Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.01.2011, 14:58:11
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Eugen7 Vezi mesajul
pamantul ca materie si nu pamantul ca planeta.

la Iov scrie clar ca atunci cand a fost facuta planeta pamant (din pamant, materie) erau deja in univers alte stele, iar ingerii erau creati deja (si "cel rau" inca nu se razvratise). Deci nu este nici o contradictie in Sfanta Scriptura ci doar trebuie sa fim atenti la exegeza.

Planeta pamant a fost creata inaintea lunii si aproximativ in aceeasi perioada cu soarele. Dimnesiunile planetei Pamant au fost bine planificate de Dumnezeu pentru a putea fi in "zona verde" de la soare unde este posibila viata (apa exista in toate cele 3 stari de agregare: solid, lichid, gaz). soarele, planeta pamant si intreg universul sunt facute pentru om.

"“Unde erai tu, când am întemeiat Pământul? Spune-Mi, dacă știi să spui. Știi tu cine a hotărât măsurile Pământului? Sau cine a întins deasupra lui lanțul de măsurat? În ce au fost întărite temeliile lui sau cine a pus piatra lui cea din capul unghiului, atunci când stelele dimineții cântau laolaltă și toți îngerii… Mă sărbătoreau?”" Iov 38,4-7

"„Cine a măsurat apele cu pumnul și cine a măsurat pământul cu cotul? Cine a pus pulberea pământului în baniță și cine a cântărit munții și văile cu cântarul? ”" Isaia 40,12.
Raspunsul este evident: Dumnezeu.

asa cum am aratat anterior, pentru o exegeza corecta trbuie sa fim foarte atenti la sensurile cuvintelor: "cer" si "pamant".

Doamne ajuta.
In Facere in ziua a treia pamantul deja odraslea verdeata, ierburi si pomi(Fac 1:12). Luminatorii: soarele, luna , stelele au fost create abia in ziua a patra(Fac 1:14-16).
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Spalare pacate prin suferinta sau prin facere de bine spre_rasarit Generalitati 0 09.09.2011 13:09:26