Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Spiritualitatea ortodoxa
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.01.2011, 19:51:47
Seraphim7 Seraphim7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
"Indreapta-te pe tine si ai indreptat un madular al Bisericii lui Hristos"- (citat aproximativ, nu mai stiu autorul)
Aha,interesant o actiune individuala ,dar cu efect colectiv.
Vechi 10.01.2011, 19:56:11
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Seraphim7 Vezi mesajul
Exact.Daca fiecare s-ar indrepta pe el insusi(asta sa fie grija lui,nu cum sa-l indrepte pe vecinul), noi toti am fi asa cum stim ca ar trebui sa fim!
Reply With Quote
Vechi 10.01.2011, 19:56:33
camy_d camy_d is offline
Banned

Data înregistrării: 14.11.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Seraphim7 Vezi mesajul
Dacă noi nu ne îndreptăm, cum o să le spunem celorlalți să se îndrepte?
Reply With Quote
Vechi 23.02.2011, 18:57:06
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de camy_d Vezi mesajul
Dacă noi nu ne îndreptăm, cum o să le spunem celorlalți să se îndrepte?
"indreapta-te pe tine insuti si ai indreptat un madular al Bisericii lui Hristos" - nu mai stiu autorul.

ps. am mai dat citatul asta de vreo doua ori si sper sa nu fiu apostrofat pentru asta, dar mi-a placut
Reply With Quote
Vechi 23.02.2011, 19:24:20
I.Calin's Avatar
I.Calin I.Calin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.08.2010
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
"indreapta-te pe tine insuti si ai indreptat un madular al Bisericii lui Hristos" - nu mai stiu autorul.
ps. am mai dat citatul asta de vreo doua ori si sper sa nu fiu apostrofat pentru asta, dar mi-a placut
O intervenție bună...
Mai întâi cu tine și cu restul depinde de tine și starea pe care o transmiți. Nu e secret pentru nimeni că o persoană pașnică și pacifistă nu va trezi sentimente războinice la cei din jurul său, cu excepția celor care au nevoie, eventual, de o evaluare psihiatrică. Mi-a fost dat de multe ori să văd oameni calmându-se doar prin prezența calmă, senină și îngăduitoare a celorlalți. Câte conflicte nu s-au stins din fașă doar pentru că celălalt a reacționat cu calm și înțelepciune? De ce n-ar fi așa și cu puritatea Ortodoxiei? Respectarea canoanelor și conduitei adecvate, echilibrate, manifestarea responsabilă în lume a fiecăruia îi va determina și pe necreștini să se raporteze cu respect și încredere către ortodocși, în cele din urmă acceptare dacă nu chiar ... convertire.

Dar cu derogări de la credința noastră ortodoxă și acceptarea / asimilarea unor convingeri străine spiritului ortodox (tot evantaiul: de la băbisme clasice până la metempsihoză) nu numai că nu vom reuși să păstrăm puritatea ortodoxiei, ci chiar ne vom autodesființa ca ortodocși devenind altceva, eventual, în cel mai bun caz, o religie sincretică, poate o religie formală, declarativă și astfel supusă pierii (ca religie, vreau să spun, și nu ca moarte definitivă a credinței).

Doamne ajută!
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cantarile Ortodoxiei cristiboss56 Rugaciuni 79 12.09.2013 23:02:06
Duminica Ortodoxiei costel Diverse Sarbatori 4 21.03.2013 09:59:32
Frumusetile ortodoxiei Hartford Generalitati 4 05.10.2009 21:39:45
Duminica Ortodoxiei + cristiboss56 Diverse Sarbatori 2 28.02.2009 22:36:50
MARTURIA ORTODOXIEI iosif Despre Biserica Ortodoxa in general 55 04.08.2008 15:49:47