![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Într-adevăr, problema s-a mai discutat pe forumul acesta, ca și pe altele. În mare, sunt două orientări posibile, dar nu ambele legitime:
-o orientare relativistă, care susține că oamenii se pot mântui la fel de bine indiferent de credința lor și de comunitatea de credință din care fac (sau nu fac) parte, numai în baza faptelor lor bune și, eventual, în baza a ceea ce teologia modernistă numește "opțiunea fundamentală". -o orientare tradiționalistă, care susține că numai credința în Cristos și nu în alți dumnezei este mântuitoare, iar mijloacele ordinare de salvare sunt în Biserică. Nenumărate sunt dovezile biblice, patristice, magisteriale și liturgice care susțin a doua orientare.
|
|||
|
|||
![]()
Citim in Evanghelia dupa Ioan ca Hristos, Cuvantul lui Dumnezeu, "lumineaza pe tot omul care vine in lume".
Nu cunoastem in ce masura ne lumineaza Hristos pe fiecare dintre noi, adica daca o face felurit sau nu. In ce masura pastram noi lumina lui Hristos insa cunoastem. Este cert ca o facem in mod diferit. Vor fi condamnati toti acei oameni care vor fi transformat lumina primita de la Hristos, in intuneric. Cei care n-au vegheat asupra ei. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Biserica nu arata cu degetul spre alte religii... ci numai spre Hristos, aratandu'L pe Cel caruia trebuie sa ne asemanam.
|
|||
|
|||
![]()
Credinta Bisericii mele este mantuitoare - desigur, in masura in care traiesc in conformitate cu aceasta credinta, fiind condamnat conform credintei mele daca nu.
Dar de ce oare avem nevoie sa adugam aici un NUMAI? Ce castig spunand: "Numai Credinta Bisericii mele este mantuitoare!" ?
|
|||
|
|||
![]()
Au fost oameni care au experimentat pe propria lor piele alte religii,si au revenit la cea ortodoxa.
|
|
||||
|
||||
![]()
Nu cred că spune nimeni că avem sau nu avem nevoie. Adevărul este obiectiv și nu variază după nevoile noastre. De ce oare avem nevoie să spunem că pătratul nu este cerc? Nu avem nici o nevoie, ci spunem asta fiindcă pătratul nu este cerc.
Citat:
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Valoarea celorlalte metale rare de la Rosia Montana | Laura19 | Generalitati | 74 | 24.10.2013 01:16:36 |
Mandria este izvorul celorlalte pacate | vicentiu68 | Generalitati | 23 | 24.10.2011 11:00:10 |
Fotografii cu credinciosii de pe forum? | Simona-Marilena | Generalitati | 2 | 19.09.2009 17:13:13 |
massmedia indeparteaza credinciosii de biserica | spinu | Biserica Ortodoxa si Massmedia | 109 | 14.09.2008 13:55:25 |
|