![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Rog adminul sa schimbe titlul acestui fir de discutie.
Este oribil, socant si jignitor la adresa tuturor. Poate unii nu stiu ce este o hazna! Este un closet din ala de la tara, din curte. Sa spui despre un om, indiferent ce pacate are ca este hazna, este mult prea mult! Nu avem voie sa aruncam asa cu termenii. Voi asa va simtiti/vedeti? Ca o hazna? http://dexonline.ro/definitie/hazna
|
|||
|
|||
|
Subscriu si eu la cererea Sophiei. Poate un titlu cum ar fi "Despre tinerea de minte a raului" ar fi mai inspirat.
|
|
|
|||
|
|||
|
Pai, asta e si ideea...Daca cuiva i se pare atat de urat sa fie comparat cu o hazna, atunci sa nu mai contabilizeze pacatele altuia; altfel chiar va fi una.
Si apoi, asa s-au exprimat parintii respectivi. Prin asta au vrut sa atraga atentia asupra uratenii pacatului judecatii.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|
||||
|
||||
|
Aici e vorba de altă specie de păcat decât aceea a judecății temerare. Ținerea de minte a răului este mai aproape de o rea dispoziție a sufletului decât de înclinația fariseică.
|
|||
|
|||
|
Nu am vrut sa jignesc pe cineva prin acest topic. L-am numit "omul hazna" tocmai pentru a starni scarba fata de pacatul depozitarii greselilor celorlalti in mintea si in inima noastra. "Oribil, socant si jignitor" pentru om e sa adune in sine caderile altora, neavandu-le in vedere pe ale sale.
Sfantul Sofronie Saharov zicea ca un singur lucru il injoseste pe om: pacatul. Deci umilitoare pentru noi e, nu atat expresia respectiva, cat savarsirea pacatului. |
|
|
|||
|
|||
|
Aici nu e vorba de umilirea nimanui, ci de cuvinte puse neinspirat alaturi.
Sa nu uitam ca omul are chipul lui Dumnezeu in el, si nu-l putem alatura unor dejectii cat ar fi omul de pacatos. Iar dragostea lui Dumnezeu pentru cel mai mare pacatos intrece dragostea pentru Dumnezeu a celui mai mare virtuos. Deci, sa luam aminte ce si cum spunem. PS: Pr. Constantin Coman nu e infailibil. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Citat:
Last edited by George.m; 30.01.2011 at 02:54:33. |
|
|
|||
|
|||
|
Sa nu cautam la forme , ci numai la sens....
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Ca nici nu stii ce sa faci: sa razi, sa plangi, sa te apuce sila? Mirela ti-a dat o replica, asa, intr-un mod elegant dar vad ca tu persisti in emanatiile unora.. si asta de ce? fiindca scrie pr. in fatza numelui lor? Dar tu nu ai mintea ta cu care sa poti emite o judecata proprie? Sau esti cu 'turma"? Last edited by MarinaAlca; 31.01.2011 at 22:40:08. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Pentru ca is genul asta de oameni oare...? Crestini falsi si ipocriti care atunci cand sunt facuti "hazna" se "simt"...? De asta....? Nuuu...mai bine hai sa lasam titlul EXACT asa cum e. Lasa urechile "fine" sa se simta.Ba chiar asa ,exact avem voie sa aruncam cu termenii. Pentru ca ,cu dulcegarii si linguseli nu se va rezolva niciodata nimic...sa nu mai facem atata pe sensibilii..ca nu suntem deloc asa. Sa spunem lucrurilor pe nume exact asa cum sunt.... daca adunam raul in inima...suntem EXACT ca si o hazna si ne meritam pe deplin renumele !!!!! |
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Omul primitiv | Bianca1994 | Dogmatica | 6 | 05.10.2012 23:09:41 |
| Omul blestemat ! | adrian_b | Vrajitoria | 10 | 16.09.2011 20:38:25 |
| OMUL NOU - OMUL VECHI | iosif | Pocainta | 32 | 12.04.2011 17:29:42 |
| Omul..rob al lui Dumnezeu? | voxdei55 | Generalitati | 26 | 11.02.2011 00:48:04 |
|
|