|  |  | 
|  | 
|  | 
| 

| ||||
| 
 | ||||
|   Citat: 
 eu voiam sa subliniez ca pestele nu este considerat carne in Athos, unde carnea este interzisa. dar altceva mi se pare mai interesant. nu stiu daca ai citit vreadata dintr-un Minei. acolo gasesti niste lucruri interesante vis-a-vis de dezlegari. spre exemplu, cand in calendar e dezlegare la vin, acolo scrie "dezlegare la vin si la unt de lemn". asta inseamna ca atunci cand nu e dezlegare la vin, nu e nici la unt de lemn. | 
| 

| |||
| 
 | |||
|   

De asta chiar nu știam. Să mă lămurească și pe mine cineva cum stă treaba.
		 | 
| 

| ||||
| 
 | ||||
|   Citat: 
 acolo sunt canoanele sfintilor din fiecare zi si vietile lor. nu te-ai intrebat niciodata, de ce in biserica atunci cand se pomenesc sfintii zilei, in biserica, sunt mai multi decat cei trecuti in calendar? sunt si pomeniri ca "intru pomenirea marelui cutremur din 18xx". cunosc crestini care tin insemnarile din minei. cele din calendar, ca sa zic asa, sunt mai "dezlegate". | 
| 

| ||||
| 
 | ||||
|   Citat: 

__________________ Biserica este dragoste, așteptare și bucurie. (Părintele Alexander Schmemann) | 
| 

| |||
| 
 | |||
|   

Mi-ar plăcea tare mult să țin un post mai aspru (dar nu negru), dar sunt subponderală și sunt dezlegată și de la a ține prea multe zile de post normal    | 
| 

| |||
| 
 | |||
|  postul aspru Citat: 
 DV daca vreti sa postiti aspru smeriti-va ptr neputinta pe care o aveti si nu incalcati canonul ce vi l-a dat duhovnicul, [ca a pazi porunca duhovnicului este mai mult decat a-ti smeri corpul prin post si apoi te duci faci rele si injuri, sau a gandi rau de cineva] adica de a nu posti aspru, ci respectati-l dupa cum v-a spus, caci Domnul nu vrea jertfa nici suferinta peste masura ingaduintei trupului si a sufletului. Deasemeni faceti bine, ajutai si rugati-va mai mult. Sunt sigura ca daca va veti ruga neancetat Domnul va va implini dorinta dv nestramutata. | 
| 

| |||
| 
 | |||
|   Citat: 
 | 
| 

| ||||
| 
 | ||||
|   Citat: 
 chiar si la manastire, calugarii care muncesc la camp au parte de mici dezlegari. | 
| 

| |||
| 
 | |||
|   

domnule Dumitru se fac deslegari ca sa nu se ispiteasca nu ca nu ar rezista cu mincarea de post.eu am lucrat la lemne la padure cu boii 3 zile mincind ciorba de urzici cu morcovi.si ma-m rugat sa primesc putere sa postesc si sa muncesc.
		 | 
| 

| |||
| 
 | |||
|   

Eu nu simt că am nevoie de dezlegare. Mănânc normal, sunt bine hrănită, nu sunt bolnavă, numai că învelișul (adică trupul) este mai subțire. Am și eu o patimă, dulciurile, în special ciocolata, iar dezlegarea îmi dă undă verde la mâncat. După ce țin post un pic mai mult, nu mai am aceeași poftă de ciocolată, însă dacă n-am ținut prea mult, sunt foarte pofticioasă. După intensitatea aceastei pofte îmi dau seama cât de serioasă am fost cu postul.
		 | 
|  | 
| 
 | 
|  Subiecte asemănătoare | ||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari | 
| Post de bucate sau post de pacate...??? | geo.nektarios | Pocainta | 160 | 19.03.2016 14:34:53 | 
| Dezlegari ,,speciale" in posturi | Hector | Postul | 17 | 30.07.2012 12:32:32 | 
| Post | Bogdan N | Generalitati | 5 | 18.06.2011 23:06:08 | 
| post | dorinel78 | Generalitati | 16 | 25.03.2009 09:44:57 | 
| dezlegari blesteme in post | evutza | Generalitati | 0 | 06.12.2007 22:55:08 | 
|  |