -daca alegeti macrou sau cod,1 peste ar fi indeajuns pt o persoana;daca alegeti salau sau nisetru,doua felii groase de 4-5 cm de persoana Pt 2 persoane: -pestele respectiv -2 cepe taiate solzisori -1 ardei rosu taiat in felii subtiri -1 lamaie taiata in rondele subtiri -15-20 masline -marar tocat -ulei masline -sare -piper -1 cana suc de rosii(sau o cana apa si 2-3 linguri pasta tomate) Ungeti tava de cuptor cu ulei de masline,asezati rondelele de lamaie in mijloc apoi pestele (condimentat in prealabil cu sare,piper)deasupra lor. Presarati in jurul pestelui ceapa,ardeiul,maslinele,mararul si sucul de rosii.Mai adaugati putin ulei si deasupra pestelui,apoi restul de lamai-rondele(pestele sa se coaca intre lamaie,sus-jos). Se da la cuptor,la 220 grade,pentru aprox.15-20 min. Rezulta o mancare cu sos foarte gustoasa si picanta care se serveste alaturi de pilaf de orez sau cartofi natur. Nota : pestele si fructele de mare,au o structura fina,uneori este deajuns sa fie gatite doar cateva minute!
__________________
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
#5
|
||||
|
||||
|
Intamplarea face ca in SUA,sa ajung sa am un job ca assistant manager la un restaurant Italian,asa ca daca este cineva pe aici,care doreste si altfel de retete,decat cele traditionale,va stau la dispozitie :)
__________________
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
#6
|
|||
|
|||
|
Imi spui si mie te rog frumos cum imi pot prepara acasa orez prajit cu pui, ca la chinezoti?
|
|
#7
|
||||
|
||||
|
Citat:
Orez Chinezesc cu Pui -1/2 lingura ulei seminte susan -1 ceapa -600-700 gr carne pui gatita,taiata cubulete -2 linguri sos de soia -2 morcovi mari,taiati cubulete -2 tulpini telina apio,tocate -1 ardei gras rosu,tocat -un castronel (110 gr.)plin de mazare chinezeasca,jumatati(mazare frageda in teaca) -1/2 ardei gras verde,tocat -950 gr.orez alb fiert -2 oua -80 ml sos de soia 1.Incalzeste uleiul intr-o tigaie larga,la flacara medie.Adauga ceapa,si las-o pe foc pana cand se inmoaie,apoi adauga puiul(gatit in prealabil)si 2 linguri de sos de soia,sa lasa totul la sotat cam 5-6 min. 2.Amesteca la continutul din tigaie,morcovii,telina,ardeii,mazarea chinezeasca si lasa la sotat inca alte 5 minute.Apoi adauga orezul si amesteca totul foarte bine.Intr-o alta tigaie,gateste oualele jumari-bate-le cu sare,piper inainte. 3.La sfarsit,adauga oualele jumari si cele 80 ml de sos de soia,lasa sa dea putin in clocot si serveste totul inca fierbinte.
__________________
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
#8
|
|||
|
|||
|
Citat:
Deci draga mea prietena forumista ca si mine Pupici |
|
#9
|
||||
|
||||
|
Citat:
Te caut pe private:)
__________________
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
#10
|
|||
|
|||
|
E bestialaaaa ciorbita aceastaaa ! Si da....ador si ciorbita de burta....Tu cum o prepari?
|
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Istoria Bibliei romanesti | Alustor | Intrebari utilizatori | 3 | 09.10.2012 15:48:27 |
| Fototeca ortodoxiei romanesti | cristiboss56 | Resurse ortodoxe on-line | 2 | 09.02.2012 13:08:09 |
| costume populare-traditii romanesti | lore86 | Generalitati | 9 | 18.12.2011 12:22:37 |
| Pastorale ale IPS Mitropoliti ai Bisericilor Ortodoxe Traditionale | razvan.mn | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 7 | 20.04.2010 21:14:32 |
| 23 canale romanesti pentru cei din strainatate | patinina34 | Stiri, actualitati, anunturi | 4 | 10.08.2009 20:26:26 |
|
|