![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
În căutarea adevărului în teorie trebuie să păstrăm un echilibru, să nu cădem în extreme, nici în fanatism religios nici în fanatism pentru știință sau altceva. Dar nici fanatism în necredință. Fanatismul ideologic de orice fel reprezintă o auto-mințire. Dar precizez: dacă în domeniul teoriei trebuie să fim moderați, în domeniul practicii trebuie să fim extremiști. Nu se poate să ne apropiem de adevăr fără o sacrificare totală a vieții noastre. Cei ce-și iubesc viața nu vor ajunge la profunzimea sensurilor existenței fiindcă egoismul lor animalic îi va abate mereu spre lucrurile imediate. Adevărul și sacrificiul sunt inseparabile.
|
|||
|
|||
![]()
Dumnezeu iti da situatiile prin care poti dobandi credinta, doar nu te astepti ca lucrurile sa se petreaca precum o vraja...?! Important este sa vezi situatiile respective si sa inveti din ele, altfel...
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
"trebuie sa crezi in pofida oricarei evidente". asta nu este cale de urmat. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
nu am cerut indoctrinare, am cerut motive de a crede. |
|
|||
|
|||
![]()
Si mai zici ca Dumnezeu nu te iubeste!... Pai tu nici nu stii ce ceri si nici nu intelegi ca deja ai primit partea frumoasa a motivatiei de a crede si de a multumi pentru asta. Daca Dumnezeu si-ar pune mintea cu tine, ar fi simplu sa te aduca in ghearele disperarii. Tu ai foarte mult din ce altii isi doresc cu disperare, dar nu realizezi. Probabil iti dai seama dupa ce pierzi acel ceva. Imi amintesc de cineva care, pentru ca nu se intelegea cu sotul, ii cerea lui Dumnezeu sa-l faca pe el sa inteleaga drumul drept (fiindca era cam razvratit in materie de credinta) Si atunci Dumnezeu i-a dat un cancer cumplit, iar intr-un an a reusit sa vada drumul drept si sa-l regrete din toata inima pe cel ratacit, dar asta i-a folosit doar lui, ca mantuire, nu ei care s-a rugat atat si care a ramas vaduva la 42 de ani si cu doi copii. Vei zice ca Dumnezeu e crud. Asta ar insemna ca IL ACCEPTI. Si nu, nu e crud, ci doar ofera ceea ce-i ceri, dar in felul lui. Deci, ai mare grija ce si cum ceri, ca niciodata nu se stie!...
|
|
||||
|
||||
![]()
As spune ca "cei ce-si iubesc placerile exagerate, viciile, obisnuintele" si nu viata in sine. Viata trebuie iubita, altfel cum?!
Last edited by Pippo_; 14.01.2011 at 22:27:27. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dacă vine cineva la Mine și nu urăște pe tatăl său și pe mamă și pe femeie și pe copii și pe frați și pe surori, chiar și sufletul său însuși, nu poate să fie ucenicul Meu. Dar nu e vorba de ură, de aversiune ci de sacrificiu. Numai dacă sacrificăm tot ni se va revela Adevărul. Calea gnostică e nedespărțită de sacrificiu. Iar sacrificiul e permanent, până la mormânt. Nu ni se cere o viață etică, așa cum cred chiar și credincioșii îmbunătățiți, ci sacrificiul total. De aceea doar Sfinții se mântuiesc, fiindcă numai ei și-au sacrificat viața în întregime. Nu prin mutilări, flagelări sau alte manifestări patologice (cum se întâmplă pe la 'sfinții' catolici) ci prin permanenta tăiere a voii proprii și căutarea voii lui Dumnezeu.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu cred ca e o mica mare diferenta!... |
|
|||
|
|||
![]()
daca nu te superi poti sa enumeri citeva motive ca sa crezi,adica ce ai cerut.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Dumnezeu, exista sau nu? | Rodica50 | Intrebari utilizatori | 0 | 19.11.2010 20:11:56 |
Dumnezeu exista | sofia_78 | Generalitati | 34 | 05.03.2010 22:57:48 |
Exista sau nu Dumnezeu | vlad79 | Teologie si Stiinta | 236 | 23.11.2008 18:19:01 |
|