Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.01.2011, 15:32:58
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pippo_ Vezi mesajul
Dictionarul face numai confuzii. E plin de confuzie. Nu veti intelege daca nu lasati dictionarul deoparte si nu va clarificati conceptele in mintea voastra.

"smerí (-résc, -ít), vb. refl. – A se umili, a fi supus, înjosi." - Este o aberatie!

De asta nu-l intelegeti pe Dumnezeu, va pierdeti in confuzie, ii lasati pe ceilalti sa gandeasca pentru voi.

Cum sa te umilesti?! Crezi ca Dumnezeu vrea sa te umileasca, sa te INJOSEASCA? Este o aberatie! Daca Dumnezeu care este IUBIRE INFINITA ar vrea sa te injoseasca, ce diferenta ar fi intre Dumnezeu si unul care te injoseste punandu-te sa-i faci sex oral? Nu Dumnezeu vrea sa te injosesti, ci alti oameni din jur.

DUMNEZEU CERE RESPECT. Ceea ce este cu totul altceva.
Si ce respect ii oferi tu, aducandu-L intr-o astfel de comparatie??
Nu stiu cum iti clarifici tu conceptele si nici nu vreau sa stiu,pentru ca imi sunt suficiente reperele pe care le folosesti!!!
Reply With Quote
Vechi 15.01.2011, 12:59:59
Pippo_'s Avatar
Pippo_ Pippo_ is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.01.2011
Locație: Cu capul in nori si picioarele pe pamant.
Implicit

Tema asta este fundamentala. Dar problema se pune cu totul altfel. Scriptura este doar o indrumare, fiecare trebuie sa inteleaga singur cu mintea lui ce e bine de facut si cum in toate aspectele vietii sale.
Reply With Quote
Vechi 15.01.2011, 13:17:44
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Tema asta este fundamentala. Dar problema se pune cu totul altfel. Scriptura este doar o indrumare, fiecare trebuie sa inteleaga singur cu mintea lui ce e bine de facut si cum in toate aspectele vietii sale.
Ar fi bine sa fie asa cum spui tu dar:
Tocmai ca nu este asa. Majoritatea credinciosilor sustin ca scripturile sunt legi obligatorii si drastice si de aici intervin discutiile. Se revolta daca unul nu intelege, nu stie, nu poate fix asa si te eticheteaza ca pacatos, sau "caldicel" (in sens negativ aici).
Vechi 15.01.2011, 15:14:44
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Ar fi bine sa fie asa cum spui tu dar:
Tocmai ca nu este asa. Majoritatea credinciosilor sustin ca scripturile sunt legi obligatorii si drastice si de aici intervin discutiile. Se revolta daca unul nu intelege, nu stie, nu poate fix asa si te eticheteaza ca pacatos, sau "caldicel" (in sens negativ aici).
Eu ma feresc in viata de cei care au numai convingeri si nici o indoiala..
Reply With Quote
Vechi 15.01.2011, 15:22:05
Pippo_'s Avatar
Pippo_ Pippo_ is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Melissa Vezi mesajul
Eu ma feresc in viata de cei care au numai convingeri si nici o indoiala..
Eu sunt continuu macinat de indoieli. Doar asa inteleg ce e ADEVAR si ce e MINCIUNA.
Reply With Quote
Vechi 15.01.2011, 18:57:12
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Citat:
Daca fiecare va intelege dupa mintea sa Scriptura, va ajunge la erezii. Scriptura poate fi citita de oricine, dar trebuie inteleasa dupa interpretarea pe care o da Biserica. Misiunea Bisericii nu este de a ne anula mintea, ci de a o lumina.
Reply With Quote
Vechi 15.01.2011, 19:01:23
Pippo_'s Avatar
Pippo_ Pippo_ is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de costel Vezi mesajul
Daca fiecare va intelege dupa mintea sa Scriptura, va ajunge la erezii. Scriptura poate fi citita de oricine, dar trebuie inteleasa dupa interpretarea pe care o da Biserica. Misiunea Bisericii nu este de a ne anula mintea, ci de a o lumina.
Refuzul de a gandi rational este dupa parerea mea o mare erezie la adresa lui Dumnezeu.
Reply With Quote
Vechi 15.01.2011, 19:13:18
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Refuzul de a gandi rational este dupa parerea mea o mare erezie la adresa lui Dumnezeu.
Raiul nu este al celor incuiati la minte, ci al celor luminati. Asa sunt si sfintii, niste luminati. Numai ca omul din zilele noastre se crede ca este pe picior de egalitate cu Dumnezeu si refuza sa primeasca raspunsul Lui dat prin Sfintii Parinti si prin Biserica.
Reply With Quote
Vechi 15.01.2011, 19:22:17
Pippo_'s Avatar
Pippo_ Pippo_ is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de costel Vezi mesajul
Raiul nu este al celor incuiati la minte, ci al celor luminati. Asa sunt si sfintii, niste luminati. Numai ca omul din zilele noastre se crede ca este pe picior de egalitate cu Dumnezeu si refuza sa primeasca raspunsul Lui dat prin Sfintii Parinti si prin Biserica.
Acei asa-zisi oameni de stiinta care se bat cu pumnul in piept ca Dumnezeu nu exista, sunt in EROARE. Ironia soartei, o simpla eroare rationala... Dar pe care nimeni nu vrea sa o inteleaga.

Cei ce il neaga pe Dumnezeu sunt aprope la fel cu cei ce-l cred pe Dumnezeu orbeste fara sa-l inteleaga. Se afla toti pe un drum gresit. Dumnezeu ne cere sa punem totul la indoiala, sa cercetam, nu sa alegem sa credem precum copiii mici ca Mos Craciun exista. Dumnezeu ne tot indeamna sa-l intelegem, dar noi preferam sa ne pastram credinta falsa in Mos Craciun. Sper sa intelegeti esenta a ceea ce am vrut sa spun.
Reply With Quote
Vechi 15.01.2011, 19:06:46
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Implicit

De unde stim precis ce vrea Hristos? Din cuvintele Sale. Numai ca noi interpretandu-le intr-un mod eronat sau necunoscandu-le, ajungem sa spunem ca nu stim ce vrea Dumnezeu. Stim, dar nu dorim sa implinim cuvintele Sale, ni se par imposibil de a le implini: sa-ti iubesti vrajmasii, sa faci bine celor ce te urasc ... Si asa este, sunt imposibil de implinit in afara relatiei cu Hristos.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Dumnezeu nu vrea suferinta omului caty_deea Despre Biserica Ortodoxa in general 17 07.02.2011 23:14:52
Dumnezeu vrea sa omoram oameni? rightful8912 Din Vechiul Testament 52 22.11.2010 08:20:23
Pana unde poate patrunde biserica in viata noastra privata? sophia Despre Biserica Ortodoxa in general 54 12.11.2009 13:54:22
Viata lui Iisus ,cum vi se pare filmul ,stiti mai multe despre el? tigerAvalo9 Generalitati 12 08.11.2008 13:13:18