Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.01.2011, 20:10:31
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Sincer nu am citit topicul,insa mi se pare o absurditate. Pana la urma nici nu stim daca a fost crestin 100% (de multe ori oscila cu convingerile sale religioase),asa ca pana la a-l numi sfant... e cale lunga. Si ma rezum la atat,sa nu mai vorbim de fanteziile sale amoroase,scrisorile de dragoste s.a.
Reply With Quote
Vechi 15.01.2011, 22:53:10
Daniel777 Daniel777 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.01.2010
Implicit

Azi ,in cinstea marelui poet, este decretata Ziua Culturii Nationale a Romaniei!
Reply With Quote
Vechi 15.01.2011, 22:56:40
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
se spune ca de 3 lucruri ne vom mira cand o sa ajungem in Rai:
1. de unii pe care ii vom vedea acolo;
2. de cei pe care nu ii vom vedea acolo;
3. de faptul ca noi insine am ajuns in acolo.
buna asta.. eu te voi numi prietenul meu credincios sau agnostic, dar nu ateu.. e bine??
Reply With Quote
Vechi 15.01.2011, 23:07:30
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dorinastoica14 Vezi mesajul
Liga scriitorilor din România a propus Preafricitului Patriarh Daniel canonizarea poetului Mihai Eminescu.

Mihai Eminescu poetul nepereche ,inegalabilul nostru geniu a fost fără dor și poate tot ce a putut da mai valoros în domenilul poeziei poporul român.
Personalitatea sa atât de disputată va fi datorită acestei propuneri și mai disputată, deoarece este foarte greu să accepți că Eminescu ar fi fost un sfânt.

Să-mi fie iertată stupefacția dar mă întreb : Mihai Eminescu a primit măcar o singură dată Sfânta Împărtășanie?Trupul său s-a făcut moaște?

Pe de altă parte ...tâlharul pe cruce s-a mântuit într-o singură clipă când a spus "pomenește-mă Doamne când voi veni în împărăția Ta!"
Da,talharul de pe cruce s-a mantuit intr-o clipa,insa cu toate acestea nu a DEVENIT SFANT,asta e deosebirea...
Am tot respectul pentru Eminescu ca si poet national,insa presupun ca aceasta stire a aparut intr-o revista de scandal,una satirica sau cum??
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 15.01.2011, 23:30:45
Templier Knight's Avatar
Templier Knight Templier Knight is offline
Senior Member

Data înregistrării: 19.11.2010
Locație: Unknown
Implicit Ce prostie

Citat:
Liga scriitorilor din România a propus Preafricitului Patriarh Daniel canonizarea poetului Mihai Eminescu.

Mihai Eminescu poetul nepereche ,inegalabilul nostru geniu a fost fără dor și poate tot ce a putut da mai valoros în domenilul poeziei poporul român.
Personalitatea sa atât de disputată va fi datorită acestei propuneri și mai disputată, deoarece este foarte greu să accepți că Eminescu ar fi fost un sfânt.

Să-mi fie iertată stupefacția dar mă întreb : Mihai Eminescu a primit măcar o singură dată Sfânta Împărtășanie?Trupul său s-a făcut moaște?

Pe de altă parte ...tâlharul pe cruce s-a mântuit într-o singură clipă când a spus "pomenește-mă Doamne când voi veni în împărăția Ta!"
LOL astia s au tampit , de ce sa l canonizeze pe Eminescu?De ce nu pe parintele Cleopa sau multi altii.Ce a facut Eminescu in afara de a scrie poezii?
Am auzit ca era si un mare afemeiat deci ...
Vechi 15.01.2011, 23:36:28
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
buna asta.. eu te voi numi prietenul meu credincios sau agnostic, dar nu ateu.. e bine??
poti sa ma numesti cum vrei
Reply With Quote
Vechi 15.01.2011, 23:41:38
calator prin ploaie calator prin ploaie is offline
Banned

Data înregistrării: 13.01.2011
Locație: intre rai si iad
Implicit woow

Eminescu canonizat? WOOOW....Pentru ce motive ma rog frumos? Sau e asa o moda sa ne proclamam domnitorii si poetii sfinti?! A fost un geniu literar incontestabil...dar sfant?!? Dati-mi voie sa am serioase rezerve !
Reply With Quote
Vechi 15.01.2011, 23:45:26
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de calator prin ploaie Vezi mesajul
Eminescu canonizat? WOOOW....Pentru ce motive ma rog frumos? Sau e asa o moda sa ne proclamam domnitorii si poetii sfinti?! A fost un geniu literar incontestabil...dar sfant?!? Dati-mi voie sa am serioase rezerve !
Pai daca si fostul Papa urmeaza sa fie canonizat din te miri ce motive...Eminescu de ce ar fi mai prejos?
Reply With Quote
Vechi 16.01.2011, 13:09:17
camy_d camy_d is offline
Banned

Data înregistrării: 14.11.2010
Implicit

Citat:

Dacă e adevărată noua teorie a morții lui, că Eminescu îi critica dur în gazete pe politicienii care făceau rău țării, iar atunci aceia care s-au simțit cu musca pe căciulă au inventat bolile lui psihice numai ca să-l izoleze într-un sanatoriu, iar tot ei l-au și ucis, atunci M. Eminescu este MARTIR, nici nu se mai pune în discuție sfințenia lui.

Desigur, înainte de a fi canonizat, trebuie cercetată mai bine această ipoteză, pentru că nu-i sigură. Dacă această poveste nu-i adevărată, slabe șanse să fie sfânt.
Reply With Quote
Vechi 16.01.2011, 15:05:58
antoniap
Guest

Implicit

Citat:

Despre sfintenie si canonizari ar fi bine sa vorbeasca in primul rand crestinii care ii recunosc sau nu virtuti crestinesti, nu o liga anume.

Sa facem deosebire intre idoli si sfinti. Nu tot ce iubim noi este sfant, ci doar ceea ce iubeste Dumnzeu. Dumnezeu sfinteste trupurile si sufletele oamenilor. Biserica recunoaste sfintenia, in baza unor canoane.

Dar daca totusi cei de la Liga Sciitorilor sunt preocupati de canonizari, apoi sa mearga pana-n Giulesti, la moastele Parintelui Ilie Lacatusu, la Aiud,la Sfintii Inchisorilor, la Prislop, la Parintele Arsenie Boca, la Frasinei, la Boroaia etc.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
EMINESCU saccsiv Generalitati 79 14.01.2013 10:52:02
Crestinismul lui Eminescu Daniel777 Biserica Ortodoxa Romana 29 30.01.2010 15:38:33
Eminescu ateu? pisi Generalitati 39 18.01.2010 16:49:03
EMINESCU Gratiela20 Generalitati 0 21.03.2008 12:41:45
Mihai Eminescu - 157 silverstar Generalitati 8 15.01.2007 18:18:59