![]() |
![]() |
|
|
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu stiu cum iti clarifici tu conceptele si nici nu vreau sa stiu,pentru ca imi sunt suficiente reperele pe care le folosesti!!! |
|
||||
|
||||
![]()
Tema asta este fundamentala. Dar problema se pune cu totul altfel. Scriptura este doar o indrumare, fiecare trebuie sa inteleaga singur cu mintea lui ce e bine de facut si cum in toate aspectele vietii sale.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Tocmai ca nu este asa. Majoritatea credinciosilor sustin ca scripturile sunt legi obligatorii si drastice si de aici intervin discutiile. Se revolta daca unul nu intelege, nu stie, nu poate fix asa si te eticheteaza ca pacatos, sau "caldicel" (in sens negativ aici).
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Eu sunt continuu macinat de indoieli. Doar asa inteleg ce e ADEVAR si ce e MINCIUNA.
|
|
||||
|
||||
![]()
Daca fiecare va intelege dupa mintea sa Scriptura, va ajunge la erezii. Scriptura poate fi citita de oricine, dar trebuie inteleasa dupa interpretarea pe care o da Biserica. Misiunea Bisericii nu este de a ne anula mintea, ci de a o lumina.
|
|
||||
|
||||
![]()
Refuzul de a gandi rational este dupa parerea mea o mare erezie la adresa lui Dumnezeu.
|
|
||||
|
||||
![]()
Raiul nu este al celor incuiati la minte, ci al celor luminati. Asa sunt si sfintii, niste luminati. Numai ca omul din zilele noastre se crede ca este pe picior de egalitate cu Dumnezeu si refuza sa primeasca raspunsul Lui dat prin Sfintii Parinti si prin Biserica.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cei ce il neaga pe Dumnezeu sunt aprope la fel cu cei ce-l cred pe Dumnezeu orbeste fara sa-l inteleaga. Se afla toti pe un drum gresit. Dumnezeu ne cere sa punem totul la indoiala, sa cercetam, nu sa alegem sa credem precum copiii mici ca Mos Craciun exista. Dumnezeu ne tot indeamna sa-l intelegem, dar noi preferam sa ne pastram credinta falsa in Mos Craciun. Sper sa intelegeti esenta a ceea ce am vrut sa spun. |
|
||||
|
||||
![]()
De unde stim precis ce vrea Hristos? Din cuvintele Sale. Numai ca noi interpretandu-le intr-un mod eronat sau necunoscandu-le, ajungem sa spunem ca nu stim ce vrea Dumnezeu. Stim, dar nu dorim sa implinim cuvintele Sale, ni se par imposibil de a le implini: sa-ti iubesti vrajmasii, sa faci bine celor ce te urasc ... Si asa este, sunt imposibil de implinit in afara relatiei cu Hristos.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Dumnezeu nu vrea suferinta omului | caty_deea | Despre Biserica Ortodoxa in general | 17 | 07.02.2011 23:14:52 |
Dumnezeu vrea sa omoram oameni? | rightful8912 | Din Vechiul Testament | 52 | 22.11.2010 08:20:23 |
Pana unde poate patrunde biserica in viata noastra privata? | sophia | Despre Biserica Ortodoxa in general | 54 | 12.11.2009 13:54:22 |
Viata lui Iisus ,cum vi se pare filmul ,stiti mai multe despre el? | tigerAvalo9 | Generalitati | 12 | 08.11.2008 13:13:18 |
|