Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.01.2011, 18:28:21
camy_d camy_d is offline
Banned

Data înregistrării: 14.11.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana3 Vezi mesajul
Ar fi super! Sa-ti fie gura aurita!!
Sper să nu, cred că atunci o să vină sfârșitul lumii.
Vechi 18.01.2011, 18:28:41
codana's Avatar
codana codana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.06.2008
Locație: Botosani
Implicit salut,karine

Citat:
În prealabil postat de Karine Vezi mesajul
sper ca stii ca in Quebec sunt numeroase femei preot, da, anglicane.
inteleg,si doresti sa pleci la anglicani?vrei sa fii preot?daca e asa,atunci iti trebe enoriasi,iar a crede cu adevarat nu poate sa fie decat ceva liber consimtit.
io,nu cred ca dumnezeu a dat darul preotiei si femeilor cum nu cred ca femeia este inferioara barbatului si cum cred ca barbatul trebe sa iubeasca femeia ca pe sine insusi.
Vechi 18.01.2011, 18:29:15
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Karine Vezi mesajul
bine, bine, dar ca sa aplic trebuie sa stiu ce e...e la fel apanajul barbatilor, ce presupune, etc.
Ai ceva inf?
Bine-nteles ca trebuie sa stii ce este, si in ce biserica
Vechi 18.01.2011, 18:29:21
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
Andrei vorbeste inclusiv de spovedire si Impartasire! Si cand anume nu este nevoie?? Cum adica in caz de nevoie? Mereu este nevoie iar Domnul a zis ca recolta este mare si lucratorii putini... Iar El nu se inseala niciodata...
Daca acele femei intr-adevar s-au aventurat in asa ceva nu inseamna ca ce au facut ele a fost intr-adevar Sf Impartasanie si Spovedanie, in sensul in care Biserica Ortodoxa defineste, cel putin, si nu inseamna ca a si fost placut lui Dumnezeu. Nici un om, indiferent daca e barbat sau femeie, nu are puterea nici de a preface paine si vin in Trupul si Sangele Mantuitorului, si nici de a ierta vreun pacat in numele Domnului, in afara daca este preot hirotonit de un episcop al Bisericii.

In fine, cine vrea sa isi faca biserica personala in care defineste regulile dupa bunul sa plac, sau dupa cum i se pare ca este mai corect, o poate face. Dar a spune ca face parte din Biserica Ortodoxa, sau ca o face in mod valid, este o minciuna.

Citat:
Eu am inteles si sunt sigura ca-i asa. Si cum tot fac comparatii intre biserici, stiti ce mi-a zis directorul unui seminar teologic catolic de aici? El trebuie sa spovedeasca si Impartaseasca bolnavii dintr-un azil insa cel care se ocupa de acesti bolnavi din partea bisericii este o femeie. Asa ca femeia aceasta ii cunoaste pe fiecare in parte si le stie greselile. Ei, acest preot care nu are nimic impotriva preotiei la femei, chiar daca el personal nu poate face nimic, nu se trece peste capul Papei, are incredere in ceea ce ii zice femeia care se ocupa de ei si le da dezlegare de pacate fara sa ii mai supuna si el la spovedanie, caci acea femeie ii cunoaste mult mai bine. Iar Impartasania o da ea, dupa ce este sfintita de preot. Lucrurile se misca insa incet de tot pentru ca sunt multe prejudecati la mijloc. Oricum, multumesc mult de informatii, acum sunt si mai optimista!
Da, numai ca daca ai fi atenta la ce este prin ziare ai observa ca Biserica Catolica se indeparteaza de aceste practici. Acel director de seminar (cumva pe la 70 de ani?) si cei care cred ca el sunt incet, incet pe cale de disparitie...intreaba un preot mai tanar sa vezi ce spune despre hirotonia femeilor, loialitatea fata de Papa...ai sa fii surprinsa, in general, nu va suna cu ceea ce spune directorul de seminar de mai sus. Citeste ce a spus si Papa de acum, si cel dinainte despre hirotinia femeilor: foarte clar, este imposibil fiindca Biserica pur si simplu nu are autoritate de la Hristos spre a face asa ceva.

Apoi nu cred ca ii "spovedeste" pe acei bolnavi prin acea femeie. Culmea arogantei din partea cuiva ar fi sa se apuce sa spuna cam ce pacate crede ca a facut un altul. Nu ti se pare? Daca acel bolnav nu mai poate vorbi, preotul poate sa il dezlege de pacate si fara sa auda pacatele...Impartasania o imparte ea fiindca preotul e prea lenes sau fara credinta, sau, poate, fara timp, sa-si faca treaba pentru care a fost sfintit sa o faca. Dar asta e alta treaba...
Vechi 18.01.2011, 18:31:55
codana's Avatar
codana codana is offline
Senior Member

Implicit salut,adriana3

Citat:
In Biblie nu este nici macar preotia la barbati in afara de evrei din neamul Levi si preotia lui Iisus dupa legea lui Melchisedec. Dar asta este un adevar greu acceptat de bisericile traditionale, mai ales cei care au tradus "presbiteros" cu preot.
da,eu nu contrazic, iar daca asta este crezul tau iti doresc sa fii iubita
Vechi 18.01.2011, 18:36:03
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de codana Vezi mesajul
io,nu cred ca dumnezeu a dat darul preotiei si femeilor cum nu cred ca femeia este inferioara barbatului si cum cred ca barbatul trebe sa iubeasca femeia ca pe sine insusi.
De ce nu crezi ca Dumnezeu nu a dat darul preotiei femeilor?
Pentru ca ti-a spus-o un barbat?
Ai auzit-o cumva din gura lui Dumnezeu sau a lui Hristos?( in afara de cele adaugate de barbati ca fiind cuvintele Lui)
Vechi 18.01.2011, 18:38:06
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Religia: Catolic
Implicit

`Despre preotia universala: http://www.crestinortodox.ro/dogmati...ala-69009.html
Vechi 18.01.2011, 18:41:18
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Participind acum un an la o Liturghie intr-o minastire franciscana din MEXIC care avea o biserica enorma(dupa stilul spaniol de conquistadori) nu am putut sa nu observ ca in momentul impartasaniei s-au format vre-o 6 centre de distribuire IM MASA a impartasaniei, catre intreg norodul mexican, iar la doua din cele sase centre erau femei imbracate in alb care distribuiau Trupul Lui Hristos la cele citeva sute bune de oameni. Biserica era arhiplina! Mie personal mi-au dat lacrimile cind am vazut cita lume se impartasea...ce mai aproape TOTI cu mic cu mare cum este si normal.
Deci se poate! si este placut si de Dumnezeu...se vedea clar pe fetele oamenilor ca le mergea BINE!
Vechi 18.01.2011, 18:44:07
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Implicit

Citat:
În prealabil postat de codana Vezi mesajul
inteleg,si doresti sa pleci la anglicani?vrei sa fii preot?daca e asa,atunci iti trebe enoriasi,iar a crede cu adevarat nu poate sa fie decat ceva liber consimtit.
Daca o iubeste ca pe sine insusi si pe sine insusi se face preot, atunci inseamna ca si pe ea trebuie sa o lase sa fie preot.
Vechi 18.01.2011, 18:45:18
codana's Avatar
codana codana is offline
Senior Member

Implicit salut,andreicozia

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
De ce nu crezi ca Dumnezeu nu a dat darul preotiei femeilor?
Pentru ca ti-a spus-o un barbat?
Ai auzit-o cumva din gura lui Dumnezeu sau a lui Hristos?( in afara de cele adaugate de barbati ca fiind cuvintele Lui)
andrei,prin efect de bumerang si io iti pot pune intrebari de genul:ai fost de fata la evolutie,daca aceasta lume e mincinoasa,tu pe cine crezi?esti sigur ca ceea ce stiinta aduce ca probe la teoriile sale sunt adevarate?
cred si atat.sunt cumva dator cu explicatii catre tine?daca da,de ce?poti spune ca io te-am obligat sa crezi ce cred io?esti tu judecatorul meu?daca da,de ce?

Tags
din ospățul credinței

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Postul pentru femeile insarcinate anculina Postul 202 27.04.2016 09:39:32
Sfaturi pentru un prea-pacatos laur_3440 Pocainta 6 16.05.2010 20:02:26
(Cum) sunt informate femeile inainte de avort? andreicosmovici Generalitati 10 11.08.2008 08:29:04