Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Minuni ale Ortodoxiei > Intamplari adevarate
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.01.2011, 11:50:15
maria25 maria25 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.01.2011
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Implicit :)

Multumesc frumos pentru raspunsuri.

Sunt din Bucuresti. Cel mic are pensie alimentara de 100 euro pe luna, iar tatal lui are program de vizita la domiciliul copilului. Toate aceste au fost stabilite in instanta.

Stiu ca aveti dreptate. Intr-o masura m-am considerat pana acum o luptatoare daca pot spune asa. Dar fiecare zi este un chin, o neputinta. Banii astia mi-au mancat zilele. Investitorul acela mi-a facut cel mai mare necaz. Nici macar un ban nu am vazut pana acum. Din cauza aceasta nu mai am nicio speranta. Sunt cat se poate de realista. Am incercat sa gasesc solutii, am intors problema pe toate partile. Chiar nu stiu ce sa mai fac. Ce alta solutie sa am daca nu am cum sa supravietuiesc, chiar si cu putin? (

M-am rugat si Sf. Nectarie. Am si acatistul sfantului, chiar si ulei de la sfanta candela. Ma doare sufletul. Ma rog neincetat. Si nadajduiesc intr-o minune. Dar pana cand acest necaz, ca o sa ne stingem, nu o sa apucam sa supravietuim...

Am mai citit pe forum prin alte topicuri ca sa nu dorim niciodata raul nimanui. Sunt perfect de acord. Dar nu am mai putut per si simplu sa ma abtin. De sarbatori i-am dorit acestui investitor sa aiba parte si el de un necaz asemanator. Sa stie ce inseamna sa nu ai niciun ajutor, sa iti rada lumea in nas si sa te batjocoreasca atunci cand ai nevoie de ceva, mai ales de bani; sa nu aiba ce manca si nici unde dormi, si in plus de asta sa mai aiba si un copil mic care sa-i urle de foame si de somn. Imi pare rau pentru ce am spus. Dar nu am mai putut. Nu sunt o persoana rea, din contra. Ajut daca pot si sunt sufletista. Dar la asa necaz ce mi-a facut omul acesta, nu am mai putut sa imi pun frau limbii.

Si tatal copilului mi-a frant inima si a plecat atunci cand aveam mai mare nevoie de el. Si cand am nascut mi-a spus ca ma iubeste, dar dupa jumatate de an s-a insurat cu ea. De nerecunoscut. Nu a fost zi de sarcina fara lacrimi.

Ce sa fac... toata ziua plang, m-am umilit peste tot, rabd si nadajduiesc ca va fi bine cumva... dar realist nu am nici macar sansa sa supravietuiesc...
Reply With Quote
Vechi 24.01.2011, 16:23:46
FiulRisipitor's Avatar
FiulRisipitor FiulRisipitor is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.08.2009
Locație: Germania
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru FiulRisipitor
Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria25 Vezi mesajul
Multumesc frumos pentru raspunsuri. Sunt din Bucuresti. Cel mic are pensie alimentara de 100 euro pe luna, iar tatal lui are program de vizita la domiciliul copilului. Toate aceste au fost stabilite in instanta.
E bine ca macar unele lucruri sunt clare. 100 eur poate (spun poate pentru ca nu am copii si nu cunosc cheltuiala) ajung pentru cel mic dar nu pentru tine si cel mic impreuna si mai ales nu cred ca pentru Bucuresti. Te-ai gandit sa schimbi locatia? Bineinteles nu oricum, cauta-ti un loc de munca intr-un oras mai mic unde poate alocatia+pensia alimentara a copilului si un salariu ar putea sa va ajunga, unde chiriile si costurile sunt mai mici.
Vechi 24.01.2011, 16:59:53
Senior Member

Implicit :)

Multumesc pentru sfaturi si pentru randurile pe care mi le lasati aici.

In principiu, nu am cum sa renunt la partea cu investitorul. Mi-este greu sa renunt la acest gand. Pana la urma, ca ipoteca sa fie ridicata, eu trebuie sa achit acei bani. Sper din tot sufletul ca pana la urma sa mi-i dea si sa nu se ajunga la ceva mai grav.

E cam dificil sa ma mut in alt oras avand in vedere circumstantele. Sper, cumva, sa reusesc sa ating macar linia de plutire. Nu stiu prin ce minune.

Iti dau un exemplu cam ce inseamna un copil de aproape 2 ani. Cam 200 lei inseamna 2 baxuri scutece si 2 cutii de formula lapte pe luna. Ar mai fi fructe, legume, carne, cereale si lactate. Aici, destul de variabil pentru ca nu gatesti industrial. Dar oricum, trece de 100 lei. Curand o sa scapam si de scutece, si o sa fie mai bine. Incaltamintea si imbracamintea sunt scumpicele. O simpla pereche de pantaloni ajunge la 50 lei. M-am luptat si cat am putut i-am cumparat incaltaminte de piele ortopedica, sa isi formeze planta piciorului si sa calce corect. Si sa nu mai zic de jucarii, unde macar 10 lei trebuie sa ai in buzunar sa-i cumperi ceva simplu. Pana acum, i-am cumparat tot ce este mai bun. Am putut. Sa nu mai zic de gradinita, unde iti trebuie ceva banuti buni. Mai revin pe acest subiect.

Si in legatura cu credinta... da, mi se pare foarte mare acel bob de mustar. Cred ca muti muntii din loc daca ai asa ceva. Pe mine sperie cel mai tare faptul ca nu stiu cum sa las aceasta teama deoparte, deznadejdea ce apare, indoiala. Undeva nu fac bine.
Reply With Quote
Vechi 24.01.2011, 17:22:12
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
Multumesc pentru sfaturi si pentru randurile pe care mi le lasati aici.

Sper, cumva, sa reusesc sa ating macar linia de plutire. Nu stiu prin ce minune.

O simpla pereche de pantaloni ajunge la 50 lei. .
Nu deznadajdui Maria!
Nu-i nevoie sa accepti aceste preturi ridicole. Din fericire exista magazinele second-hand unde poti umple un sac de hainute pentru copil cu doi trei lei/ KG!!.. serios, este o adevarata mana cereasca in caz de nevoie.
Mai exista posibilitatea de a ruga frumos pe preotul de la biserica ta sa anunte dupa predica daca are cineva hainute de copil - sigur se va gasi cineva si de asemenea poate ca-ti gaseste pe la cineva mai instarit si camaruta unde sa stai cu copilul, cine stie poate chiar la preot acasa , CA MARE-I DUMNEZEU!!!.

In privinta copilului, daca nu-l poti plasa gratis la o cresa, ca este prea mititel pentru gradinita, ai putea deocamdata sa-l tii pe linga tine la munca.

Noi in bloc am avut timp de multi ani o femeie de serviciu care spala scarile cu un copilas dupa ea, il tinea pe linga ea mereu, tot de vre-o 2-3 anisori, si unde se ducea ea cu mopul venea si el, asa ca se poate!
Am vazut si femei in piata cu copii linga ele vinzind verdeturi. In privinta cuminteniei nu trebuie sa-ti faci griji, deoarece cind vede ca mama munceste si n-are timp de pierdut, o sa invete sa stea cuminte fara sa deranjeze.

Doamne ajuta si cu curaj tot inainte!
Reply With Quote
Vechi 24.01.2011, 17:00:33
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Implicit

ce intelegere 'legala' a-ti facut de 20.000 de euro? o solutie dupa cum vi s-a mai dat ar fi sa mergeti la parinti(bunici, etc) pana va puneti din nou pe picioare...
Reply With Quote
Vechi 24.01.2011, 17:08:30
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
ce intelegere 'legala' a-ti facut de 20.000 de euro? o solutie dupa cum vi s-a mai dat ar fi sa mergeti la parinti(bunici, etc) pana va puneti din nou pe picioare...
Contract de imprumut cu ipoteca. La notariat. Am avut avocat. Am contracte semnate si separat. Totul a fost legal si mi-am luat toate prevederile. Pe om il cunosc personal. Este un investitor de succes. Nici macar o indoiala nu am avut in acest sens.

Chiar nu am aceasta posibilitate, sa merg la mama mea. Din pacate. Relatia mea cu familia este una destul de rece si controversata. In plus la cat ajutor am primit din partea lor, mai mult de atat nu vor sa faca si stiu ca nu voi primi.
Reply With Quote
Vechi 24.01.2011, 17:15:33
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Implicit

Citat:
Contract de imprumut cu ipoteca. La notariat. Am avut avocat. Am contracte semnate si separat. Totul a fost legal si mi-am luat toate prevederile. Pe om il cunosc personal. Este un investitor de succes. Nici macar o indoiala nu am avut in acest sens.

Chiar nu am aceasta posibilitate, sa merg la mama mea. Din pacate. Relatia mea cu familia este una destul de rece si controversata. In plus la cat ajutor am primit din partea lor, mai mult de atat nu vor sa faca si stiu ca nu voi primi.
si ce a-ti ipotecat?

insista cu parintii... stii cum e.. sangele apa nu se face..
Reply With Quote
Vechi 24.01.2011, 17:24:23
gabriela8 gabriela8 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.10.2009
Send a message via Skype™ to gabriela8
Implicit

Maria, nu dispera! Cere ajutorul lui Dumnezeu dar cu toata increderea ca il si primesti! Tu crezi ca Dumnezeu nu iti stie suferinta? Sufera si El odata cu tine, ai incredere ca nu te va lasa si nu te mai gandi ca nu apuci luna martie. Tu cere de la Dumnezeu si stie Dumnezeu prin cine sa te salveze!

Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 24.01.2011, 17:32:06
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:

Chiar nu am aceasta posibilitate, sa merg la mama mea. .
Din pacate Maria foarte multi au luat plasa cu asa zisii investitori "de succes". In toata lumea vuiesc ziarele despre procesele intentate. Legal ai facut tot ce se putea, acum doar ai de asteptat.
Rezolva plasamentul copilului la o cresa si cred ca cel mai bine este sa cauti chiar si mai multe servicii, jumatati de norma, diverse combinatii din care sa-ti poti plati restul cheltuielilor.

La tara nu ai pe nimeni unde ai putea locui o perioada?...deoarece acolo cheltuielile sunt mai mici!

Last edited by andreicozia; 24.01.2011 at 17:39:38.
Reply With Quote
Vechi 24.01.2011, 17:44:57
cornel cornel cornel cornel is offline
Member

Data înregistrării: 30.12.2010
Locație: Suceava acum in Cypru
Implicit "Sa-I dam lui Dumnezeu de bunavoie, ceea ce oricum trebuie sa-I dam."

d-zeu da si el ia asteapta sa ajungem la el vrea sa ne vada ca il iubim macar putin asa cum o face el pentru noi foarte mult
fii tare Maria si fie ca Maica Domnului sa te ajute si sa iti calauzeasca pasi
ar trebui si ai tai sa te inteleaga ca parinti si sa te sprijine
si asa esste in viata trebuie sa trecem uneori prin iad ca sa gasim raiul
Doamne ajuta!!!!!!!

"Sa-I dam lui Dumnezeu de bunavoie, ceea ce oricum trebuie sa-I dam."
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Nu mai stiu... Marcus Nunta 23 19.11.2016 22:27:42
Cum impacam viata duhovniceasca si viata lumeasca? sophia Biserica Ortodoxa Romana 40 28.12.2012 20:53:52
nu stiu ce sa fac , ajutati-ma allex_adriana Nunta 17 14.03.2011 22:08:08
Viata duhovniceasca vs Viata sanatoasa razvan90 Generalitati 4 09.12.2010 00:54:23
Nu stiu ce sa fac.... Valy76 Pocainta 14 26.07.2010 21:48:15