![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Sincer nu am citit topicul,insa mi se pare o absurditate. Pana la urma nici nu stim daca a fost crestin 100% (de multe ori oscila cu convingerile sale religioase),asa ca pana la a-l numi sfant... e cale lunga. Si ma rezum la atat,sa nu mai vorbim de fanteziile sale amoroase,scrisorile de dragoste s.a.
|
|
|||
|
|||
![]()
Azi ,in cinstea marelui poet, este decretata Ziua Culturii Nationale a Romaniei!
|
|
|||
|
|||
![]()
buna asta.. eu te voi numi prietenul meu credincios sau agnostic, dar nu ateu.. e bine??
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Am tot respectul pentru Eminescu ca si poet national,insa presupun ca aceasta stire a aparut intr-o revista de scandal,una satirica sau cum??
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Am auzit ca era si un mare afemeiat deci ...
|
||||
|
||||
![]()
poti sa ma numesti cum vrei
|
|
|||
|
|||
![]()
Eminescu canonizat? WOOOW....Pentru ce motive ma rog frumos? Sau e asa o moda sa ne proclamam domnitorii si poetii sfinti?! A fost un geniu literar incontestabil...dar sfant?!? Dati-mi voie sa am serioase rezerve !
|
|
|||
|
|||
![]()
Pai daca si fostul Papa urmeaza sa fie canonizat din te miri ce motive...Eminescu de ce ar fi mai prejos?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Desigur, înainte de a fi canonizat, trebuie cercetată mai bine această ipoteză, pentru că nu-i sigură. Dacă această poveste nu-i adevărată, slabe șanse să fie sfânt. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sa facem deosebire intre idoli si sfinti. Nu tot ce iubim noi este sfant, ci doar ceea ce iubeste Dumnzeu. Dumnezeu sfinteste trupurile si sufletele oamenilor. Biserica recunoaste sfintenia, in baza unor canoane. Dar daca totusi cei de la Liga Sciitorilor sunt preocupati de canonizari, apoi sa mearga pana-n Giulesti, la moastele Parintelui Ilie Lacatusu, la Aiud,la Sfintii Inchisorilor, la Prislop, la Parintele Arsenie Boca, la Frasinei, la Boroaia etc. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
EMINESCU | saccsiv | Generalitati | 79 | 14.01.2013 10:52:02 |
Crestinismul lui Eminescu | Daniel777 | Biserica Ortodoxa Romana | 29 | 30.01.2010 15:38:33 |
Eminescu ateu? | pisi | Generalitati | 39 | 18.01.2010 16:49:03 |
EMINESCU | Gratiela20 | Generalitati | 0 | 21.03.2008 12:41:45 |
Mihai Eminescu - 157 | silverstar | Generalitati | 8 | 15.01.2007 18:18:59 |
|