Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Postul in Biserica Ortodoxa > Postul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.01.2011, 16:12:18
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
In sfarsit o postare contra! Chiar ma miram ca n-a fost alta pana acum... :)
Sa stii ca nu a fost o postare contra
Sunt foarte de acord cu produsele naturale.

Citat:
Ceea ce li se pare unora normalitate este pentru altii exagerare.
As dori sa-ti dau un exemplu de normalitate vs exagerare.
O doamna in adevaratul sens al cuvantului, medic stomatolog de profesie,usor trecuta de 50 de ani, fiica de preot ( o familie cu traditie de preoti tata-fiu), imi spune cu nonsalanta sa nu ma mai impartasesc!!!Am ras evident ,crezand ca e o gluma.Apoi a inceput sa-mi faca teoria bolilor contagioase care se transmit prin saliva!!!Desi merge mereu l-a biserica si mi-a spus ca se spovedeste des,refuza sa se mai impartaseasca,DE SCARBA celor ca au pus aceiasi lingurita in gura,inaintea ei.Pur si simplu ii e frica sa nu se contamineze cu hepatita C.I-am spus ca stiu ca hepatita C se transmite doar prin sange si mi-a spus ca s-a descoperit in saliva urme ale virusului hepatic C. Nici n-am apucat sa-i spun ceva ca mi-a si spus sa nu incerc sa o conving,ca n-a reusti nici duhovnicul!O cearta mereu dar ea tot nu vrea sa ia sfanta Impartasanie!
Deci iata un exemplu care mie imi pare exagerat iar ei ii pare normal!
Deci asta am vrut sa spun in mesajul anterior, sa nu devina o obsesie asta,ca nu stii unde poate duce.
Pe mine de exemplu nu ma poate convinge nimeni sa renunt la sapunul Protex pentru maini.Ma spal foarte des pe maini si numai faptul ca scrie pe ambalaj ca omoara toti microbii si virusii,ma face sa-mi simt mainile curate! Apoi mai conteaza ca nu e natural?Deci fiecare cu "piticii" lui..Ideea e sa ramanem totusi echilibrati!
Citat:

Ca sa-ti raspund la intrebare, diferenta intre unul care traieste 70 de ani mancand corect si unul care traieste tot atat netinand posturile si nepasandu-i de trupul sau este ca primul nu are probleme de sanatate, pe cand al doilea de la 40 de ani incepe a colinda spitalele, suferind dureri diverse, cheltuindu-si banii pe medicamentele care, evident, sunt chimicale cu rolul de a face rau, nu bine.
Pai stramosii nostri daci aveau media de varsta pana la care traiau, 35 de ani.Si doar traiau natural ,nu foloseau nici sapun Dove,nici produse L-Oreal,nici dus-geluri exotice,etc...Nu aveau E-uri in alimente si nu aveau nici medicamente cu chimicale...deci???De ce mureau la 35 de ani??
Reply With Quote
Vechi 12.01.2011, 17:41:28
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Melissa Vezi mesajul
Desi merge mereu l-a biserica si mi-a spus ca se spovedeste des,refuza sa se mai impartaseasca,DE SCARBA celor ca au pus aceiasi lingurita in gura,inaintea ei.Pur si simplu ii e frica sa nu se contamineze cu hepatita C...
La catedrala din Timisoara se foloseste un pahar cu apa in care se pune lingurita imediat dupa ce s-a impartasit cineva. Sunt doua lingurite si mereu una sta in apa in timp ce cu cealalta se da Sfanta Impartasanie. Evident ca este un preot care-l ajuta pe cel care impartaseste enoriasii.

Imi pare rau de doamna respectiva, poti s-o indrumi spre catedrala din Tm daca vrea. Orisicum, ea nu are partasie cu Biserica (= Trupul Lui Hristos) daca nu se impartaseste.

Citat:
Pai stramosii nostri daci aveau media de varsta pana la care traiau, 35 de ani.Si doar traiau natural ,nu foloseau nici sapun Dove,nici produse L-Oreal,nici dus-geluri exotice,etc...Nu aveau E-uri in alimente si nu aveau nici medicamente cu chimicale...deci???De ce mureau la 35 de ani??
De unde ai scos asta, de pe wikipedia? :) Bunicii si strabunicii mei spre exemplu au trait in medie 80 de ani.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 12.01.2011, 20:24:56
Hartford's Avatar
Hartford Hartford is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.11.2005
Locație: USA
Implicit

La catedrala din Timisoara se foloseste un pahar cu apa in care se pune lingurita imediat dupa ce s-a impartasit cineva. Sunt doua lingurite si merLa catedrala din Timisoara se foloseste un pahar cu apa in care se pune lingurita imediat dupa ce s-a impartasit cineva. Sunt doua lingurite si mereu una sta in apa in timp ce cu cealalta se da Sfanta Impartasanie.eu una sta in apa in timp ce cu cealalta se da Sfanta Impartasanie.

Daca asa procedeaza parintele nu e bine in seamna ca voi va indoiti o fi or no fi Hristos in Sfantul Potir?doctorul doctorilor. Si ce daca tine lingurita in apa gata sa dezinfectat? aiurea
Ca sa-l vezi pe Dumnezeu!
Reply With Quote
Vechi 12.01.2011, 20:40:11
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Hartford Vezi mesajul
La catedrala din Timisoara se foloseste un pahar cu apa in care se pune lingurita imediat dupa ce s-a impartasit cineva. Sunt doua lingurite si merLa catedrala din Timisoara se foloseste un pahar cu apa in care se pune lingurita imediat dupa ce s-a impartasit cineva. Sunt doua lingurite si mereu una sta in apa in timp ce cu cealalta se da Sfanta Impartasanie.eu una sta in apa in timp ce cu cealalta se da Sfanta Impartasanie.

Daca asa procedeaza parintele nu e bine in seamna ca voi va indoiti o fi or no fi Hristos in Sfantul Potir?doctorul doctorilor. Si ce daca tine lingurita in apa gata sa dezinfectat? aiurea
Da.. si mie mi se pare ciudat...pai atunci inseamna ca preotii vor sa ofere protectie facand acest gest cu lingurinta in apa..deci ce sa inteleaga omul de rand??? ca se indoiesc tocmai preotii!?...sau or fi noile norme UE ..!?...si vorba ta,oricum nu se dezinfecteaza asa,pentru ca in apa aia se amesteca saliva tuturor...
Ai doua variante : crezi cu toata fiinta ca acolo e trupul si sangele lui Hristos si nu ai cum sa te contaminezi cu ceva...sau te indoiesti/nu crezi si atunci nu mai iei..Dar sa balacim linguritele in apa...mi se pare tras de par...
Reply With Quote
Vechi 12.01.2011, 20:47:29
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
Da.. si mie mi se pare ciudat...pai atunci inseamna ca preotii vor sa ofere protectie facand acest gest cu lingurinta in apa..deci ce sa inteleaga omul de rand??? ca se indoiesc tocmai preotii!?...sau or fi noile norme UE ..!?...si vorba ta,oricum nu se dezinfecteaza asa,pentru ca in apa aia se amesteca saliva tuturor...
Ai doua variante : crezi cu toata fiinta ca acolo e trupul si sangele lui Hristos si nu ai cum sa te contaminezi cu ceva...sau te indoiesti/nu crezi si atunci nu mai iei..Dar sa balacim linguritele in apa...mi se pare tras de par...
In delicatetea ta , ai spus " mi se pare tras de par " ! E mult mai mult de atat , dar ma abtin de la cuvinte dure . Eu , cel putin daca s-ar fi intamplat la biserica la care ma duc , imi schimbam si duhovnicul si biserica , pentru ca in ritmul asta ne schimbam si credinta ! Aici e marea durere ! ! !
Vechi 13.01.2011, 02:07:23
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
In delicatetea ta , ai spus " mi se pare tras de par " !
Multumesc Cristi!
Citat:
E mult mai mult de atat , dar ma abtin de la cuvinte dure . Eu , cel putin daca s-ar fi intamplat la biserica la care ma duc , imi schimbam si duhovnicul si biserica , pentru ca in ritmul asta ne schimbam si credinta ! Aici e marea durere ! ! !
Ai perfecta dreptate..Acest gest cu liguritele in apa iti strecoara subtil indoiala in suflet...
Reply With Quote
Vechi 13.01.2011, 10:38:52
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
In delicatetea ta , ai spus " mi se pare tras de par " ! E mult mai mult de atat , dar ma abtin de la cuvinte dure . Eu , cel putin daca s-ar fi intamplat la biserica la care ma duc , imi schimbam si duhovnicul si biserica , pentru ca in ritmul asta ne schimbam si credinta ! Aici e marea durere ! ! !
Treaba cu paharul am vazut-o numai la catedrala. Uneori ma impartasesc acolo, cand nu pot sa ajung la manastire. Duhovnicul meu este preot-calugar la acea manastire in afara orasului.

Nici eu nu stiu ce sa zic de acest obicei, poate local. Cert e ca pentru unii oameni ca acea doamna de mai sus care refuza impartasania din motive de siguranta s-a introdus aceasta metoda.

Daca aveti pareri impotriva si vreti sa faceti ceva in privinta asta, mergeti la Mitropolia Banatului si vorbiti cu preotii responsabili.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 12.01.2011, 20:51:00
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
paharul cu apa inmulteste problema cu bacteriile
stiu un caz, de la o biserica cunoscuta in Bucuresti, unde fiecare credincios venea cu lingurita de acasa :))
problema a venit cand s-a schimbat preotul, iar cel nou nu a acceptat aceasta practica. era sa iasa cu scandal...
Reply With Quote
Vechi 12.01.2011, 21:12:41
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
paharul cu apa inmulteste problema cu bacteriile
stiu un caz, de la o biserica cunoscuta in Bucuresti, unde fiecare credincios venea cu lingurita de acasa :))
problema a venit cand s-a schimbat preotul, iar cel nou nu a acceptat aceasta practica. era sa iasa cu scandal...
Te rog sa fi sigur , ca in acel pahar , acel preot a mai pus ceva pe baza de dezinfectant ( pe baza de cloruri ) , dar omul de rand vede decat apa , precum si acel preot ce vede peste tot microbi , indepartandu-se de Sfanta Taina ! ! !
Vechi 13.01.2011, 02:19:10
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
Te rog sa fi sigur , ca in acel pahar , acel preot a mai pus ceva pe baza de dezinfectant ( pe baza de cloruri ) , dar omul de rand vede decat apa , precum si acel preot ce vede peste tot microbi , indepartandu-se de Sfanta Taina ! ! !
Pai tot ce e posibil...daca l-a dus capul sa "clateasca" linguritele..il poate duce si mai departe la dezinfectante si acusi auzim ca au si sterilizatoare in dotare...
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Produse de post - sa nu fie de la animal, sau componentele? sophia Postul 95 22.10.2012 18:08:09
produse bio Life-Care arifa Generalitati 5 31.08.2010 19:43:02