![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Vezi rezultatele sondajului: Este legea veche abrogata? | |||
| Da |
|
15 | 35,71% |
| Nu |
|
22 | 52,38% |
| Nu stiu |
|
5 | 11,90% |
| Votători: 42. Nu poti vota in acest sondaj | |||
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
De ce spune asta? Pentru ca Legea (veche) spunea ca de trei ori,iar el deja ridica numarul. Era curios ce-i va raspunde Hristos. Dar raspunsul il stiti cu totii... a fost mai mult decat uimitor sau ingaduitor! Doamne-ajuta! |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
dar nu a zis: legea aia nu e buna. mai ...voi uitati cine a dat legea veche? ce vreti sa spunti? ca a venit Dumnezeu si a zis: data trecuta v-am dat o lege gresita, am reviziut-o si va dau una noua, uitati de cea veche?! |
|
|
||||
|
||||
|
A dat una PROVIZORIE,buna pana la venirea lui Hristos. El i-a pus punct!
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
||||
|
||||
|
Fiecare cum considera. Eu insa refuz sa ma cred mai intelept si mai cunoscator al Scripturii decat Sf. Apostol Petru.
Doamne-ajuta! |
|
|
||||
|
||||
|
Iertare, nu am înțeles bine, m-am grăbit. Da, Legea cea Nouă a lui Hristos este cea pe care o urmăm, cea care a împlinit Legea cea Veche : „Să nu socotiți că am venit să stric Legea sau proorocii; n-am venit să stric, ci să împlinesc.” (Matei 5:17)
Dar asta nu înseamnă că trebuie să aruncăm cu totul Vechiul Testament (cum fac mulți sectanți), căci conține mult prea multe informații și învățături fără de care nu am înțelege rânduiala lui Dumnezeu. |
|
|
||||
|
||||
|
Vechiul Testament este in proportie de 90% istoria poporului evreu. Nu trebuie aruncat,dar nu e nici indispensabil.
|
|
|
|||
|
|||
|
Un preot catolic, un pastor reformat și un rabin vor să afle care e cel mai bun în meseria sa. Se duc în pădure, își aleg câte un urs și încearcă să-l convertească. Ulterior, catolicul povestește:
- Am găsit un urs, i-am citit Catehismul și l-am stropit cu agheasmă. Săptămâna viitoare îl aștept la împărtășanie. - Am găsit un urs și i-am ținut o predică din învățăturile Domnului. M-a lăsat să-l botez, zice și păstorul. Cei doi privesc apoi spre rabin, care zăcea pe o targă, înfășurat în bandaje. - Poate că nu ar fi trebuit să încep cu circumcizia, zice acesta. Morala: Cam asa stau lucrurile cind comparam cele doua Legi! |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Iudeii si legea veche | lore86 | Iudaismul | 5 | 19.05.2016 18:33:43 |
| Icoana foarte veche. | heyladies | Pictura si Sculptura Bisericeasca | 5 | 16.10.2010 23:35:02 |
| icoana veche | catalinabalhui | Pictura si Sculptura Bisericeasca | 1 | 15.06.2009 09:57:02 |
| O rugaciune foarte veche | ARHANGHELUL | Rugaciuni | 17 | 07.01.2007 18:28:33 |
| Legea atractiei | CM | Generalitati | 9 | 25.11.2006 16:59:58 |
|
|