![]() |
![]() |
|
|
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
||||
|
||||
![]()
este doar o poveste. o poveste buna de spus copiilor inainte de culcare. si ... atat.
|
|
|||
|
|||
![]()
si eu am auzit o relatare asemantoare...si PR.ARSENIE din SF.MUNTE ATHOS zicea ca SF.LITURGHIE se va continua atunci cand Constantinopolul va fi eliberat- de catre rusi...deci, nu e o poveste de adormit copiii...au mai fost si altii in SF SOFIA care au patruns in subsolul bisericii si au vazut exact ce se povesteste aici...se citea SF.EVANGHELIE cand turcii au patruns in biserica si tot poporul care era la slujba a ramas stana de piatra iar turcii nu au putut sa-i omoare si atunci i-au ascuns in subsolul SF.SOFIA.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
unde sunt acele stane de piatra? Constantin Paleologul a murit ca un erou, in lupta, in ultimele incercari de aparare a Constantinopolelui. |
|
||||
|
||||
![]()
Așa este, a murit cu sabia în mână, apărându-și cetatea. A fost un bun catolic...
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() dar asta conteaza mai putin. sau nu? |
|
||||
|
||||
![]()
Împăratul Constantin a murit în unire cu Biserica Romei. Dacă doriți să mă credeți, bine. Iar dacă nu doriți să mă credeți, asta e !
|
||||
|
||||
![]() Citat:
de ce te-as crede?! si de ce s-ar uni cu Roma?! pentru ca aceasta ii promisese ajutor si nu i la dat? |
|
||||
|
||||
![]()
Daca un act disperat al unui om disperat...se poate numi un act de buna credinta ... atunci da Constantin al XIlea poate fi numit un bun catolic...dar sa nu uitam faptul ca el a proclamat solemn unirea cu Roma, in asteptarea unui ajutor care nu a mai venit, doar cand turcii erau sub ziduri, singurii care l-au ajutat au fost genovezii care aveau si ei interese lor care nu aveau de-a face cu credinta
|
||||
|
||||
![]()
Si in Pelerinul Roman aminteste parintele Cleopa despre aceasta legenda.
![]()
|
||||
|
||||
![]()
ai zis bine ... legenda.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Grecia nu doarme! | Adriana Cluj | Stiri, actualitati, anunturi | 29 | 19.12.2012 14:23:09 |
Ultimul film vazut | Atreides | Generalitati | 65 | 24.10.2010 15:31:45 |
Sufletul doarme? | luceafaruldincer | Din Noul Testament | 16 | 10.07.2010 19:15:37 |
Imperiul bizantin | Marius22 | Despre Biserica Ortodoxa in general | 0 | 17.07.2008 17:51:50 |
Constantinopol | nvdobre | Pelerinaje la locuri Sfinte | 0 | 22.04.2008 12:56:17 |
|