![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Draga mea...care prostscrii pardon, post scrii ....fiecare are opinia sa proprie...Cat despre curente....inteleg ca nu-ti place sau nici nu l-ai citit pe Cartarescu , cotat ca fiind postmodernist? Personal raman la Blaga , Camil Petrescu, Hortensia Papadat-Bengescu ...sau din cei de afara Joyce, Kafka, Proust...deci stii cam pe unde.....Insa ador dincolo de orice corsete si tipare , poezia cu totul speciala a Nichitei Hristea Stanescu!
"Întunecând întunericul, iată porțile luminii." Autoportret... Last edited by calator prin ploaie; 17.01.2011 at 15:10:56. |
|
|||
|
|||
![]()
Talentul nu l-am contestat.....doar genialitatea !!!!
|
|
|||
|
|||
![]()
Și ai mai contestat și faptul că e cel mai mare poet român. Dacă vrei să știi, a mai fost apreciat și de străini și a fost tradus în multe limbi, cică ar fi îmblânzit limba germană, numai că mie nu mi s-a părut niciodată aspră. Era un poet care nu scria de dragul de a scrie, ci trăia poezia, chiar cu greu i-au smuls colegii de la "Junimea" poeziile ca să le publice.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
E un poet national,dar sa nu uitam faptul ca a avut o moarte prematura,pana la 39 de ani a a creat o opera care l-a consacrat in istoria literaturii romane,totusi avea un potential enorm,deci putem vorbi despre un om de geniu,de valoare europena, sau puteam.Insa nu-l putem compara cu Blaga,Bacovia sau altii autori la fel de prolifici,intrucat subscriu altor curente,Eminescu a fost un exponent al romantismului,Blaga al expresionismului si Bacovia al simbolismului.Dar totusi judecand obiectiv arta eminesceana impresioneaza,atat ca forma cat si ca,continut,totusi nu putem sa-l putem pe Blaga sau pe Bacovia poeti nationali intrucat primul este un exponet al meditatiilor filosofice,iar al doilea un exponet al macabrului,sumbrului etc.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Depinde de interpretare...Pana si realitatea bacoviana m-a miscat mai profund! Recunosc...nu ma consacra literaturii poezia, dar in materie de versuri imi mentin opinia : a fost un poet cu talent , dar nu genial ! Sic cogito! Nu mai incercati sa schimbati parerile celor ce nu judeca precum voi....nu denota o anume calitate , intr-un dialog si in plus nici nu schimba absolut nimic ! Tristetea apelor adanci "Cand goarna suna rece Rece stau Si diminetile acelea de lumina Imi amintesc ... Surade floarea transformata in cenusa Si din tacute umbre lacrimez Ce-ar vrea sa stau, ce-ar vrea sa fug Ce-ar vrea la usa Nepotrivirea-n sine s-o alung Doar ca visez ... Ca s-au infipt in nori intamplatoare randuri Ori s-au deschis in cercuri peste ape - Acele ganduri Ce trist ma simt si cat de singur Si imi ajunge ! " Nichita Last edited by calator prin ploaie; 17.01.2011 at 20:36:46. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
EMINESCU | saccsiv | Generalitati | 79 | 14.01.2013 10:52:02 |
Crestinismul lui Eminescu | Daniel777 | Biserica Ortodoxa Romana | 29 | 30.01.2010 15:38:33 |
Eminescu ateu? | pisi | Generalitati | 39 | 18.01.2010 16:49:03 |
EMINESCU | Gratiela20 | Generalitati | 0 | 21.03.2008 12:41:45 |
Mihai Eminescu - 157 | silverstar | Generalitati | 8 | 15.01.2007 18:18:59 |
|