Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.01.2011, 23:32:41
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Noesisaa Vezi mesajul
Da, Adriana, dar ei se joaca de-a liturghia. Ei nu sunt doar numiti protestanti, ei chiar sunt protestanti (daca te referi la Vechii Catolici din Olanda?,

Daca vrei liturghie de la anul 1600 autentica, .
Numai pentru ca tu ai Liturghie de doua ore, inseamna ca tu detii adevaul LUNGIMII LITURGHIILOR?

Oare LUNGIMEA MINTUIESTE?

Acesti protestanti nu pot sta mai mult de 30 de minute pentru ca trebuie sa fuga sa continuie constructia autostrazilor de care tu te bucuri si iti plac.
Vechi 17.01.2011, 23:36:57
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Implicit

Citat:
Da, Adriana, dar ei se joaca de-a liturghia. Ei nu sunt doar numiti protestanti, ei chiar sunt protestanti (daca te referi la Vechii Catolici din Olanda?, ei s-au despartit de Biserica Romei in secolul XIX in protest, in parte, fata de declararea dogmei infailibilitatii papei). Oricine poate sa citeasca exact cuvintele Liturghiei, asta nu inseamna ca Trupul si Sangele Mantuitorului devin prezente pe Sf. Masa. Pentru asa ceva este nevoie de succesiune apostolica, pe care cei despre care vorbesti am impresia ca nu o mai au de multa vreme.

Daca vrei liturghie de la anul 1600 autentica, tinuta de un preot autentic, hirotonit in mod legal si in cadrul bisericii Romano-Catolice, in timpul careia Trupul si Sangele Domnului sunt pe Altar, ai noroc, asa ceva exista, se cheama Missa Tridentina. Si cum am impresia ca nu mai locuiesti in Romania, sunt sigura ca poti gasi una in marele orase ale Europei, cel putin. Este in Paris, este in Amsterdam, este in Brussels, este in Berlin, etc. Dar am impresia ca nu asta cauti, ci ceva care sa se potriveasca la ceea ce crezi tu.
Cum stii tu ca se joaca? Eu am luat Euharistia la ei si numai joaca nu a fost!! M-am rugat inainte sa imi arate Domnul daca este Euharistie adevarata sau doar azima si vin, iar ceea ce am simtit in momentul cand am luat Euharistia cu greu se poate descrie. Am citit ulterior ca au fost sfinti care au descris exact ceea ce am simtit eu, si am scris ceea ce am simtit pe un alt topic, asa ca numai joaca nu este!
Vechi 17.01.2011, 23:38:18
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Religia: Catolic
Implicit

Stiu cum era biserica primilor crestini, si la fel de bine stiu ca noi nu mai suntem primii crestini, ca orice altceva Biserica a evoluat, si-a cristalizat intelegerea credintei, a dezvoltat ritualul prin care i se aduce slava lui Dumnezeu, si toate prin puterea si ghidarea Sf. Duh care a fost trimis Sfintilor Apostoli si prin ei urmasilor lor, adica episcopilor si preotilor pe care i-au hirotonit pana in ziua de azi. Cine nu se afla sub ascultarea urmasilor Sf. Apostoli, nu se afla sub ascultarea Domnului Iisus, si nu face parte din Biserica Sa. Este destul de simplu si de logic. Poti sa spui ce vrei despre dragoste, iubire, etc., pana la urma daca nu esti sub ascultarea directa a lui Hristos, nu faci ceea ce vrea Hristos sa faci, adica sa fii parte din Biserica Lui.
Vechi 17.01.2011, 23:39:03
Pantsless Pantsless is offline
Banned

Data înregistrării: 08.01.2011
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
Poate iti place asa ceva: http://www.ohioocc.org/EpiscopalVisi...0/photo11.html

Mare-i gradina Ta, Doamne! Uita-te si la celelalte poze. Daca nu vezi ridicolul, pacat.

Adriana, esti pe un drum foarte gresit.
Nu nu, abia daca tu-l vezi, atunci pacat.
Da, nu vad nimic rau in pozele alea. Vezi c-am facut in post cu cateva pagini in urma in care am explicat cum doar niste oameni incuiati la minte pot refuza ceva nou. Ce anume nu e in regula acolo? Ah, ca n-ai mai vazut asa ceva pana acum: de acord. Si ce daca? Totul e relativ.. Tu cunosti o realitate, si ce e nou pentru tine ti se pare ciudat. Gandeste-te ca realitatea putea fi alta, si atunci ce consideri acum ciudat ti s-ar fi parut ok. Chiar nu poti gandi "outside the box"?

Cu un lucru sunt de acord: "Mare-i gradina ta doamne..."

PS: eu cred ca tu esti pe un drum gresit.. Vrei sa punem pariu?
Vechi 17.01.2011, 23:42:40
Noesisaa's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Numai pentru ca tu ai Liturghie de doua ore, inseamna ca tu detii adevaul LUNGIMII LITURGHIILOR?

Oare LUNGIMEA MINTUIESTE?

Acesti protestanti nu pot sta mai mult de 30 de minute pentru ca trebuie sa fuga sa continuie constructia autostrazilor de care tu te bucuri si iti plac.
Dar eu nu am spus nimic despre lunginea liturghiei. Momentan merg la o liturghie care tine duminica intre o ora si o ora si jumatate. In timpul saptamanii 30-45 de minute, depinde de rit. Romano-catolica. Autostrazile imi plac, doar ca nu prea le folosesc decat din cand in cand. :P
Vechi 17.01.2011, 23:45:47
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Asa este Adriana, dar faptul ca doar barbatii pot fi preoti NU este o forma de abuz.
Nu face confuzie.

La modul cel mai simplu, daca vrei (cum as explica eu copilului meu..) femeia naste copii trupeste, iar barbatul (preotul, dar si barbatul din familie are aceeasi functie- este responsabil inaintea lui dumnezeu de starea duhovniceasca a copiilor sai!!!!) ii "naste" duhovniceste.
Atributii diferite, daca vrei.

Dumnezeu nu este nici nedrept si nici nu este absent!
Nimic nu ramane fara rasplata, nu ai de unde stii de ce lasa El femeile sa sufere. Poate aceasta suferinta e calea lor spre mantuire.
(Nu zic ca trebuie tolerata, nicidecum! Dar nici sa luam acest lucru ca un argument pentru preotia femeii ca este aberant)
De ce atunci ne rugam Sfintei Fecioare daca doar barbatul naste duhovniceste? Cum adica sa depinda mantuirea mea de un barbat?? Stiti de ce maicuta Emmanuelle s-a facut maicuta? Tocmai ca sa nu depinda de toanele unui barbat, avea oroare de asta!! Sa inteleg ca nu s-a mantuit? Ca a fost foarte rebela la orice autoritate alta decat Hristos, desi era calugarita supusa votului ascultarii. Si tocmai pentru ca a fost asa rebela a ajutat mii si mi de oameni pentru care nimeni din cei cu teorii inalte nu a miscat un deget, ba chiar au incercat sa o impiedice si pe ea in nenumarate randuri si doar la insistentele ei rebele i-au zis pana la urma sa meraga daca asa vrea insa sa nu se bazeze pe ei daca i se intampla ceva rau in mijlocul acelor ghetouri pline se criminali si violatori unde nici politia nu se incumeta sa intre. Si s-a dus. Si nu numai ca a devenit prietena banditilor fara ca ea sa comita nici cea mai mica infractiune, dar i-a ajutat pe foarte multi dintre ei sa vina la Hristos si sa se lase de rele. Unde a fost acel barbat de care pomenesti? Stii ce i-a zis barbatul preot cand i s-a confesat si l-a rugat sa o convinga pe mama ei sa o lase sa se faca calugarita (era inca minora)? I-a spus sa se marite cat mai repede posibil pentru ca are nevoie de un barbat sa o struneasca!!
Asa ca de prejudecati este plina lumea, insa numai la Hristos isi gaseste sufletul puterea si nicidecum la un barbat oarecare, chiar si preot sa fie...
Vechi 17.01.2011, 23:45:56
Noesisaa's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana3 Vezi mesajul
Cum stii tu ca se joaca? Eu am luat Euharistia la ei si numai joaca nu a fost!! M-am rugat inainte sa imi arate Domnul daca este Euharistie adevarata sau doar azima si vin, iar ceea ce am simtit in momentul cand am luat Euharistia cu greu se poate descrie. Am citit ulterior ca au fost sfinti care au descris exact ceea ce am simtit eu, si am scris ceea ce am simtit pe un alt topic, asa ca numai joaca nu este!
Cum stiu ca se joaca? Am explicat mai sus, nu au ceea ce Biserica dintotdeauna a spus ca trebuie sa aiba: succesiune apostolica.

Ai auzit ca exista si inselare de la cel rau, nu? Ca in orice altceva, nu ne putem baza doar pe propriile sentimente daca un anumit lucru este adevarat sau nu, sau daca ceea ce simtim este un lucru bun. Daca sfintii au simtit ce ai simtit tu nu inseamna, nici, pe de o parte ca tu esti sfanta, nici ca ceea ce simti tu este ce au simtit ei.
Vechi 17.01.2011, 23:54:48
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Multumesc Adriana, imi pare bine ca mai exista femei care gindesc ca tine
Povestirea ta este fascinanta!
Intr-o oarecare masura daca schimbam virsta de 12 ani cu una de 18-25 de ani ar putea fi povestita si in termeni romanesti.

Ma gindeam ca motivul pentru care in Occident aproape 55-60% din casatorii termina in divort in citiva ani se datoreaza reminiscentelor acestei barbarii pe care femeile NU mai trebuie sa le suporte SI BINE FAC!...si nu a desfrinarii, a drepturilor femeii, blah, blah si alte mituri vehiculate de Biserica care sunt complet false!
Da, exista drepturile femeii si bine fac ca le aplica!( nu trebuie insa generalizata)
Trebuie insa avuta o mare grija pe cine alegi!
Asa este. Pana nu demult, pana acum vreo 30 de ani, in Europa inca era pedepsita femeia care era violata si nicidecum violatorul.
Am vazut ieri seara un reportaj despre femei din Republica Moldova luate cu forta de organizatii de trafic de oameni, duse intr-o camera une erau violate zile in sir si apoi vandute in Europa sau la arabi. Si cand unele au reusit sa scape si sa ajunga inapoi acasa, tatal le-a alungat amenintandu-le cu moartea zicandu-le ca sunt rusinea familiei. Sa le apere de traficanti nu au fost in stare, si cand au scapat in sfarsit, tot ele erau de vina. Si cui ii pasa de soarta lor si fac ceva pentru ele? Tot la femei, care au infiintat o asociatie care sa le protejeze de a nu fi luate iar de traficanti, care la orice cuvant spus politiei le bateau de moarte, si sa faca apoi presiuni asupra politiei sa faca ceva in sensul asta. Barbatii tati cu teoriile despre onoare, cu capul complet in nori! Nu zic ca sunt toti asa, asta se intampla mai ales la tara unde oamenii sunt foarte saraci, needucati si plini de prejudecati si de mandrie prosteasca, complet rupti de realitate.
Si din pacate au aratat si o retea mafiota de genul asta de la noi, insa grosul era din Republica Moldova. Ah, si sa nu uit parsivitate, unele fete erau vandute de chiar sotii lor in luna de miere. Barbatii traficanti faceau pe indragostitii, se casatoreau, propuneau o luna de "miere" in Moscova sau in Turcia si acolo fetele erau vandute... Iar conditiile in care erau apoi tratate sunt infioratoare. Nici celei mai aprige dusmance nu i-as dori asa ceva, nici macar celei care a cerut taierea capului Sfantului Ioan Botezatorul!...
Vechi 17.01.2011, 23:55:19
Noesisaa's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pantsless Vezi mesajul
Nu nu, abia daca tu-l vezi, atunci pacat.
Da, nu vad nimic rau in pozele alea. Vezi c-am facut in post cu cateva pagini in urma in care am explicat cum doar niste oameni incuiati la minte pot refuza ceva nou. Ce anume nu e in regula acolo? Ah, ca n-ai mai vazut asa ceva pana acum: de acord. Si ce daca? Totul e relativ.. Tu cunosti o realitate, si ce e nou pentru tine ti se pare ciudat. Gandeste-te ca realitatea putea fi alta, si atunci ce consideri acum ciudat ti s-ar fi parut ok. Chiar nu poti gandi "outside the box"?

Cu un lucru sunt de acord: "Mare-i gradina ta doamne..."

PS: eu cred ca tu esti pe un drum gresit.. Vrei sa punem pariu?
Bun, deci nimic ciudat intr-o babuta cu par scurt care se crede arhimandrit, poarte rasa de calugar si camilafca, isi pune deasupra epitrahil ortodox, si peste pune un chasuble (in engleza, nu stiu in romaneste, echivalentul felonului) catolic, se crede schimnic si isi spune Mother Barb. Si este ridicata la rangul de arhimandrit(a?) de catre un om imbracat in vesminte de episcop catolic. Mother Barb se pare ca locuieste in aceeasi casa cu o alta Mother babuta, Mother Myrella. Cuplu lesbian? Hmmm. Si cand "episcopul" vine oras, la pranz au prime rib (coaste de porc..) Intr-adevar o realitate paralela, dar mie imi place realitatea mea. Daca tot de crezi arhimandrit nu iei numai hainele de arhimandrit, dar tot ceea ce inseamna a fi arhimandrit si schimnic, adica si nu mananci carne, si pastrezi cu grija castitatea, si stai undeva pe varful muntelui, pantalonii scurti si blugii ies din discutie, etc. :D

Nu lucrurile noi mi se par ciudate sau periculoase. Ci lucrurile total aiurite ca cele de mai sus.

Last edited by Noesisaa; 17.01.2011 at 23:59:41.
Vechi 17.01.2011, 23:58:58
mihaila_alin
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana3 Vezi mesajul
Intr-o biserica catolica reformata din strainatate.
si de ce nu ai ramas daca ti-a placut asa mult?acea biserica eretica.
Subiect închis

Tags
din ospățul credinței

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Postul pentru femeile insarcinate anculina Postul 202 27.04.2016 09:39:32
Sfaturi pentru un prea-pacatos laur_3440 Pocainta 6 16.05.2010 20:02:26
(Cum) sunt informate femeile inainte de avort? andreicosmovici Generalitati 10 11.08.2008 08:29:04