![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Last edited by mihaila_alin; 13.01.2011 at 11:06:15. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
"Sa nu smintim !
Sa nu ne facem pricina de sminteala si nici de ispita, dupa cum ne indeamna Sfantul Pavel, zicand: "Sa nu dati fratelui prilej de poticnire sau de sminteala" (Romani 14, 13). Chiar daca smintelile nu au cum sa lipseasca, este ne neaparata trebuinta ca ele sa nu vina prin crestini: "Cu neputinta este sa nu vina smintelile, dar vai aceluia prin care ele vin! Mai de folos i-ar fi daca i s-ar lega de gat o piatra de moara si ar fi aruncat in mare, decat sa sminteasca pe unul din acestia mici" (Luca 17, 1-2; Marcu 9, 42). "Vai lumii, din pricina smintelilor! Ca smintelile trebuie sa vina, dar vai omului aceluia prin care vine sminteala" (Matei 18, 7). Judecata celor care smintesc va fi tare grea, dupa cum citim: "Trimite-va Fiul Omului pe ingerii Sai, vor culege din imparatia Lui toate smintelile si pe cei ce fac faradelegea si-i vor arunca pe ei in cuptorul cu foc; acolo va fi plangerea si scrasnirea dintilor" (Matei 13, 41-42). Si toate acestea pentru ca omul crestin, in loc sa se faca pricina de ridica a celui de langa el, s-a facut pricina de cadere. Noi, cei care ne numim crestini, trebuie sa vietuim atat de curat si de cuviincios, incat sa nu fim cu nimic vinovati de caderea celor de langa noi. "Nedand nici o sminteala intru nimic, ca sa nu fie slujirea noastra defaimata, ci in toate infatisandu-ne pe noi insine ca slujitori ai lui Dumnezeu" (II Corinteni 6, 3-4). Iar de va veni ispita in altii, vazandu-ne ca facem ceva bun, aceea este caderea lor, cu nimic influentata de noi. Dupa cum am amintit si mai sus, cand cineva face o fapta buna, pentru slava lui Dumnezeu in conformitate cu legile Lui dar se gasesc unii care se smintesc, acela nu trebuie sa tina socoteala de gandurile lor smintite. Daca ne inchinam cand trecem prin fata unei biserici, iar un altul de langa noi isi aduce aminte de greutatile intampinate in zi si incepe sa-l injure pe Dumnezeu, nu ne vom face vinovati de a-i fi adus aminte aceluia de Dumnezeu. Sunt cazuri in care trebuie sa renuntam chiar si la lucruri care nu sunt rele sau pacatoase in ele insele, pentru a nu sminti pe un crestin mai slab in credinta. Crestinul este dator sa fie atent ca sa nu faca sminteala, renuntand chiar la ceea ce ii este lui de folos dupa lege, numai ca sa crute mintea slaba a celui neputincios. Pentru aceasta spune si Sfantul Pavel, zicand: "De aceea, daca o mancare sminteste pe fratele meu, nu voi manca in veac carne, ca sa nu aduc sminteala fratelui meu" (I Corinteni 8, 13). "Bine este sa nu mananci carne, nici sa bei vin, nici sa faci ceva de care fratele tau se poticneste, se sminteste sau slabeste (in credinta)" (Romani 14, 21)." Teodor Danalache |
|
|||
|
|||
![]()
Sa nu ne smintim !
Important este sa nu ne smintim nici noi de faptele altora, fie ei crestini sau nu. De faptele neziditoare ale acelora dintre crestini nu trebuie sa ne smintim, ca de ale unora mai slabi, ci sa ne straduim a-i ridica prin dragostea si rugaciunea noastra. Cat despre faptele necrestinilor, nici nu se cade a lua aminte la ele, ca la ale unora care nu vietuisc dupa Dumnezeu. Referindu-se la necrestini, parintele Paisie Aghioritul spune: "Sa nu cerem de la porci sa aiba evlavie la crini." Cand Hristos a spus "daca nu veti manca trupul Fiului Omului si nu veti bea sangele Lui, nu veti avea viata in voi" (Ioan 6, 53), atunci multi s-au indepartat de El. Drept aceea, de nimic din dreapta credinta nu trebuie a ne sminti, oricat de greu ne-ar fi sa primim ceva anume. Dumnezeu lucreaza adesea pe cai care ne pot scandaliza, insa intotdeauna spre mantuirea omului. Mantuitorul a spus tuturor: "Fericit este acela care nu se va sminti intru Mine" (Luca 7, 23; Matei 11, 6). Sa nu ne lasam smintiti de nimic din Biserica si de nimic din faptele semenilor nostri. Numai Dumnezeu cunoaste inima omului, dupa cum vedem si din pilda cu Vamesul si Fariseul. Noi nu putem cunoaste inima omului, ba inca nici motivatia fiecarei fapte a celui de langa noi nu o cunoastem. Sa luam aminte la noi insine si la invatatura din Sfanta Scriptura si din cuvintele Sfintilor. Teodor Danalache |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Un bărbat a venit și s-a așezat în fața mea. Nu era îmbrăcat necuviincios, dar după vestimentație avea o pereche de pantaloni și o bluză cu o mărime mai mică decât i-ar trebui. La un moment dat s-a pus în genunchi și s-a aplecat în față spre pământ. Domnule, tricoul fiind mic s-a ridicat din pantaloni și pantalonii fiind și ei mici s-au lăsat în jos, încât i se vedea (iertați-mi expresia!) crăpătura fundului. E ceva totuși, exagerat! Smintește lumea, și nu că stă lumea să analizeze cu ce sunt îmbrăcați oamenii, dar mai dai o privire rătăcită în stânga/dreaptă din când în când și nu e absolut deloc plăcut să vezi așa ceva în biserică!
Sunt împotriva: avortului, homosexualității, sectelor, ateismului, masoneriei, păgânătății, ereziilor, ecumenismului, băncilor, cipurilor și actelor cu cip, politicianismului și a părăsirii patriei. Să ascultăm de poruncile lui Dumnezeu și atât! Viitoarele legi și acțiuni statale nu vor duce decât la compromiterea noastră ca ființe dumnezeiești și la pierderea libertății. Noi nu suntem legați de aceste rânduieli lumești deșarte și satanice, ci doar de voia Domnului! Last edited by colaps; 13.01.2011 at 11:38:43. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Referitor la cazul cu omul din fata ta, poate de aceea a oranduit Dumnezeu ca femeile sa nu stea la un loc cu barbatii, in biserica. Uneori trecem cu totii prin astfel de momente. Nu de mult, la manastirea la care obisnuiesc sa merg, a venit si un om imbracat saracacios care s-a asezat inaintea mea. Cand a trebuit sa ne asezam in genunchi (pentru o lunga bucata de vreme) am realizat ca omul a venit la manastire cu aceleasi incaltari cu care ranea la vite. Pentru moment am fost oleaca imprastiat, ca nu ma puteam chiar bine aduna, dar mai apoi mi-am intrat in normal. Mai tarziu, observandu-l mai atent, am vazut ca el chiar traia Sf. Liturghie, mai bine decat mine, cel putin in ziua aceea. Ceea ce voiam sa spun de fapt este ca privirea o poti muta, ochii ii poti inchide, dar mirosul (de parfum sau de balegar, cam tot acolo si prefer balegarul in biserica, decat parfumul) iti intra pana dincolo de simturi...
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Și dacă voi, bărbații, vreți femei decente și nemachiate, de ce nu vă uitați la ele, ci la parașute? Tot pe parașute le apreciați mai mult. Săraca fată din ziua de azi, dacă nu-și pune ceva provocator, nu va fi acceptată de bărbați și nu toată lumea e făcută pentru a trăi singură, au și ele nevoia firească de a fi iubite. Numai că nu vor fi "iubite" (aia nici măcar nu-i iubire), dacă nu satisfac nevoile animalice ale bărbatului. |
|
|||
|
|||
![]()
De unde asta?
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Femeile cele cu scurgeri de sânge obișnuite lor, să nu se atingă de cele sfinte până în a șaptea zi, dispune canonul 2 al Sf. Dionisie ca și al 7-lea al lui Timotei. Acestea poruncește pe legea veche, ba nici să se împreuneze cu bărbații, care să se întâmple ca din acestea să se nască slabi, bolnavi cei zămisliți atunci. De aceea și dumnezeiescul Moise a ucis pe tatăl copilului celui lepros, deoarece din cauza neînfrânării lui n-a așteptat curățirea femeii. Iar ceea ce se va necinsti în timpul necurăției sale și se va atinge de dumnezeieștile taine, poruncesc a fi neîmpărtășiți 40 de zile. (Pentru clarificări iată și conținutul canonului al 7-lea al Sf. Timotei al Alexandriei (+385), canon care nu se referă la intrarea femeii în biserică în perioada ciclului menstrual, ci la împărtășirea femeii cu Trupul și Sângele Domnului în această perioadă: Întrebare: Dacă o femeie va ști că are cele obișnuite femeilor, se cuvine a se apropia de Taine în ziua aceea, ori nu? Răspuns: Nu se cuvine până ce se va curăți.) -> http://www.parohiamacin4.org/menstruatia.htm
Sunt împotriva: avortului, homosexualității, sectelor, ateismului, masoneriei, păgânătății, ereziilor, ecumenismului, băncilor, cipurilor și actelor cu cip, politicianismului și a părăsirii patriei. Să ascultăm de poruncile lui Dumnezeu și atât! Viitoarele legi și acțiuni statale nu vor duce decât la compromiterea noastră ca ființe dumnezeiești și la pierderea libertății. Noi nu suntem legați de aceste rânduieli lumești deșarte și satanice, ci doar de voia Domnului! |
|
||||
|
||||
![]()
Femeia poate intra in biserica,dar sa stea in spate. Adica intr-adevar,nu se poate apropia de altar si de cele sfinte,insa nu-i este interzis a sta intr-un loc mai "codas".
Doamne-ajuta! |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
vreau sa ma spovedesc dar imi e rusine | patricia2006 | Generalitati | 125 | 20.07.2012 14:17:07 |
Sa nu ne fie rusine cu nimeni! | Laura19 | Generalitati | 47 | 13.04.2012 01:23:50 |
A fi roman,o rusine | mihailt | Generalitati | 129 | 05.09.2010 19:52:32 |
|