Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.01.2011, 14:14:25
camy_d camy_d is offline
Banned

Data înregistrării: 14.11.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de calator prin ploaie Vezi mesajul
Eminescu a fost un artist de valoare medie, care nu a atins geniul. Dacă ar fi trăit în occident nu s-ar fi bucurat de atâta atenție, fiindcă acolo sunt cu miile cei de valoarea lui. În România el s-a remarcat datorită nivelului catastrofal al culturii românești.

DE acord cu tine Traditie....dar n-am vrut sa fiu linsat ...Mie nu mi-a placut acest poet...Argumente ar fi multe si ma abtin...Prefer poezia cu tenta filosofica , profunda si figuri de stil ceva mai experimentate. Avem in literatura poeti si scriitori cu mult mai mult talent , insa el ne-a ramas inoculat de tematica literaturii romane dintr-o anumita perioada...
Si apropos de geniu...si departe de a-l blama , pt este roman si totusi poet...sa fi scris degeaba unicul roman..."geniu pustiu?"!
Nu cumva ești adeptul curentului prostmodernist? Pardon postmodernist. Că aceștia distrug arta și îi critică pe cei care au avut într-adevăr talent.
Reply With Quote
Vechi 17.01.2011, 15:08:23
calator prin ploaie calator prin ploaie is offline
Banned

Data înregistrării: 13.01.2011
Locație: intre rai si iad
Implicit pt camy_d

Draga mea...care prostscrii pardon, post scrii ....fiecare are opinia sa proprie...Cat despre curente....inteleg ca nu-ti place sau nici nu l-ai citit pe Cartarescu , cotat ca fiind postmodernist? Personal raman la Blaga , Camil Petrescu, Hortensia Papadat-Bengescu ...sau din cei de afara Joyce, Kafka, Proust...deci stii cam pe unde.....Insa ador dincolo de orice corsete si tipare , poezia cu totul speciala a Nichitei Hristea Stanescu!

"Întunecând întunericul,
iată
porțile luminii."

Autoportret...

Last edited by calator prin ploaie; 17.01.2011 at 15:10:56.
Reply With Quote
Vechi 17.01.2011, 15:09:22
Banned

Wink Ps

Talentul nu l-am contestat.....doar genialitatea !!!!
Reply With Quote
Vechi 17.01.2011, 15:49:11
camy_d camy_d is offline
Banned

Data înregistrării: 14.11.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de calator prin ploaie Vezi mesajul
Talentul nu l-am contestat.....doar genialitatea !!!!
Și ai mai contestat și faptul că e cel mai mare poet român. Dacă vrei să știi, a mai fost apreciat și de străini și a fost tradus în multe limbi, cică ar fi îmblânzit limba germană, numai că mie nu mi s-a părut niciodată aspră. Era un poet care nu scria de dragul de a scrie, ci trăia poezia, chiar cu greu i-au smuls colegii de la "Junimea" poeziile ca să le publice.
Reply With Quote
Vechi 17.01.2011, 17:25:57
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de camy_d Vezi mesajul
Și ai mai contestat și faptul că e cel mai mare poet român. Dacă vrei să știi, a mai fost apreciat și de străini și a fost tradus în multe limbi, cică ar fi îmblânzit limba germană, numai că mie nu mi s-a părut niciodată aspră. Era un poet care nu scria de dragul de a scrie, ci trăia poezia, chiar cu greu i-au smuls colegii de la "Junimea" poeziile ca să le publice.
multi nu il recunosc ca fiind cel mai mare poet roman.
Reply With Quote
Vechi 17.01.2011, 19:35:29
Seraphim7 Seraphim7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
multi nu il recunosc ca fiind cel mai mare poet roman.
E un poet national,dar sa nu uitam faptul ca a avut o moarte prematura,pana la 39 de ani a a creat o opera care l-a consacrat in istoria literaturii romane,totusi avea un potential enorm,deci putem vorbi despre un om de geniu,de valoare europena, sau puteam.Insa nu-l putem compara cu Blaga,Bacovia sau altii autori la fel de prolifici,intrucat subscriu altor curente,Eminescu a fost un exponent al romantismului,Blaga al expresionismului si Bacovia al simbolismului.Dar totusi judecand obiectiv arta eminesceana impresioneaza,atat ca forma cat si ca,continut,totusi nu putem sa-l putem pe Blaga sau pe Bacovia poeti nationali intrucat primul este un exponet al meditatiilor filosofice,iar al doilea un exponet al macabrului,sumbrului etc.
Vechi 17.01.2011, 20:19:43
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Seraphim7 Vezi mesajul
E un poet national,dar sa nu uitam faptul ca a avut o moarte prematura,pana la 39 de ani a a creat o opera care l-a consacrat in istoria literaturii romane,totusi avea un potential enorm,deci putem vorbi despre un om de geniu,de valoare europena, sau puteam.Insa nu-l putem compara cu Blaga,Bacovia sau altii autori la fel de prolifici,intrucat subscriu altor curente,Eminescu a fost un exponent al romantismului,Blaga al expresionismului si Bacovia al simbolismului.Dar totusi judecand obiectiv arta eminesceana impresioneaza,atat ca forma cat si ca,continut,totusi nu putem sa-l putem pe Blaga sau pe Bacovia poeti nationali intrucat primul este un exponet al meditatiilor filosofice,iar al doilea un exponet al macabrului,sumbrului etc.

Depinde de interpretare...Pana si realitatea bacoviana m-a miscat mai profund! Recunosc...nu ma consacra literaturii poezia, dar in materie de versuri imi mentin opinia : a fost un poet cu talent , dar nu genial ! Sic cogito! Nu mai incercati sa schimbati parerile celor ce nu judeca precum voi....nu denota o anume calitate , intr-un dialog si in plus nici nu schimba absolut nimic !

Tristetea apelor adanci

"Cand goarna suna rece
Rece stau
Si diminetile acelea de lumina
Imi amintesc ...

Surade floarea transformata in cenusa
Si din tacute umbre lacrimez
Ce-ar vrea sa stau, ce-ar vrea sa fug
Ce-ar vrea la usa
Nepotrivirea-n sine s-o alung
Doar ca visez ...

Ca s-au infipt in nori intamplatoare randuri
Ori s-au deschis in cercuri peste ape -
Acele ganduri
Ce trist ma simt si cat de singur
Si imi ajunge ! "

Nichita

Last edited by calator prin ploaie; 17.01.2011 at 20:36:46.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
EMINESCU saccsiv Generalitati 79 14.01.2013 10:52:02
Crestinismul lui Eminescu Daniel777 Biserica Ortodoxa Romana 29 30.01.2010 15:38:33
Eminescu ateu? pisi Generalitati 39 18.01.2010 16:49:03
EMINESCU Gratiela20 Generalitati 0 21.03.2008 12:41:45
Mihai Eminescu - 157 silverstar Generalitati 8 15.01.2007 18:18:59