![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Domnule, ce e aia să facem mofturi la mâncăruri? Un fel de competență în sclifoseli? Păi v-am spus rețeta care te curăță de toate patimile:
„...stropi-mă vei cu isop și mă voi curăți, spăla-mă-vei și mai vârtos decât zăpada mă voi albi auzului meu vei da...” Deci așa ies din om stârlicii lenei și ai desfrânării, cu stropi de apă și frig-ă de la Dumnezeu băgată până în măduva oaselor. Și dacă pierzi zilele și nopțile, și dacă chiar și sâmbăta și Duminica uiți să iubești curat, nu o să te trezești prea târzui că te-ai ocupat cu sănătatea în deșert doar ca să te mîndrești cu lipsa metehnelor? Iar apoi te vei da ca o jertfă ce nu folosește la nimic. Deci nu pierdeți vremea cu mâncarea ci în posturi nu mâncați absolut nimic afară de Dumnezeu, fiți extremiști până dați de moarte, moartea păcatelor și trufiei, iar în zilele celelalte fiți echilibrați, adică mergeți pe sârma cumpătării ca să nu cădeți în pismă și ură pentru pofta și dorul lăcomiei de avere deșartă, de lene... ci urmați calea de mijloc, CRUCEA de la oameni dusă pentru Dumnezeu și pentru voi dacă vreți să iubiți curat și fără ceartă, că altfel pentru ce să faceți alimentație sănătoasă? Pentru viol? Iar alimentele trebuie să fie vii, căci semințele au în ele viață, deci tot ce e plin de viață și curăție și binecuvântare, aia trebuie să mâncați, și cu gândul la Dumnezeu ca să fie date spre viață trupului, dar mai înainte dați hrana duhovnicească, ÎNVĂȚĂTURA SMERENIEI întru frățietate, căci sufletul nehrănit se îngâmfă și moare. Cel mai simplu este să nu mănânci nimic toată ziua de post și apoi după cina duhovnicească masa cea echilibrată... fără carne, lapte, ouă, brânză... căci nu e voie să mănânci nimic omorât de om fără datină Dumnezeiască sau furat de la animale, iar peștele deși e voie, numai din cei mici care nu mănâncă toate spurcăciunile de prin ape, cei mici care nu mîncă oameni sau animale... că și ăstora le dă tot felul de hormoni și îngrășăminte... chiar uleiul trebuie să fie din ăla obținut prin strivirea sâmburilor, semințelor, fără metodele de omorâre a părții vii din sâmburi sau din alimente... căci toată viața curată trebuie să o mănânce omul... dar sângele animalului nu, căci sângele este viața animalului, el trebuie vărasat pe pământ... dar nu e voie să omori nici o vietate, căci așa este scris la lege: „Să nu ucizi, Să nu fii fesfrânat, Să nu furi, Să nu ridici mărturie mincinoasă împotriva aproapelui tău adică să nu acuzi pe nedrept, Și să nu poftești nimic din cele ce sunt ale aproapelui tău... nici casa, nici femeia, nici sluga, nici animalul, nici pământul...” și mai ales să nu părtinești când împarți ceva căci omul e hoț și întotdeauna când împarte, lui își face cea mai mare parte... căci omul e lacom și rău și nemulțumit și se dă victimă vrednică... se dă mereu muritor de foame din vina altora... deși e clar că singur și cu mâna lui a gândit și a făcut păcatul plănuit și programat în mintea și în ochiulhulpea lui cât ai clipi... a privit, a plănuit ca să fu...uure avearea... altuia. „Nu îți este îngăduit, nu ți se cuvine, nu îți este permis Iroade ca să trăiești cu femeia fratelui tău... ” Rugați-vă și Postiți ca să nu gLumiți... ca să nu primiți mită, să nu vi se dea vouă o mai mare bucățică din tort. Căci cine fură azi un ou mâine va mânca un bou și poimâine o cireadă de viței de lapte, viței din ăia de aur și de arginți, împărțiți pe grupe sangvine în mod științific și dialectic! Cine vede ceva, mâncă și nu se mai oprește... din fericeală amăgitoare, crezând că e ceva... pentru că e frumoase și el are avere multă strânsă cu centura ca un adevărat centurion... beton!.. de la beție... firește, fiindcă nu știe ce-și crește... își crește drobul de sare de pe dulapul de lângă patul copilului. Last edited by vsovivi; 24.01.2011 at 11:37:52. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Citat:
Aici se potriveste si pilda din pateric cu cei care mananca unii miere, altii paine si altii baliga. Mofturosii o mancau pe ultima. Last edited by mirelat; 26.01.2011 at 07:27:05. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Insa nici trup fara suflet, dar nici suflet fara trup. Trebuie sa avem grija de amandoua jumatatile noastre. Sa fim si Marta, sa fim si Maria, in acelasi timp... nici Marta fara Maria, dar nici Maria fara Marta.
|
|||
|
|||
|
Am puctat eu ce am punctat, dar uite cum a punctat întâiul dintre sfinți:
am luat citatul de pe site... adică degeaba ai trecut de la somn cu lămâie la cafia hai ia hai ia că e ca și cum ai fi sărit din lac în puț!.. pardon în zaț împrăștiat pă păreți. |
|
|
|||
|
|||
|
Cred ca ati uitat voi ce se manca pe vremuri - din ce erau facute si ce se gasea pe piata! Zau ati uitat, daca acum puteti face mofturi!
1. Eu nu inteleg de unde este mercur in conservele de peste si de ce la ton este mai mult? In general se spune ca nu sunt bune conservele. Sunt mai bune lucrurile congelate. Totusi zic eu ca depinde (mod de conservare, de depozitare, termene de scadenta etc.). 2. Fratilor, daca mezelurile se fac asa cum spuneti unii dintre voi (sper sa nu fie asa peste tot) ca n-or fi controale poate? Daca,asa cum spun altii, se intampla fel de rau si in fabricile de paine, de lapte, de alte alimente? Daca vaca, porcul, puiul, pestele are nu stiu ce boli si este hranit prost si cu chimicale? Daca legumele si fructele, cerealele, contin chimicale? Aia nu-i buna, aia nu-i sanatoasa, aia ingrasa. Ce mai mancam atunci fratilor? Dar, hotarati-va! Aceia care au acasa ferme si gradini, norocul lor. Ceilalti nu putem mnaca decat ce este in magazin. Punct. Bio? Scrie, dar asa o fi? Si pretul are piper mult si nu face bine nici asta la sanatate.
|
|||
|
|||
|
Mie imi plac mult salatele, sunt sanatoase si pline de vitamine!
De ex iarna prefer salata de sfecla cu hrean, merge la aproape orice fel de mancare. Vara e mai usor de facut orice fel de salata ,dar ....cu ulei de masline. O salata descoperita recent , mi a placut foarte mult si v-o recomand si voua Aveti nevoie de doua portocale,(pot fi si mai acre,in salata nu se simte) o ceapa o salata verde (optional) masline verzi 100g sare ,ulei de masline Se taie portocalele felii, se presara cu sare , se adauga ceapa taiata , salata verde,maslinele si la final uleiul de masline. Nu e nevoie de otet. E o salata hranitoare, foarte gustoasa si poate fi facuta si iarna. Merita incercat! |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Acum a aparut leurda,care este foarte sanatoasa si este un excelent purificator al organismului. Leurda,pentru cine nu stie, este usturoiul salbatic, se mai numeste "ai de padure" aici in Ardeal ( ai este usturoi). Denumirea stiintifica de Allium Ursinum este corelata cu observatiile popoarelor nordice ale Europei, care sustineau ca aparitia frunzelor de leurda era mult asteptata de ursi, pentru a o consuma ca medicament purificator dupa lungul repaus din perioada hibernarii. De altfel, popoarele germanice o denumeau "usturoiul ursului", "usturoiul tiganului" si "ceapa vrajitoarei". Are rol esential in curatirea sangelui. Proprietatile terapeutice ale leurdei reliefeaza, in primul rand, rolul depurativ, respectiv capacitatea de curatire a sangelui, ficatului, stomacului si intestinelor, mult mai activa decat usturoiul. Pentru aceasta actiune, se recomanda ca, in fiecare primavara, sa se faca o cura de 4 saptamani, cu frunze proaspete (de remarcat ca, prin uscare, frunzele isi pierd din proprietati). In plus, sunt evidente efectele antiseptice, bactericide, antitoxice, diuretice, hemostatice, hipotensive, antisclerotice, vermifuge si stimulatoare ale peristaltismului intestinal si ale contractiilor uterine. Prin consumul intern, leurda actioneaza favorabil in numeroase afectiuni maladive: - in bolile gastrointestinale are efecte in diaree acuta si cronica, dizenterie, indigestii, insuficienta biliara, colici abdominale, balonari si in distrugerea viermilor intestinali, inclusiv limbrici; - in afectiuni cardiovasculare curata sangele de substante toxice, reduce hipertensiunea arteriala, intervine in ateroscleroza coronariana, hematurie, scade nivelul colesterolului, previne accidentele vasculare, evitand aparitia trombozei si tromboflebitei prin fluidificarea sangelui si prin dizolvare a placilor de colesterol; - in bolile aparatului respirator este benefica la persoane cu bronsite, tuberculoza pulmonara si infectii la nivelul cailor respiratorii superioare (gripe, raceli); - in afectiunile sistemului nervos intareste memoria prin marirea capacitatii de memorare, combate momentele de lapsus, amneziile, insomniile, ametelile de dimineata, starile depresive, tensiunea la nivelul capului si starile de anxietate (frica) si de neliniste; - in boli renale curata rinichii si vezica urinara, favorizeaza urinarea si elimina excesul de acid uric, foarte daunator la bolnavii de guta. Prin uz extern, leurda are bune efecte in combaterea reumatismului degenerativ, eczeme, herpes, rani greu vindecabile, scrofuloza si alte boli cronice de piele. Cataplasmele cu frunze sunt indicate contra furunculilor (buboaielor). Frunzele proaspete, excelente in salatele de primavara Avand un excelent rol purificator, prin eliminarea deseurilor toxice din ficat si din sange, precum si un important rol fortifiant al intregului organism, leurda este recomandata intr-o cura benefica de primavara. Leurda se poate folosi sub multiple forme: - frunzele proaspete se consuma primavara, intr-o cura de 3-4 saptamani, fiind amestecata cu diferite preparate culinare: salate de cruditati, supe, ciorbe, piure (in asociere cu urzica vie), galuste, chiftele, perisoare, cartofi, tocane cu carne, avand atat rol decorativ cat si condimentar foarte gustos, in locul usturoiului; - taiate marunt, frunzele se consuma ca aperitiv in amestec cu frunze de patrunjel verde; se pun pe felia de paine cu unt, margarina, branza sau cascaval ras, adaugand cimbrisor, boia de ardei si piper macinat; - salata din frunze proaspete, consumata inainte de mesele principale pe tot sezonul de primavara, are un rol evident in oprirea procesului de imbatranire; - in stare uscata, frunzele se presara pe diferite mancaruri, in amestec cu patrunjel si ceapa, avand efect de condiment deosebit de gustos. Sucul de leurda combate reumatismul degenerativ. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Dau si eu o reteta de post care arata bine si are un gust deosebit: Salata de mere verzi cu humus pe frunze de andive si feliute de capsuni cu nuci macinate Ingrediente: - andive - mere verzi - humus - capsuni - zeama de lamaie - sare - optional nuci macinate Se rad merele verzi pe razatoarea mica si se adauga putina zeama de lamaie pt a nu se oxida merele. Se amesteca cu humus (cat mai simplu, fara arome sau iuteala) si se sareaza putin, eventual se mai adauga zeama de lamaie, astfel incat pasta obtinuta sa fie relativ acrisoara, putin sarata si sa se simta gustul de mere Se desfac andivele in frunze si in partea concava a frunzelor de andive se umple cu pasta (amestecul cu mere+humus) de mai sus. Deasupra pastei de mere cu humus din frunzele de andive se pun feliute de capsuni (si cu rol decorativ si pt gust, deci ideal capsuni cat mai aromate). Optional, se poate presara nuca macinata (sau miez de nuca zdrobit), inainte de a pune feliutele de capsuni (nuca rasa/macinata intre pasta de mere+humus si feliutele de capsuni; sub feliutele de capsuni).
Ca sub stapanirea Ta totdeauna fiind paziti, Tie slava sa inaltam, Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor Amin. Last edited by adam000; 26.03.2011 at 23:29:52. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Pai mezelurile in primul rand,nu sunt un fel anume de mancare,ci fac parte din aperitive;mezelurile contin multa sare si grasime ,fara a mai vb despre aditivii alimentari,fara de care mezelurile nu ar exista! Mancarea sanatoasa este cea gatita,cat mai proaspat si cu ingredinte cat mai proaspete-DE LA PIATA DE TARANI,nu din supermaketuri unde ambalarea,transportarea,logistica fac ca legumele si fructele respective sa ajunga in magazin dupa mai mult de 6 zile... Eu am sentimentul ca daca mananc ceva simplu,chiar paine proaspata cu ceapa, masline si ulei de masline tot este mai sanatos decat orice alt mezel tinut in saramura chimica. De ce spui ca numai cei care locuiesc la ferme pot manca sanatos?Tu nu poti sa-ti prepari mancare proaspata cu legume si fructe de la piata?Daca nu este piata acolo,merge si cumparatul de la magazin dar un mare NU produselor congelate,conservate sau gata preparate!!! Desi si aici este de comentat...de ex,legumele congelate nu sunt chiar de ocolit,pe cand pestele congelat sau puiul sunt de-a dreptul fara gust,si pot sta acolo de luni intregi...produsele conservate:decat sa cumperi mazare,fasole la conserva e mult mai avantajos sa le cumperi congelate;legumele congelate sunt procesate in stare proaspata,cele conservate sunt procesate prin fierbere si in plus contin acid citric,sare... Si daca chiar va plac mezelurile atat de mult,sunt retete care se pot face in casa:carnati,leber,sunca impanata-este adevarat ca mai greu in strainatate,dar nu si in romania!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Cum trebuie sa mancam pentru a fi sanatosi | absolutep0wer | Generalitati | 27 | 03.04.2015 15:03:44 |
| Otrava pe care o mancam | anna21 | Generalitati | 108 | 14.02.2012 06:20:29 |
| Mai mancam porc ...sau.. | sunsray | Spiritualitatea ortodoxa | 22 | 13.12.2011 09:55:36 |
| Cum sa ai un ficat sanatos dupa o vara de excese | absolutep0wer | Generalitati | 1 | 31.08.2010 09:09:11 |
| Un copilas are nevoie de ajutorul dumneavoastra pentru a fi sanatos! | cosminelu2006 | Umanitare | 2 | 11.06.2009 14:37:54 |
|
|