![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Fara suparare, vorbesc serios! Crezi ca daca cineva se impaca cu toata lumea si se roaga ca elefantul roz sa zboare, Dumnezeu ii asculta rugaciunea.. Si temerea ca rugaciunile sa nu isi piarda "puterea" .. asta-i "crestinism" magic? Sau ce e? Iata ca eu sunt femeie si nu vreau femei preotese! Ai curaj, tupeu si muschi? Esti feminista convisa si vrei sa o arati? Pai atunci apuca-te si fa copii, te lupta si ii creste sa ajunga oameni adevarati si iti indeplinesti menirea. Ca asa este simplu sa faci lobby si sa raspandesti cuvinte pentru orice idee, cat de ciudata. Dar este greu sa-ti intri in rolul de femeie (asa cum poate este greu si multor barbati sa fie barbati adevarati!). |
|
|||
|
|||
![]()
Acest topic este unul dintre cele mai sincere, bine documentate topice care exista. ASA este cum se zice:
NU DUPA COPERTA SE JUDECA O CARTE..adica titlul care suna airea...ci dupa continut. ..inca o lectie data fanaticilor |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
judecata lui dumnezeu se face dupa rolul fiecaruia(talantii sai)de sclav sau de stapan.daca amestecam cele pamantesti cu cele ceresti iese un amalgam greu digerabil ptr.om.ptr.mine importante sunt legea si proorocii lui dumnezeu iar prin acestea respect si legea omeneasca(autoritatea statului).
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Asta am spus si nimic mai mult. Nu m-am referit la lauzia Sfintei Fecioare. Despre lauzie stiu ca a trebuit sa plateasca doua turturele care se dadeau la Templu ca plata tocmai pentru necuratia lauziei. Insa Biblia nu spune daca Sf. Fecioara a trecut prin aceasta lauzie sau nu. Asa ca nici eu nu ma pronunt asupra unui astfel de lucru. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dumneavoastra nu doriti preot femeie ci barbat. Perfect, aveti atatia la dispozitie. Eu imi doresc preot femeie, dar uite ca nu am nici unul la dispozitie si tot dumneavoastra, care aveti ceea ce va doriti sariti cu gura. E adevarat ca "cel satul nu crede la cel flamand"... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sfanta Maica a Domnului a fost cea mai pura/curata fiinta omeneasca. Nu poti sa faci presupuneri ca a avut menstruatie, de exemplu. Eu sunt convinsa ca nu a avut deloc. Desigur ca nici eu nu am argumente, altul decat ca scurgerea lunara, desi asociata cu necuratia fizica, este un simbol al starii de cadere/pacatosenie al omului. Nu cred ca interdictia este din motive de igiena, ci din cauza ca este emblematica pt o stare de pacat. In mod similar, exista interdictii si pentru scurgerile barbatilor. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cu viata vesnica cred ca suntem de acord ca o putem avea doar prin Iisus. Dar Imparatia Cerurilor unde este si cand putem intra in ea? Ce raspuns ai da? Uite ce raspuns a dat Domnul: sa nu o cautam in afara noastra ci in inima noastra. Acum, tu ce parere ai, a vrut sa zica sa o cautam in inima noastra dupa moarte sau a zis sa o cautam in inima noastra de pe acum? Dar cand a zis ca numai cei care sunt ca si copiii intra in Imparatie, ce a vrut sa zica? Si copiii sunt unii baietei si unii fetite, asa-i? Ai copii? Un baiat si o fata? Cum te porti cu ei? Pe baiat il duci la scoala si la studii si fetitei ii zici ca nu-i pentru ea pentru ca ea trebuie sa faca copiii si nu are muschi?... Intelegi acum ca sufleteste nu exista deosebire intre sexe? Ca sufleteste exista doar iubire si puritate si ca acest suflet este cel care slujeste Domnului? Ca acest suflet intra in Imparatia care deja se afla in inimile noastre?... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
(nestiinta de a citi.. ca scrie in postarile mele ca sunt ortodoxa) Sau este o ironie sau gluma proasta? Ca poate dauneaza "fortei" rugaciunii ecumenice. De data aceasta Sf. Apostol Pavel are dreptate, iar alteori nu? Alegem cuvinte cand ne convine situatia? Ca iata ce spune Sf. Apostol Pavel: "Femeia să se învețe în liniște, cu toată ascultarea. Nu îngăduiesc femeii nici să învețe pe altul, nici să stăpânească pe bărbat, ci să stea liniștită. Căci Adam a fost zidit întâi, apoi Eva. Și nu Adam a fost amăgit, ci femeia, amăgită fiind, s-a făcut călcătoare de poruncă. Dar ea se va mântui prin naștere de fii, dacă va stărui, cu înțelepciune, în credință, în iubire și în sfințenie" |
|
||||
|
||||
![]()
Adriana, chiar, ideile tale suna ca cele ale feministelor de prin anii 70. Nici in vest nu mai sunt la moda.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
din ospățul credinței |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Postul pentru femeile insarcinate | anculina | Postul | 202 | 27.04.2016 09:39:32 |
Sfaturi pentru un prea-pacatos | laur_3440 | Pocainta | 6 | 16.05.2010 20:02:26 |
(Cum) sunt informate femeile inainte de avort? | andreicosmovici | Generalitati | 10 | 11.08.2008 08:29:04 |
|