Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.01.2011, 16:48:33
mariamargareta mariamargareta is offline
Banned

Data înregistrării: 04.12.2008
Religia: Ortodox
Implicit 289. Ereticii pucioși propovăduiesc fățiș ura și violența față de semenii lor (II)

289. Ereticii pucioși propovăduiesc fățiș ura și violența față de semenii lor (II)

Deși aici se pretinde că suferința în trup a “vasului” Verginica este datorată neascultării “oilor” ei, realitatea era cu totul alta. Ea va fi recunoscută cu alt prilej, doar peste câteva luni mai târziu:

“Unde să mai transport vasul Meu? că nu mai poate ține durerea, că i-am dat suferință, căci așa Mi-a plăcut, să fie ca Mine.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 4 sept 1966)

Așadar, “Dumnezeului” de la Pucioasa îi face plăcere suferința altora și se delectează cu dăruirea suferinței, sentimente pe care încearcă să le justifice cu o pretinsă “solidaritate în suferință”. De aici și până la îndemnul fățiș la violența fizică nu mai este decât un pas, pe care “Dumnezeul” Pucioasei nu se sfiește să-l facă. Fiind “primul pe listă”, lui Turculeț i se programează, de la cel care se autointitulează “tatăl” lui, o listă de pedepse complementare:

- scoaterea din calitatea de “frate”;
- includerea în lista celor care vor gusta “vai”-urile ce li se cuvin pentru vina de a “vinde lucrarea” ;
- și, pe deasupra, nu una, ci două bătăi bune:

"Țineți-vă bine, măi copiii Mei, căci ce am pierdut Eu acum, n-am pierdut un leu, ci am pierdut mii și milioane de lei. Ce era să fie acum, măi copiii Mei, și ce este acum! Tată, cum încetează din viață! Jumătate a încetat. Când pleca cineva de la lucrarea Mea, pleca încărcat și plin de cuvinte, iar acum se mânie și urăște pe cei ce vin la Mine, căci nu se mai poate spune „frate“ la nimeni, că are slăbiciune, și când îl strânge chinga rea, totul spune de la Mine. Copilul Meu, nu era vremea aceasta, dar vai de cel ce a vândut cuvântul Meu!
Acest Turculeț merită bătut, merită bătut, tată. […] Credeți?” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 26 octombrie/8 noiembrie 1967)

De altfel, “Dumnezeul” de la Pucioasa se dezice în mod lamentabil până și de actul creației omului, ceea ce ridică serioase semne de întrebare dacă acest act îi aparține lui cu adevărat, așa cum el pretinde, sau îi aparține Altuia, care știe să-l prețuiască așa cum se cuvine și cum mărturisește însăși Biblia:

“Și a făcut Dumnezeu pe om după chipul Său; după chipul lui Dumnezeu l-a făcut; a făcut bărbat și femeie.
Și Dumnezeu i-a binecuvântat […]
Și a privit Dumnezeu toate câte a făcut și iată erau bune foarte. Și a fost seară și a fost dimineață: ziua a șasea.” (Fac. 27-31)

Un Dumnezeu Atotputernic și Atotștiutor n-are cum și nici de ce să se dezică de faptele Sale, și mai ales de dăruirea chipului Său celui pe care l-a numit om, cu atât mai mult cu cât El este cel care a declarat că toate cele făcute de El erau bune foarte. Și totuși, adresându-se la un moment dat lui Dănciucă Gheorghe (zis și "păstorul Daniel"), “Dumnezeul” Pucios se arată nemulțumit și chiar supărat pe toată creația:

“O, Daniele tată, sunt tare supărat! Îmi pare rău că am venit din cer pe pământ. Îmi pare rău de ce am făcut Eu. Sunt supărat nespus de mult, pentru că omul care e făcut de Domnul, întru toate e făcut de Domnul. Îmi pare rău că i-am dat secretul Meu. Îmi pare rău că i-am dat chipul Meu. Îmi pare rău că l-am făcut și i-am suflat Duh din Duhul Meu ca să fie sfânt pe pământ, și astăzi se joacă duhurile necurate cu omul pe care Domnul l-a sfințit întru toate. L-am făcut cu chip sfânt, cu trup sfânt, cu cuvânt sfânt.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 19-12-1976)

“Dumnezeul” de la Pucioasa se laudă în schimb cu paternitatea bolilor crâncene prin care îi pedepsește pe cei care greșesc:

“... Iată, i-am dat boală crâncenă lui Iustin patriarhul, pentru că a ursit dărâmarea mănăstirilor și desființarea multor preoți. Pe preoții buni îi va desființa, și pe cei răi îi va lăsa.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 25-5-1978)

“Cel de la Pucioasa” se dezvăluie ca fiind un Pedepsitor pătimaș, care nu se poate desprinde de sentimentul de ură acolo unde ar trebui să admită pedeapsa cu adâncă părere de rău și cu compasiune față de cei care greșesc:

“... Păstrați-vă turma, păstorilor, și când plecați la păstorit, postiți și rugați-vă. Cine nu vă ascultă pe voi, pe Mine nu Mă ascultă. Cine vă urăște pe voi, pe Mine nu Mă ascultă, și Eu îl urăsc pe el. Când intrați undeva, să ziceți: „Să binecuvinteze Dumnezeu această casă“, și dacă nu este pentru Mine, să se ia blagoslovenia din acea casă.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 28-10-1979)

Cine este supărat pe creația lui Dumnezeu, tăgăduind astfel înțelepciunea creatoare arătată în lume de Tatăl și de Fiul și sfințită de Duhul? Cine nu scapă nici un prilej ca s-o pedepsească cu suferință și să o îndemne la ură fraternă “purificatoare? Cine propovăduiește un Hristos venit în duh, nu în trup?

Iată mărturisirea Bibliei despre cei care tăgăduiesc perfecțiunea creației Sfintei Treimi și propovăduiesc venirea duhurilor pe pământ, în numele lui Hristos:

“Cine este mincinosul, dacă nu cel ce tăgăduiește că Iisus este Hristosul? Acesta este antihristul, cel care tăgăduiește pe Tatăl și pe Fiul.” (1 Ioan 2,22)
“Pentru că mulți amăgitori au ieșit în lume, care nu mărturisesc că Iisus Hristos a venit în trup; acesta este amăgitorul și antihristul.” (2 Ioan 1,7)

Și iată mărturisirea olografă a ereticilor pucioși, care nu mărturisesc că Iisus Hristos a venit în trup:

“ Eu sunt Domnul Iisus Hristos. Nu sunt în trup, ci sunt în Duh. Coborâtu-M-am cu Duhul pe pământ […]” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 30-04-1955)

Or, prin această mărturisire pucioșii au răspuns singuri întrebărilor puse de apostolul Ioan.
Vechi 10.01.2011, 16:56:21
Banned

Implicit 290. Comentariu la predica liderilor pucioși de la Noul Ierusalim din 19-12-2010(I)

290. Comentariu la predica liderilor pucioși de la Noul Ierusalim din 19-12-2010 (I)

Duhul de la Pucioasa” are astăzi mari necazuri. Cu toate că, de peste 55 de ani, el se străduiește să facă ceva ce n-a mai fost, punând la Pucioasa bazele filozofice pentru secta Noul Ierusalim care ar urma să revoluționeze din temelii lumea creștină, rezultatele grandioase (anunțate cu surle și cu trâmbițe apocaliptice) nu prea se văd, ba dimpotrivă. Duhul Pucioșesc este nevoit astăzi să recunoască public răsunătorul lui eșec în tentativa de a face “un popor sănătos cu mintea și cu ascultarea”, căci zâzania din sânul sectei este din ce în ce mai zgomotoasă și mai învăluită în miasme pucioșești din cauza unor “nescultători” care, după ce au reușit să dea bir cu fugiții din “raiul” de la Pucioasa, au dezvăluit o parte însemnată și urât mirositoare din ascunzișurile care au fost până acum acoperite cu grijă de camarila de lachei din jurul liderilor sectei:

“Pun masă de cuvânt și multă învățătură de creștere pentru duh de ascultare, aceasta pun pe masa ta în ziua aceasta, poporul Meu. Ierarhul Nicolae vine cu învățătura sa de părinte ca și cu o mănușă potrivită acum necazurilor care vin peste Duhul Meu în mijlocul tău, peste vreme de încercare, ivită de la voia cea liberă pe care și-o aleg cei neascultători de cuvântul Meu cel de peste cincizeci de ani, prin care dau Eu să ies la capăt sfânt cu un popor sănătos cu mintea și cu ascultarea, cu o mână de copii învățați de Dumnezeu pentru vremea care vine, […]” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 19 decembrie 2010)

Consemnăm în această predică, datată 19 decembrie 2010, o importantă bâlbâială a liderilor pucioși, care se contrazic flagrant și pe neașteptate față o teorie anterioară care le aparține, și care pretindea că diavolul este născut de gândurile păcătoase ale omului și că el nu ar fi existat înainte de Adam, ci a apărut pentru prima dată în istorie exact atunci când Adam s-a gândit cu trufie că ar putea fi și el asemenea lui Dumnezeu, Cel care cunoaște binele și răul. Pucioșii afirmă acum exact contrariul, și anume că diavolii sunt ființe spirituale care apar înainte de creația omului și că ei s-au făcut de la început dușmani ai omului, amăgindu-l pe Adam cu tentația fructului oprit și îndemnându-l la căderea din rai. Ei se întorc astfel, în mod surprinzător, la învățătura clasică pe care o propovăduiește atât Biblia, cât și și Biserica în catehismul ei. Să consemnăm deci că ei afirmă aici, în mod cu totul singular, faptul că Dumnezeu i-a avut ca dușmani pe diavoli încă de la început, de la facerea omului, și nu numai după ce Adam a început să gândească strâmb despre Dumnezeu:

“O, nu e de mirare când cade cineva din bărcuța Mea cu fii, căci vremea este cu ridicare sau cu cădere, și fericiți sunt cei ce nu se smintesc întru Mine și întru cuvântul Meu cel de azi peste pământ, și întru cei cu care-Mi poartă acum venirea ca să-Mi zidesc cu ei un popor ascultător înaintea Mea pentru vremea care vine cu Mine și care se va așeza pe pământ, precum și vremea pe care o aduce diavolul se așează de la diavolul între oameni și îi momește pe ei spre voia diavolului cu ei, căci Dumnezeu a avut încă de la facerea omului dușmani, care s-au luptat să-I strice zidirea, să pună piedică între om și Dumnezeu ca să-l aibă diavolul pe om, și nu Dumnezeu pentru voia Sa în om.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 19 decembrie 2010)

Dezvăluirile incomode ale "dezertorilor" de la Pucioasa sunt citate drept "vorbiri de rău " și "înjosiri ale feții" și "învinuiri" și "defăimări" și "loviri" la adresa "fiilor-copii" (adică, a liderilor pucioși), dar se "proorocește" că toate acestea se vor întoarce cu loviri și cu răni împotriva celor care le-au izvodit, ca să fie pedepsită astfel jalea și zdrobirea de inimă a "fiilor-copii'' , cei care au fost demascați de ei cu atâta cruzime:

"[…]măi fiilor copii. Iată rodul celor ce v-au vorbit pe voi de rău și v-au înjosit fața înaintea celor necredincioși și lipsiți de Dumnezeu pe pământ! Să ne uităm bine înapoi la vremea Mea cu voi ca să vedem și să înțelegem ceea ce este de înțeles. Oricine v-a învinuit pe voi pentru voia cea liberă a lor, oricine v-a defăimat și v-a învinuit din unii în alții și de la unii la alții culegând ei această răutate asupra voastră, aceia s-au rănit pe ei înșiși, au lovit în ei înșiși, căci au voit cu tot dinadinsul să lovească în voi și au lovit, și lovind s-au lovit, iar voi ați răbdat și răbdați și veți răbda, fiindcă cei cu suflet bun nu întorc răutății cu răutatea, ci cu răbdare mare și sfântă așteaptă ei de la Dumnezeu izbânda lor prin greu. O, cum să vă ung inimioarele zdrobite ca să puteți duce toată jalea și toată greutatea ei?" (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 19 decembrie 2010)

Duhul de la Pucioasa nu vrea să fie singur în jalea sa, ci să o împartă și cu alții, mai precis cu adepții pucioși, pe care-i cheamă la solidaritate în suferință cu liderii lor. Scopul mărturisit este acela de a-i împiedica și pe alții să aleagă calea dezertării de la Pucioasa, și așa aflăm că mai sunt acolo și alți nemulțumiți care "dau să cadă" din mâna de fier a liderilor pucioși, părăsindu-i și alegând calea libertății, căci ei "își fac inimă aparte și simțăminte aparte și alegere altfel" decât li s-a trasat de către liderii lor:

"O, apropiați-vă de jalea Mea, voi, fii și fiice ale poporului Meu [...] O, apropiați-vă de durerea Mea cea grea, de obrazul Meu cel lovit și zgâriat de neînțelepciunea celor neînțelepți pentru viața lor, că iată cum dau să cadă dintre voi cei ce-și fac inimă aparte și simțăminte aparte și alegere altfel decât am hărăzit Eu, Domnul, celor ce vin spre Mine și spre izvorul Meu de cuvânt ca să fie ai Mei[...]" (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 19 decembrie 2010)

Duhul de la Pucioasa se căinează și strigă cu durere "Vai Mie!" atunci când constată că printre admiratorii care s-au pripășit la secta "Noul Ierusalim" au fost și unii care au devenit ulterior trădători ai liderilor pucioși.
Paradoxal este că, deși se prezintă pe sine a fi "Însuși Dumnezeu", Duhul Pucios nu este în stare să prevadă evoluția acestor indivizi de la stadiul de admiratori la cel de trădători, fiind complet surprins de schimbarea cu 180 de grade a acestora, ceea ce-l demască a fi cu totul altul decât Atotștiutorul Dumnezeu. Tocmai de aceea este el atât de îndurerat și nemângâiat în durere, pentru că "trădarea dezertorilor" a fost cumplit de neașteptată, exact de la aceia care promiteau mai mult, mai profund și mai frumos. Experiența amară dobândită cu acest prilej va trebui însă să fie folosită, ca să compenseze pe viitor incapacitatea Duhului Pucios de a citi în viitor cum vor evolua simțămintele din inimile celor care se vor mai alătura de ei ca "admiratori" și apoi ca "apropiați":

" Vai Mie când vin în mijlocul poporului Meu inimi care lucrează la întuneric și cărora li se vede rodul apoi! Vai Mie când se fac judecători de Dumnezeu și de frați cei ce vin așa și stau apoi așa și lucrează așa în staulul Meu de fii! O, apropiați-vă ca să-Mi mângâiați durerea! O, înțelepțiți-vă în încercări și îmbogățiți-vă credința și dați-vă în lături când vedeți mers cu neorânduială în cei ce dau să meargă așa, după ce vin ei să fie apropiații Mei!" (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 19 decembrie 2010)
Vechi 10.01.2011, 17:00:54
Banned

Implicit 290. Comentariu la predica liderilor pucioși de la Noul Ierusalim din 19-12-2010 (II)

290. Comentariu la predica liderilor pucioși de la Noul Ierusalim din 19-12-2010 (II)

Liderii pucioși promovează în continuare în predica lor un "Dumnezeu" care este capabil de "neiubire" față de cei care greșesc față de El prin comportare nevrednică de fii. Mesajul Pucios este într-o contradicție flagrantă cu mesajul Biblic, care promovează un Dumnezeu iubitor de toată făptura, și de cei drepți, și de cei păcătoși. Pilda "Fiului Risipitor" este ilustrativă în acest sens. Cel care, cântărindu-și faptele sale de "purtare nefiască", se considera pe drept cuvânt nevrednic de a fi numit fiu, este primit cu iubire de tatăl său, care îi pune inel în deget și încălțăminte în picioare și îl așează la masă bogată și-l numește fiu. Tatăl cel iubitor și iertător din această pildă îl reprezintă pe Tatăl ceresc. Pucioșii se aseamănă aici cu fiul cel mare din această pildă, care a rămas îmbufnat afară, nevoind să participe la bucuria tatălui său. Ei promovează așadar un "Dumnezeu" pucios care sancționează prin neiubire pe unii dintre admiratorii Lui, a căror "purtare nefiască" s-a manifestat prin disprețul față de liderii pucioși, pe care n-au voit a-i recunoaște drept singurele "călăuze" ale pașilor lor către Dumnezeu:

"O, nu vă mirați că vedeți ce vedeți, căci pe calea Mea cu fii n-a fost în nici o vreme să n-am între ei dintre cei ce se aleg să se tragă în lături, fie din slăbiciune, fie din răutate, fie din pizma diavolului, fie din pricina întunericului sub care stau, și mai ales loviți de duhul mândriei din ei, de duhul invidiei, care mereu, mereu l-a făcut trădător pe cel în care a stat încuibat și lucrător în părți apoi acest duh, iar cel ce se face neiubit de Dumnezeu prin purtare nefiască, acela cade în cursa celui ce întinde cursă de la mijloc sufletelor slabe, care nu caută cu lumina între ei și Mine, între ucenic și Învățător, căci fără călăuză pentru inima lui, pentru pașii lui cu Mine, cade omul în plasa lui satana oricine ar fi el." (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 19 decembrie 2010)

"Dumnezeul" Pucios recunoaște apoi deschis că Îi lipsesc Atotsupravegherea și Atotștiința, căci nu a putut prevedea cum și când și cât de insidios a putut lucra Satana în ascuns, de a ajuns să-L păgubească și să-I strice blazonul și fața și faima, folosindu-se de unii dintre cei mai fideli adepți ai sectei, care au disprețuit "călăuzele" și au devenit pe neașteptate "batjocoritori și disprețuitori și defăimători de frați" ( "frații" fiind, desigur, liderii pucioși):

"Iată, satana a lucrat în ascuns și Mi-a adus pagubă și Mi-a lovit fața și Mi-a zgâriat-o, dar Tatăl Mi-o șterge și Mă mângâie la rană, că-L doare adânc rana Mea. O, cel ce se bizuie pe sine și se conduce așa și nu are nevoie de călăuză pentru el în mijlocul poporului Meu cel de azi, acela se lovește și face lovituri și face brâncă multora spre cădere, [...] iar tu păstrează-ți mereu duhul umilinței și al pocăinței, tată, duhul celor înțelepți cu înțelepciune din cer, căci vai celor ce nu au acestea în inima lor, căci cei ce nu au așa inimă, aceia sunt batjocoritori și disprețuitori și defăimători de frați, și nu e nici pe departe inimă de creștin o așa inimă, care nu are în ea fața lui Dumnezeu." (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 19 decembrie 2010)

Aberațiile pucioșești devin apoi de-adreptul halucinante. Căderea "Dumnezeului" pucios se anunță cumplită, iar slăbiciunea sa este inimaginabilă. El se plânge ca un învins, cu expresii nedemne de un Dumnezeu adevărat: "lovit cu rușine mare" de către satana, care-I "aruncă dispreț" și "Îl are la mâna lui". Orice om cu scaun la cap se poate întreba, pe bună dreptate: ce fel de "Dumnezeu" este acest "Dumnezeu Pucios, dar Neputincios", pe care Satana "îl are la mână"? Ce fel de "Dumnezeu" este acela care se roagă de admiratorii Lui să-l certe ei pe satana, căci El nu mai este în stare, nu mai poate s-o facă, pentru că Satana "Îl are la mână"? Ce fel de "Dumnezeu" este acela care se roagă de admiratorii Lui să se roage și pentru ei, dar și pentru El, ca să-I sporescă Lui puterile pe care mărturisește că nu le mai are (dar se pare că nici nu le-a avut vreodată)? :

"Te strâng la piept, te pun lângă inima Mea ca să-i simți bătaia și durerea ei cea grea acum, poporul Meu de fii și de fiice! O, tată, M-a lovit satana cu rușine mare și-Mi aruncă dispreț. Ceartă-l tu pe satana, că Mă are la mâna lui din pricina celor ce s-au jucat de-a viața și s-au apucat să-și facă voia, smulgându-se de pe calea Mea cu tine, nemulțumiți fiind ei de statul lor lângă Mine și lângă tine după voia Mea, tată! O, fă loc în rugăciune pentru tine și pentru Mine [...]" (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 19 decembrie 2010)

Descumpănit de întorsătura lucrurilor, "Dumnezeul" Pucioasei se hotărăște să facă bilanțul în dreptul "dezertorilor" care au părut cândva că sunt de mare folos sectei, dar iată că acum s-au întors pe neașteptate împotriva ei, devenind demascatori ai mascaradei de la "Noul Ierusalim". Duhul de la Pucioasa "face socoteala" împreună cu îngerii lui, și găsește o situație neașteptată, incredibilă și intolerabilă: în dreptul acestor falși suporteri de altădată ai liderilor pucioși se găsește acum mult text scris împotriva lor și publicat pe bloguri, la vedere, ca toți cei care vor căuta pe Infernet după "Cuvântul Pucios" să se poticnească de textele lor împotrivitoare și demascatoare. Dar și mai mare păcat au aceia care s-au erijat în "proptele", furnizându-le "pe tavă" demascatorilor date concrete despre "tainele pucioșești" :

"Acum fac socoteala, fac cu îngerii Mei, fac și peste cei ce au ajutat măcar cât de puțin pașii celor ce cad și care umblă după voia lor, după ce au venit și au dat să stea după voia Mea când au venit să stea lângă poporul Meu, atrași fiind ei de cuvântul Meu cel făcător de om și de dragostea Mea din fiii cei purtători de Dumnezeu și care Mi-au născut fii ca să-i am Tatălui Meu rod. O, găsesc acum mult păcat, mult scris în dreptul celor ce au ajutat pe cei fără de minte pentru voia lor lângă Mine. Când omul în vremea prostiei lui are din părți proptele pentru voia lui cea rea, când cei din jurul lui îl ajută dacă el dă să greșească și să cadă lucrând anapoda, au aceia păcat." (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 19 decembrie 2010)

În lipsa altor mijloace de constrângere, "dezertorii" sunt rugați acum cu frumușelul și cu vorba dulce ca să renunțe la voia lor liberă "cea cu greșeală", care-i tot împinge de la spate ca să publice învinuirile pe care ei le aduc liderilor pucioși, "frații" lor de odinioară:

"O, nu-i frumos să-i învinuiți pe frații voștri pentru voia voastră cea cu greșeală, fiilor învățați de Dumnezeu! " (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 19 decembrie 2010)
Vechi 10.01.2011, 17:03:10
Banned

Implicit 290. Comentariu la predica liderilor pucioși de la Noul Ierusalim din 19-12-2010(III)

290. Comentariu la predica liderilor pucioși de la Noul Ierusalim din 19-12-2010 (III)

Duhul care își ia numele "arhiereul Nicolae" coboară și el din văzduh și se bagă-n vorbă și îi sfătuiește pe denunțătorii anonimi ai liderilor pucioși să nu se mai ascundă, ci să iasă singuri din anonimat, dacă vor să mai nădăjduiscă spre "scăparea de sub duhul prostiei" (ca în acest fel să știe și liderii pucioși cine sunt mai exact neascultătorii cu care sunt în război și ce e de făcut cu ei ca să fie aduși la tăcere, luîndu-li-se și ceea ce li se pare că au dobândit ei prin dezertarea de la Pucioasa):

— [...] O, nu e de umblat la cei ce se ascund de Tine și de sfinți și de frați dacă ei nu ies ca să ceară sau să nădăjduiască scăparea de sub duhul prostiei. [...] Iată, cei neascultători își dau pe apă pe cele dăruite de Tine lor spre lucrare cu ascultare pentru acestea și nu cum vor ei să le folosească pe cele de la Tine. Își dau prin duh de neascultare, de lipsă de binecuvântare își dau de peste ei pe cele ce puteau să-i țină pe ei ai Tăi prin duh de pruncie înaintea Ta în cei ce se supun ca fii ai Tăi în lucrarea Ta de nou Ierusalim, și iată, cei ce nu au li se ia și ceea ce au, iar cei ce au li se adaugă, căci au aceia dragoste de Tine și de ascultare de Tine, o, Doamne. " (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 19 decembrie 2010)

Neputinciosul duh care își ia numele de Nicolae, după ce se laudă cu toate minunile mari făcute de sfântul Nicolae în timpul vieții lui, recunoaște că nu e în stare să mai facă o minune mică, prin care să-i potolească și să-i aducă la tăcere pe denunțătorii liderilor pucioși, pe motiv că nu vrea să încalce jurisdicția celuilalt duh, mai înalt în rang, cel care "e la cârmă" și se autointitulează "Domnul de la Pucioasa", (care însă nu se arătase nici el mai puțin neputincios, doar cu puțin timp mai devreme, iar acum i se ascunde neputința sub vălul "umilinței"):

"O, nu pot să fac acum tot așa pentru cei ce au lepădat credința în Dumnezeu și și-au ales să facă voia lor față în față cu Domnul și cu poporul cel rămas de partea credinței și a faptelor ei cu viața lor. Altfel este cu această lucrare a Domnului și cu acest popor. E Domnul la cârmă și este El Cel ce știe cum sunt toate, cum merg toate și cunoaște pe fiecare cum poate și ce poate și ce vrea, și e umilit Domnul față în față cu cei îndoielnici și apoi îndărătnici, și care suflă furtună peste mersul Său cel plin de greu pe calea venirii Lui azi pe pământ. " (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 19 decembrie 2010)

Vina demascatorilor farsei de la Pucioasa este împărțită, nu mai puțin vinovați fiind cei care doar culeg informații confidențiale despre neregulile de la Pucioasa și le comunică apoi pe diverse căi celor care se pricep să le redacteze într-o formă lizibilă și le publice pe Infernet:

"Este vinovat cel ce alege să facă voia sa, dar nu mai puțin vinovat este cel ce s-a așezat proptea pentru cel ce nu ascultă și nu merge frumos și cu umilință și cu pocăință pe calea cea cu popor sfințit pe ea. O, trebuie multă părere de rău în toți cei care au pus gaz pe foc și lemne tot mereu și vreascuri fel de fel ca să se ridice atâta vâlvătaie cât s-a ridicat. Focul se stinge cu apă, nu cu foc, și iată, aceasta este greșeala celor ce au lucrat și au zidit la această durere, care stă acum peste inima Domnului în cer și pe pământ. " (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 19 decembrie 2010)

O nouă și șocantă dezvăluire a "duhului lui Nicolae" face furori: în "raiul" de la Pucioasa colcăie de zeci de ani "păcatul vorbirii de rău", "păcatul disprețuirii", "păcatul învinuirii și al dezvinovățirii" care "face foc până la cer" împotriva liderilor pucioși, considerați "purtătorii de Dumnezeu"; colcăie duhul minciunii și al amăgirii, căci adepții pucioși se încântă unii pe alții cu cuvinte meșteșugite care aduc speranțe deșarte unii altora:

"Feriți-vă de vorbire de rău, de păcatul disprețuirii de frate, de păcatul învinuirii și al dezvinovățirii, păcat făcut de Adam în rai, și pentru care el a pierdut raiul. A colcăit acest păcat între cei ce au făcut foc și vâlvătaie până la cer împotriva purtătorilor de Dumnezeu acum pentru voi și pentru tot neamul omenesc de pe pământ, căci Dumnezeu lucrează prin slugile Sale ca în toate vremile. A colcăit ca în iad duhul minciunii unul de la altul între cei ce s-au ales deoparte de trupul cel întreg al poporului sfințit, și iată, duhul cel încântător, care poartă în el minciuna ca să-l înșele cu ea pe cel vânat, acest duh s-a dat puternic și a biruit suflete și minți și credințe și s-a așezat apoi pată pe obrazul Domnului. " (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 19 decembrie 2010)
Vechi 10.01.2011, 17:05:10
Banned

Implicit 290. Comentariu la predica liderilor pucioși de la Noul Ierusalim din 19-12-2010 (IV)

290. Comentariu la predica liderilor pucioși de la Noul Ierusalim din 19-12-2010 (IV)

Adepții pucioși sunt chemați să-L sprijine pe neputinciosul "Dumnezeu" pucios în mersul Lui "greu și tot mai greu", promițându-le că vor fi răsplătiți cu ajutor de la El când îi va ajunge și pe ei vremea disperării. În final li se amintește totuși că ajutorul promis este condiționat de propriile lor puteri, care trebuie să-i ajute ca să poată:

" O, [...]Ridicați-vă să-L apărați pe Domnul și mersul Său cel greu și tot mai greu, că veți avea nevoie de sprijin de la El când vă va fi greu în vreme de disperare, că iată, a și ajuns la voi această vreme grea! Nu stați nepăsători, nu vă încântați să fugiți de durerea care v-a cuprins pe neașteptate [...] Eu vă ajut, dar numai dacă puteți ca Domnul și nu ca voi. " (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 19 decembrie 2010)

Adepții pucioși sunt chemați să-i aline pe liderii lor "cei din porți", care sunt acum "storși de tot" ca niște cârpe și plâng și suspină fără alinare, după întâlnirea tainică și încordată dintre ei și Duhul, "Domnul" lor, dar care se arată față de adepții lor zâmbitori și cu fața senină, ca niște farisei desăvârșiți ce sunt, pururea jucând teatru cu cei din jur:

"Am ținut în încordare pe cei din porți pentru ca să pot să vin cuvânt în carte. I-am stors de tot cu statul Meu în ei ca să pot cuvânta. O, dacă ai vrea, poporul Meu, să-i alini pe ei, ți-aș mulțumi cu multul, tată, că ei plâng și suspină tăcuți, și zâmbetul cel senin ți-l dau ei ție pe fața lor, dar durerea în ei îi macină și n-au alin, și se uită după alin și n-au. " (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 19 decembrie 2010)

"Dumnezeul" de la Pucioasa este surprins să afle "pe pielea Lui" cât de mincinos este omul. El mărturisește încă odată că nu este Atotștiutorul, ci A-tot-Neștiutorul, căci S-a lăsat mințit mișelește de niște oameni cu două fețe, care au dovedit că puterea lor de om a fost mai tare decât puterea Lui de "Dumnezeu". El cere ajutorul adepților pucioși ca să-I dea ei Lui "alinul în vreme de grea durere", de care se pare că are neapărată nevoie:

"O, cât de mincinos este omul! O, cât M-au mințit cei ce și-au tot arătat puterea lor de om! Numai pentru pocăință trebuie putere, numai așa să poți tu, popor învățat de Domnul Dumnezeul tău, că vin la tine și te învăț, că fără de învățătură pieri, tată. Eu nu te las să pieri și nici tu să nu Mă lași, dar alinul în vreme de grea durere dă-Mi-l tu, tată, și unul altuia dați-vă putere pentru dureri, căci iubirea, o, iubirea, își arată toată puterea ei în vremea ei de încercare, fiule, în vreme de durere pentru ea, poporul Meu." (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 19 decembrie 2010)

În încheiere, adepții pucioși sunt îndemnați încă odată să se deschidă cu totul liderilor pucioși, astfel încât aceștia să păstreze un control desăvârșit al gândurilor, sentimentelor, intențiilor și faptelor adepților lor, iar aceștia, cu creierele spălate, să acționeze ca niște automate în favoarea exclusivă a liderilor lor:

"O, dați-vă, tată, simțămintele și lucrarea lor ca să vă fie cercetate și vegheate, ca să nu-și facă satana cuibul său prin ele în voi, o, fiilor vegheați de Duhul Meu Cel Sfânt pe pământ!" (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 19 decembrie 2010)
Vechi 17.01.2011, 12:02:06
Banned

Implicit 293. Pucioșii propovăduiesc învățăturile mincinoase denunțate de Apostolul Pavel

293. Pucioșii propovăduiesc învățăturile mincinoase denunțate de Apostolul Pavel în Epistola Întâia către Timotei (partea I: oprirea de la bucate) (II)

Este un prim semnal al sectarismului care mocnește. Adepților din “poporul Verginicăi” li se inoculează insidios în conștiință convingerea că ei sunt de acum “mai curați” decât alții. Noii “cathari” de la Pucioasa încep să se îngâmfe involuntar la gândul că “ei sunt mai altfel decât ceilalți” care nu respectă rânduielile aduse de Verginica și “se spurcă” în mod conștient, fără prea multe scrupule, neștiind dacă mielul pe care-l mănâncă de la măcelărie sau de la restaurant este cu adevărat miel, sau este câine, dacă vițelul e cu adevărat vițel, sau e mânz de asină.

*

După moartea Verginicăi (1980) a urmat la conducerea sectei sora sa, lelica Maria. Maria nu a adus nici o modificare majoră în doctrina sectei referitoare la mâncare de carne. Ca și pe vremea Verginicăi, o primă categorie de interdicții viza posturile bisericești, condamnându-se cei care mâncau cu carne “în fiecare zi”:

“... Azi lumea nu mai știe nimic, nici că se lasă sec de Paști sau de Crăciun. Azi e de-a valma. Înainte postea lumea toate posturile. Azi toată munca e pentru trup, să-i dea omul trupului ce-i place. S-au făcut trupurile ca butoaiele. Nu se mai știe când e ziua crucii, când e sărbătoare. Azi omul mănâncă în fiecare zi carne. O, fiilor, azi sunt distrus ca atunci când eram pe cruce. Sunt distrus pentru starea lumii de azi.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, datat 19-10-1985)

O a doua categorie de interdicții viza mâncărurile zise “necurate”. Ea nu se referea însă la carne ca aliment, ci la curățenie în sensul strict al cuvântului. De aceea nu este interzisă creșterea și consumul porcului, ci hrănirea lui cu murdării, care spurcă în substanță carnea porcului și în acest fel o face “necurată”. Ba chiar se dau și indicații deosebit de scrupuloase privind felul în care să se facă îngrijirea și creșterea porcului, pentru a rămâne bun de consum. De asemenea, nici peștele nu este interzis, dar se introduce ca precauție specială interdicția de a mai mânca “pește mare oceanic”, pe motiv că acesta “se hrănește cu sânge de om”, făcându-se astfel “necurat”:

“... Lumea nu știe nimic. Nu sunt primite soroacele cu mâncare de carne și cu băutura satanei. Pentru răposați nu se pune așa ceva. Pentru ei se face mâncare curată, dacă s-ar putea mai mult în posturi. Fiilor, voi să dați pomană la cei săraci, căci bogatul dacă primește duce acasă la porc. Dacă-i place carnea de porc, să crească porcul cu mâncare curată, să poată lua și el cu lingura din mâncarea lui, dar când porcul scapă și mănâncă orice murdărie, citiți ce scrie în sfânta Scriptură.

... Da, tată, nici pește mare din ocean nu dau voie să mănânce la cei din pregătirea Mea, căci peștele se hrănește cu sânge de om. Acolo unde sunt războaie, se amestecă apa cu sângele. În toate apele sunt trupuri de oameni morți.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, datat29 septembrie 1988)

Carnea cumpărată de pe piață este de asemenea interzisă, deoarece nu se știe cu ce și-au hrănit proprietarii animalele pe care le scot acum la vânzare, și cu ce cuvinte grele “le-au blagoslovit și le-au dăruit diavolului“. Surprinzătoare este explicația care se dă aici pentru carnea cu care a fost hrănit Ilie la pârâul Cherit: ea provenea din jertfele făcute de oameni pe vremea aceea pentru Dumnezeu, ca să-L îmbuneze și să îndepărteze seceta nimicitoare. Dumnezeu lua ce i Se dăruia de către oameni, în sensul că îi trimitea pe corbi să ciugulească din carnea ce fusese jertfită și să i-o ducă lui Ilie:

“... Decât ar mânca omul carne de pe piață ca să se spurce, mai bine ar mânca pâine cu ceapă. Pe sfântul Ilie îl hrăneam cu hrană din cer, că îi trimiteam corbii și îl hrăneam cu pâine și cu carne, dar era din cer. Atunci se tăiau junci, miei pentru jertfele lui Dumnezeu. Acum nu mai aduce nimeni nici o jertfă și nici viață plăcută lui Dumnezeu nu se mai aduce, și de aceea nu mai e primită nici o jertfă.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, datat02 ianuarie 1989)

În 1990, lelica Maria precizează că hrana trebuie să fie curată , în sensul celor arătate mai înainte (la 29 septembrie 1988 și la 02 ianuarie 1989) – deci inclusiv carnea; altminteri carnea se va face pierzare de suflet pentru cel care o consumă. De asemenea, se reînnoiește avertismentul că peștele necurat (peștele mare de ocean, care mănâncă uneori și trupuri de oameni morți) nu se consumă; așadar, în anul 1990 interdicția de a consuma pește încă nu devenise totală la pucioși:

“... Prin această pregătire vreau să te deosebesc de lume, să n-ai nimic legat cu lumea, să-ți fie gândul numai să-L bucuri pe Dumnezeu și pe aproapele, și hrana să-ți fie curată, nu cu boldul cărnii. Carnea e pierzare de suflet. Eu nu M-am hrănit cu carne. Tată, păstrați-vă curați. [...] Eu, pe pământ cât am stat, am hrănit popoarele și pe Mine cu pește. Să știți că nu tot peștele se mănâncă.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, datat 25-12-1990)
Vechi 17.01.2011, 15:41:50
vsovivi vsovivi is offline
Banned

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Implicit

Că doar se vede cum tăticool minciunii vă învață mereu să credeți că nu mai e nevoie de ascultare ci că principalul e să mulțumești:
''Mulțumim Doamne că nu mai trebuie să ascultăm și mulțumim că avem baze scripturistice, iată sf. Ap. Pavel a dat liber la orice... că cică suntem oameni liberi... și ca oameni liberi trebuie să ne exercităm credința''

Bine bine, liberi liberi dar păcatul și mândria de ce vă cam ține pe voi robi... iar minciuna și viceversarea și strâmbătatea de ce vă fac vouă casă bună... că ce să mai vorbim de rușinare și nerușinare că au scos ''unii'' fățarnici că cică:

-e bună curvia, dar num ai un pic, un pic,
-e bună hoția, dar numai un pic, un pic,
-e bună acuzătoria și răzbunătoria, dar numai un pic, un pic,
-e bună mândria, asta oricît că nu mai contează
-e bună nepăsarea că cică jean boxează

deci s-a dat liber la obrăznicia de a-l crede pe Dumnezeu un neputincios și un mincinos...

și voi credeți ca credulii că doar sunteți niște creduli nevinovați. Și atunci nu ești tu un pic cam prost, numai un pic, un pic?

Dar nu este scris oareoare la scriptură cum o să rămâie muți necredincioșii și cum o să ardă până și pâmântul de sub desfrânați și păgâni și păcătoși și mândri și hoți și cei deprinși cu toată păcătuirea și slujirea și închinarea la cel rău și mârșav... Este scris... și e plină scriptura... dar voi credeți că s-a dat liber la hulă din moment ce vedeți că huliți și nu pățiți nimic... Nu s-a dat liber dar vă rabdă o vreme Dumnezeu până se umple prăpastia cu păcatele voastre și atunci vine unul urât și negru pe afară și alb la suflet prinlăuntru și vă ispitește de-l confundați cu Domnul și cădeți exact în prăpastia aia plină... sătulă...

Și nu uitați, doar Domnul este Alb la suflet, că restul suntem negrii oricât ni se pare că am fi defapt albi, e vrăjeală, că și șarpele se știe îmbrăca în halat alb, de medic științific, savant de renume mondial, și expert lingvist... care pune în cârlig niște fraiere... sau nu pe eva, dată cu praf de aur a folosit-o drept momeală pentru Adam... dar nu se știe cine pe cine a păcălit, căci defapt, Adam a pus totul la cale, căci el se visa faraon... dar îi lipsea cunoștiințele... și iată înțeleptul savant... care nu a greșit, nu a luat din moment ce femeia i-a dat... deci ce poți să mai zici, e clar, el n-a luat din pom, din moment ce femeia i-a dat lui...

așa și vouă... nu voi, ci femeia v-a dat... putere să huliți... dar nu uitați că totul se plătește.

Last edited by vsovivi; 17.01.2011 at 15:47:24.
Vechi 17.01.2011, 23:58:51
Banned

Implicit 293. Pucioșii propovăduiesc învățăturile mincinoase denunțate de Apostolul Pavel

293. Pucioșii propovăduiesc învățăturile mincinoase denunțate de Apostolul Pavel în Epistola Întâia către Timotei (partea I: oprirea de la bucate) (III)

Cea care a adus schimbări radicale în dieta pucioșilor a fost “proorocița” Mihaela Tărcuță, care s-a impus ca succesoare a lelicăi Maria încă din anul 1990, concurând-o pe aceasta la “proorocie” și determinând apoi retragerea ei în anul 1994. Interesant este că pe vremea când la cârma sectei erau simultan ambele “proorocițe”, care-și disputau întâietatea în conducerea bicefală a sectei Noul Ierusalim, lelița Mihaela n-a îndrăznit să facă schimbări ideologice majore.

În primul rând, ea pretindea că mesajele aduse de ea nu veneau direct de la Dumnezeu din cer, ci indirect, prin “duhul Sfintei Virginia”. Explicația este simplă: lelica Maria primea în continuare “mesaje” prin același procedeu ca și Verginica: adormită, ea vorbea prin somn, fără să știe ce vorbea “Dumnezu” prin gura ei, și numai cei de față auzeau și-i consemnau spusele. În schimb, lelița Mihaela pretindea că primește “mesajele” de la duhul Verginicăi, ea nemaifiind adormită, ci aflându-se în stare de veghe.

În al doilea rând, și Mihaela reclamă la început doar păstrarea posturilor rânduite, în ceea ce privește consumul de carne. În aprilie 1991 ea îi judeca pe preoții care mâncau carne în post, fiind robi ai pântecelui în ceea ce privește mâncarea de carne (“mănâncă fără oprire”), pentru că pentru ei toate zilele sunt la fel (“mănâncă preotul carne în toată vremea”):

“Că mănâncă preotul carne în toată vremea, ca toată lumea cea rătăcită, mănâncă fără oprire, de la cel din capul bisericii și până la cel mai slab.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, datat 20-4-1991)

Abia în anul 1994 discursul Mihaelei începe să capete accente deviaționiste. Nu numai carnea, dar și derivatele din carne sunt acum puse sub semnul întrebării. Zilele în care consumul acestora va mai fi permis pentru adepții Mihaelei erau de acum numărate. În fața ambițiilor și veleităților de lider absolut ale Mihaelei, nici măcar exemplele biblice nu păreau a fi o piedică greu de trecut. Ea vrea mereu altceva, este mereu bântuită de demonul “schimbării în mai bine”. Ea vrea să-i depășească pe Avraam, pe Ilie și pe David, împlinind cu adepții ei ceea ce acești drepți ai Vechiului Testament n-au fost în stare să împlinească la vremea lor:

“Chiar dacă ai da să zici că Avraam sau Ilie sau David sau apostolii au mâncat lapte și carne și unt, tu să nu mai zici așa de-acum, și să te gândești bine ce zici și să cercetezi bine ce însemni tu pentru ei, pentru cer și pentru veacul care vine acum pregătindu-se prin tine, Israele al ascultării cea din urmă. Cu tine este altceva. Tu împlinești ce n-au împlinit ei.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, datat 1-5-1994)

Mihaela dă startul la sarabanda înnoirilor și totodată la caruselul inconsecvențelor. Ea promovează în scrierile ei un “Dumnezeu” capricios, imatur și inconsecvent, supus întru totul voii năbădăioase a omului. Mai întâi Îl absolvă pe “Dumnezeul” ei de orice ucidere, pentru a pune în cârca oamenilor din vechime obiceiul barbar de a sacrifica animale ca jertfă, pe care apoi le mâncau fierte sau fripte:

De la început a fost ucidere, măi fiilor. Eu n-am cerut oamenilor să aducă animale jertfite înaintea Mea, dar pentru păcatele oamenilor omul a făcut lege, a scris dinte pentru dinte, așa a scris omul pentru păcatul săvârșit, păcat pentru păcat a scris, păcat șters cu alt păcat, și Eu am văzut că aceasta nu avea nici o putere pentru salvarea omului din stricăciune.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, datat 20-1-1995)

După numai o lună, Mihaela Îl face pe “Dumnezeul” ei (Cel despre care spusese că nu le-a cerut oamenilor să ucidă vreun animal pentru jerfă) autorul moral al uciderii popoarelor străine de Israel. Același “Dumnezeu” al Pucioasei se absolvă însă de obiceiul omului de a mânca mâncăruri de carne, spunând că El n-ar fi voit, dar S-a lăsat dus cu vorba de către om, care I-ar fi cerut învoire expresă pentru acest sacrilegiu. Ba mai mult, e momentul acum să se sape puțin și la rădăcina instituției căsătoriei. Mihaela îi pune în gura “Dumnezeului” ei lepădarea de îndemnul nașterii de prunci (deși Biblia o contrazice flagrant, prin acel îndemn “Nașteți și vă înmulțiți” – vezi Facerea 9:1,7 și Ieremia 29,6) și părerea de rău pentru nașterea de prunci (deși tot Biblia arată adevărata voie a lui Dumnezeu, prin porunca “Lăsați copiii să vină la Mine, și nu-i opriți…” – vezi Luca 18,16). Dezvinovățirile "Dumnezeului" Pucios, care dă vina pe om – cum că omul l-ar fi învățat să dea porunci proaste și dezlegări rele – sunt meschine, lamentabile și de-a dreptul penibile:

“Dacă omul a voit carne, Eu i-am zis să mănânce carne, și a ieșit că i-am zis Eu. Eu am zis pentru că a zis omul. Dacă tu ai voit prunci, Eu am zis să-ți faci prunci, și iată, iar Îmi pare rău că l-am făcut pe om, că omul cel tânăr al poporului Meu s-a dus la potop apoi, iar cel bătrân al său s-a dus după cel tânăr, și iată ce potop a căzut peste poporul Meu. Lui Israel i-am zis atunci când l-am pornit spre Canaan, i-am zis să omoare pe tot neamul străin din cale și să-și facă loc spre Canaan.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, datat 15-2-1995)

Drumul fiind deschis, acum trebuia bătătorit un pic. Gama de interdicții alimentare se extinde imediat, de la carne la “untdelemnul mort” și la “vinul falsificat”. Este vorba de untdelemnul obținut prin tehnica distilării la temperaturi ridicate, considerat “mort”, spre deosebire de uleiul presat la rece. Ca să fie mai siguri, pucioșii erau îndemnați la început să consume numai semințele care conțin uleiuri, nu și uleiurile care se obțin din aceste semințe; cu timpul, s-a dat totuși o derogare generală, dar numai pentru uleiurile obținute prin presare la rece. Și această concesie s-a dat cu oarecare îndoială, pentru că “omul din lume” era considerat în continuare un profanator de profesie, un “antichrist” care spurcă totul nu numai cu atingerea, ci chiar și cu privirea lui care deoache și cu respirația lui insalubră și cu cuvântul lui blasfemiator. În primul rând însă, pe lista produselor falsificate de omul-“antichrist” este untdelemnul și vinul:

“Aș vrea să nu mai ai păcate, tată, și am dat de la Mine un om ca să te hrănească cu Trupul și Sângele Meu, ca să nu mai fii tu amestecat cu cei care Mă răstignesc, că preoții bisericii lumii, toți Mă răstignesc, Mă răstignesc greu, că au mâinile pline de păcate, și au trupurile pline de plăceri și de carne, că ei nu mănâncă semințe și mustul din semințe ca tine. Ei mănâncă untdelemn mort, nu untdelemn viu; mănâncă ungere moartă, și la Mine toate au viață, fiule. Sămânța are viață în ea, iar mirul ei unge viața și sufletul și inima, dar mirul acesta când e pus pe foc ca să facă cu el ce face cu alcoolul, acel mir ucide și sufletul și trupul, și nimeni nu mai știe că de mult s-a atins antichrist de untdelemn și de vin.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, datat 15-2-1995)

De aici până la intedicția totală și definitivă a cărnii din alimentație nu mai este decât un pas, pas făcut cu hotărâre în anul 1995. Cuvintele “nu-ți mai dau” din textul care urmează vor să sugereze că până în 1995 carnea a fost permisă, dar acum iată că se interzice din motive de evlavie sau de apropiere semnificativă a zilelor sfârșitului. (Vom vedea că peste câțiva ani liderii pucioși vor pretinde altceva, și anume că de fapt carnea a fost interzisă dintotdeauna, de la Facerea Lumii, iar cei care au mâncat-o de atunci și până în anul de grație 1995 au fost de fapt niște mari călcători ai legii dumnezeiești):

“O, copilaș poporul Meu, mănâncă, tată, mană, și să nu-Mi ceri carne, că nu-ți mai dau. Dacă lui Israel i-am dat carne, ce bine i-am făcut? Că s-a întors în moarte Israel dacă i-am făcut voia.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, datat 27-9-1995)
Vechi 18.01.2011, 11:38:17
vsovivi vsovivi is offline
Banned

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Implicit

Eu înțeleg că Domnul nu mai vrea să mâncăm nimic, absolut nimic, ci să răbdăm foamea și moartea și toată slăbiciunea pentru El fără să micșorăm timpul de lucru sau greutatea lui... fără să stingem Duhul... și nici să dormim de foame nu e voie și nici să moțăim la TV sau PC ori pe stradă cu ochii după goliciuni, ci vrea să dormim între 3 și 6 ore pe noapte cu gândul la El și la frate ca să auzim numai noi cum ne chiorăie mațele ca broaștele.

Deci e permis doar Cuvântul lui Dumnezeu și anafură și apă sfințită și mir viu... așa cum mâncau sfinții de pe la mănăstiri care abea sâmbăta și Duminica mâncau ceva mâncare căci în rest nu mâncau nimic decât un posmeg sau doi și o gură de apă, și posteau și lucrau și se rugau și privegheau, și se și smereau și tăinuiau că nu arătau ei asta cuiva și nu se lăudau cu asta înaintea lui Dumnezeu, sau cu ascultarea lor că știau că Domnul vede în ascuns că dacă te mândrești cuiva cu postul sau cu faptele sau cu vrednicia sau că nu mănânci carne atunci iată că a prins putere satana peste tine și nu Domnul, iar scopul este să reușești să te umilești și să-ți frângi mândria și purterea înțelepciunii contrare Domnului, și așa să fii de slăbit ca să nu mai poți să te îngâmfi ca să ridici la ceartă, din pricina inainiției... ceartă rea, ce artă? Artă marțială și joială, nu-i așa Marto? Deci fără să faci pe victima smolându-și fața și dând lecții viclene și pline de indiciile speranțelor deșarte adică crezând în tot felul de proorocii mincinoase ca să te lauzi tu cu tine folosindu-te de Hristos și foarte superstițioase că vai vai ce nenorocire o să fie dacă nu fac și alții exact ca tine, dacă nu te cred ei pe tine și nu-ți urmează sfaturile și lecțiile disperate întru totul... lecțiile nebuniei tale de pe urmă, așa ca pentru arta desfrânării cu tot felul de delicatesuri sulimenizante și înțețelepte ca să se umple și ei de înțelepciumă sau înțelepră cu care să înțepe și ei cu toată dăznădejdea și ispispita pe oricare frate ca să se răspândească virujul în mase, spre câștigul vicleniei întietățurilor întru dragostea de egolbanu', adică mustrarea aia plină de semeția păcătuirilor unse cu slănină, miere, aur și puf de găină... întru asemănarea cu gLumiail, marele consumator de cafia... cafia dulce amară ca să aibă forță să dea caftoi la oi... că de aia exersează arta, arta marțială și joială... pentru ceartă, dar este scris că pe dracool, și nu pe frate. Că nebunul mereu vrea să-L ispitești pe Dumnezeu ca să păcătuiască și Dumnezeu, adică să se mânie și să ne lepede și să plece și atunci să vezi ''fericire''.

''Marto, Marto, pentru multe te ingrijidoliceștii dar un singur lucru trebuiește și Maria e cea care L-a ales... care a ales bine, că doar numai pe Petru l-am făcut bucătar și câinele turmei și portar, iar voi sunteți cu mult mai mult decât acela... voi sunteți oițele Mele și mielușeii Mei.''

''Dacă Mă iubești Petre, mână și paște oile Tatălui Meu...''
''Pe toate le știi Doamne, știi că te iubesc, dar cu acesta ce va fiii?''
''Dacă acesta va fiii până ce vin Eu ce-ți pasă ție? Tu vino după Mine!''

Și a mers Petru și iată că a câștigat o comoară, o pereche de lanțuri grele într-un fund de temniță grea. Cine le atingea se vindeca de necredință.

''Și pe piatra aceasta voi ridica biserica Mea, că nu de la bârfele sângelui și a cărnii ai mărturisit pe Adevărul ci Duhul ți-a dat ție să mărturisești pe piatra din Capul Unghiului...''

Deci meniul creștinului ar trebui să fie ceva de genul:
-răbdări prăjite în ulei încins
-cozi de pește prăjit pe jar de cărbuni la ursul din pădurea adormită, ursul păcălit de vulpea argintie,
-pofte fierte în smoală și asezonate cu sulfuri scoase din apele sulfuroase
-găuri de covrigi umplute cu bule de apă minerală
-iahnie de vise deșarte frecate de fundul mării
-ceapă și usturoi stivite și bătute cu ardei iuți și cu hrean și puse pe rană
-foi de varză murată sau călită în tăceri tâmpite și speriate și înțepate, ca să iasă acreala din sarmalele pe post de creier
-gogoși din aluat de farisei și saduchei cu suspini și gemuri de murmure
-pălăcințele din cărbune și turte dulci din nisip pudrate cu praf de pușcă să se viceverseze zicala ''la plăcinte înainte și la război înapoi'',
-și alte variațiuniuni pe aceiași teamă care stârnesc ''fericirea'' ca nu cumva să mai îndrăzneștii altădată ca să-ți faci urechiușe de iepurași și ochi de ereți la ceauniuni servite la aceiași masă cu toți puii de vipvipere și de năpârci sub formă de gușlaș ardelenevesc.

Iar la final o beție lungă, o beție cu apă rece, care se lasă cu lătrături la lună că de ce este ea așa de murdară, Luna, după 7000 de ani și de ce ne arată păcatele noastre pe fața ei chiar atât de clar de parcă totul ar fi fost în zadar... deci lătrături și urlete la lună de parcă ai bate șiaua ca să priceapă iapă dar și turma de oi, dar mai ales pentru ca să priceapă oaia mică... și aia grasă.

Iar la final un cântec ostășesc:

''Și-altă dată, și-altă dată, o s-o facem și mai și mai lată... câte-un pic, pic, pic, câte-un picpicpic, până nu mai rămâne nimic, câte-un stropstropstrop, până n-o mai fiii deloc...'', și atunci poate că n-o să-ți mai cânte frații, că ai fiii prost, numai un pic, un pic, un pic, foarte un pic, cel mai un pic, zărindu-te ieșit iar la moul.

Deci, ai grijă că Popoatie, poatie!!!

Last edited by vsovivi; 18.01.2011 at 13:05:50.
Vechi 10.01.2011, 17:09:22
Banned

Implicit 291. Diavolul s-a născut din om la Pucioasa! (I)

291. Diavolul s-a născut din om la Pucioasa! (I)

Una dintre șocantele teorii ale liderilor pucioși de la “Noul Ierusalim” este și aceea că diavolii sunt o creație a gândului rău al omului, ei nefiind așadar aduși la existență înainte de creația omului, ci luând ființă prin însăși căderea omului în păcat. Cu alte cuvinte, fiecare păcat al omului naște un nou diavol, care-l slujește pe om în lucrarea păcatului său! Încă din anul 2008 pucioșii lansau teoria care, referindu-se la căderea îngerilor care au devenit diavoli, spune despre această cădere că este o consecință a faptului că ei s-au plecat semeției omului, voii libere a omului (aici este vorba, evident, de Adam):

“ […] iată, păcatul omului nu voiește să aibă martori, dar îl are pe diavolul martor, așa cum omul cel întâi zidit a avut martor semeției lui pe Dumnezeu și pe diavol, căci omul nu poate să se ascundă de Dumnezeu și nici diavolul nu poate, și atunci a văzut Fiul meu pe satana ca fulgerul căzând din cer din pricină că s-a plecat semeției omului, voii omului.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 28-8- 2008)

De aici pucioșii ajung repede la concluzia simplistă și infantilă că “diavolul se naște din om”:

“Eu am fost aspru cu diavolul, dar și cu omul, căci diavolul se naște din om.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 14-1- 2009)

Teoria pucioșilor este o teorie catastrofică la nivelul întregului Univers: Adam era plin de trufie în rai, păcat care a adus întuneric peste lumea îngerilor și a atras îndată căderea masivă a unei cete întregi de îngeri care, alegând ca să-l slujească pe Adam, din albi și buni cum erau au ajuns negri și răi. Adam era slujit de acum în rai de îngerul cel negru, adică de diavol:

“ […] și era în rai Adam, nu pe pământ, și s-a ascuns în sine în rai fiind, și îngerul negru îl slujea pe el, căci trufia lui i-a căzut în întunericul lui pe îngerii care-l slujeau pe el, pe cea dintâi ceată a îngerilor lui Dumnezeu, iar când Eu, Domnul, l-am tras afară din el pe Adam ca să-l pun față în față cu el însuși și cu fapta neascultării lui de Mine, care a născut întuneric pentru îngerii slujitori lui, M-a pedepsit Adam cu despărțirea lui de Mine în loc să-și pedepsească ascunderea lui de Mine, căci el s-a despărțit de Mine și nu Eu de el atunci când aceasta s-a întâmplat, iar îngerul cel negru l-a condus mereu apoi pe el, pe când cel alb, cel sfânt, a fost biruit de el și de diavol.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 1 martie 2009)

Așadar, pucioșii inversează datele Bibliei, pretinzând nu că diavolul l-a înșelat pe Adam ca să păcătuiască, ci că Adam l-a creat pe diavol din gândurile sale de trufie și de neascultare față de Dumnezeu:

“[…]căci satana, care s-a schimbat din înger în diavol din pricina căderii omului prin trufie, îi este omului dușman de șapte mii de ani[…]” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 28 august 2009)

Pucioșii ajung pe nesimțite în mijlocul unui paradox: dacă la 1 martie 2009 pretindeau că diavolul îl slujea pe om ca să-l ajute la împlinirea gândurilor lui păcătoase, iată că după doar o jumătate de an ei pretind că diavolul s-a făcut cel mai mare dușman al omului. Deci cum poate fi diavolul concomitent și slujitor, și dușman al omului?

În schimb, pucioșii au rămas deosebit de consecvenți cu aberația “nașterii diavolului din om”; un an mai târziu ei pretindeau în continuare că diavolul a căzut din slava sa prin neascultarea lui Adam:

“[…]din pizma diavolului, care s-a așezat să-l cadă pe om dacă el a căzut din slava sa prin omul neascultării de Tine la început.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 12 februarie 2010)

Motivația adusă de pucioși este simplă și simplistă totodată: “păcatul din om se personifică și ia ființă spirituală care se numește diavol”:

“ […] căci păcatul se face diavol în om […]” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 14 februarie 2010)

Cristalizând propria lor teorie despre creație, liderii pucioși ajung la concluzia că, întrucât înainte de căderea în păcat a primilor oameni diavolul nu a existat, rezultă că diavolul apare după zidirea omului de către Dumnezeu și este creația omului păcătos, iar primul om păcătos a fost Adam:

“ […] căci omul a fost de Dumnezeu zidit, iar diavolul a fost zidit de om.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 28 august 2010)

O altă teorie exibiționistă a liderilor pucioși spune că “Adam a fost plămădit la Glodeni-Pucioasa din glodul luat din grădina pucioșilor”, și de aceea se numește satul acela Glodeni:

“Mergi, Ierusalime, și te bucură cu dor și nu cu bucurie. Mergi, și fața Mea să strălucească pe fața ta, poporul Meu de la sfârșit de timp. Sărbătoarea nașterii Domnului, aceasta serbezi tu azi lângă cei din sătuțul Meu de azi. Atunci am venit în Betleem, iar acum am venit în acest sătuț pe care omul l-a numit cu numele pământului, și acest nume s-a născut cu mare taină prin îngerii Mei cei ce au vegheat pentru numele sătuțului Meu de azi (Glodeni, n.r.) (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 7 -1- 2002)
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cetatea Noul Ierusalim idealist Calugarul 12 18.01.2013 12:13:01
Mesaj,propunere TEOLOGUL Generalitati 45 08.01.2011 13:16:34
Fenomenul Noul Ierusalim de la Pucioasa mihailt Secte si culte 2319 31.07.2010 00:36:37
un mesaj frumos The_Fallen Generalitati 1 14.07.2010 23:22:29