Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sectiune dedicata profesorilor de religie
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.01.2011, 02:00:51
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Pentru elevii silitori recomand catehismul ortodox:
http://www.crestinortodox.ro/carti-o...inta-ortodoxa/
http://www.crestinortodox.ro/carti-o...icii-ortodoxe/
Reply With Quote
Vechi 06.01.2011, 18:57:15
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Melissa Vezi mesajul
Reformulez:
-ne impartasim cu trupul si cu sangele lui Iisus.ok.
-spui ca trupul=biserica,deci pana acum reiese ca ne impartasim cu biserica si cu sangele lui Iisus
Intrebarea mea este daca trupul reprezinta BISERICA, sangele CE REPREZINTA? Ca tre sa insemne si sangele ceva...,pentru ca altfel avem 2 elemente apartinand unor multimi diferite(exemplu scolar :nu putem amesteca mere cu oi) .
Deci ori vorbim de trup si sange,ori de biserica si...acel ceva care semnifica sangele..
Astept raspuns profule.....sau vreun coleg
Sangele din Potir este Sangele Lui Hristos care a curs pe Cruce pentru iertarea pacatelor noastre. Nu semnifica, nu reprezinta, nu simbolizeaza, ci ESTE. Liturghia realizeaza scoaterea noastra din temporalitate si ne transpune in momentul, mai bine-zis in vesnicia Jertfei de pe Cruce, deci ritualul Euharistiei este la modul cel mai propriu Jertfa rascumparatoare de acum 2000 de ani.

Pacat ca cei mai multi merg la dumnezeiasca Liturghie numai pentru rugaciune, lectura biblica si predica.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 07.01.2011, 15:32:40
Florin-Ionut's Avatar
Senior Member

Implicit 3. Una mai grea:

Daca Trupul Bisericii suntem noi insine si Capul Bisericii este Insusi Hristos, atunci cine este gâtul Bisericii?

(intrebare formulata de Sorin Dumitrescu in fata natiunii, la care n-a stiut nimeni sa raspunda)

Reply With Quote
Vechi 07.01.2011, 15:42:32
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Daca Trupul Bisericii suntem noi insine si Capul Bisericii este Insusi Hristos, atunci cine este gâtul Bisericii?

(intrebare formulata de Sorin Dumitrescu in fata natiunii, la care n-a stiut nimeni sa raspunda)
Pai mai profule, tu faci diversiune?
Pai tu ai dat un citat "Fratilor intru Hristos,

Oare nu stiti ca Biserica este Trupul Lui Hristos, iar El este Cap al Bisericii?

Coloseni 1"
Si acum introduci o noua expresie "trupul bisericii suntem noi insine".
Deci se deduce ca:
BISERICA= TRUPUL LUI HRISTOS si
TRUPUL BISERICII=NOI INSINE

Si mai vrei si sa iti spun cine e gatul????
Reply With Quote
Vechi 07.01.2011, 16:10:15
gabriela8 gabriela8 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.10.2009
Locație: Romania
Send a message via Skype™ to gabriela8
Implicit

Citat:

Oare nu stiti ca Biserica este Trupul Lui Hristos, iar El este Cap al Bisericii?

Coloseni 1"
Deci se deduce ca:
Prin Biserica se intelege si comunitatea de credinciosi.
Reply With Quote
Vechi 07.01.2011, 16:33:50
Florin-Ionut's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Pai mai profule, tu faci diversiune?
Pai tu ai dat un citat "Fratilor intru Hristos,

Coloseni 1"
Deci se deduce ca:

Si mai vrei si sa iti spun cine e gatul????
Indicatie: Biserica este formata din cei din Cer plus noi, cei de pe pamant. Toti trebuie sa fim una in Hristos, prin Sfintele Taine, in rugaciuni, nu?

Deci cine ne intermediaza noua rugaciunile catre Hristos?

Reply With Quote
Vechi 07.01.2011, 20:06:03
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
Indicatie: Biserica este formata din cei din Cer plus noi, cei de pe pamant. Toti trebuie sa fim una in Hristos, prin Sfintele Taine, in rugaciuni, nu?

Deci cine ne intermediaza noua rugaciunile catre Hristos?
Pai mi-ai dat o indicatie care le incurca si mai mult.Una e sa fim UNA CU HRISTOS cum spui in indicatie aici si alta inseamna TRUPUL LUI HRISTOS,cum definesti Biserica in mesajele anterioare.Cand spui "trupul lui Hristos" nu te referi la noi pamantenii.Ca la impartasanie iei TRUPUL LUI HRISTOS si nu are nimic de-a face cu noi oamenii.

Concluzia mea: desi tu vrei sa ma duci sa dau acest raspuns : Maica Domnului este gatul pentru ca Ea intermediaza rugaciunile catre Hristos.Si nu doar Ea ci si sfintii si arhanghelii,etc..toti sunt intermediari,eu mai degraba ti-as da un alt raspuns ,luand in considerare ca BISERICA suntem noi insine si capul este Iisus Hristos( care erau defapt datele initiale ale intrebarii tale)raspunsul este:Dumnezeu Tatal este gatul.(are"atributiuni" mai esentiale ca si capul).Argumente :
- gatul SUSTINE capul ( se spune si in popor ca in familie barbatul e capul...dar femeia e GATUL..adica logic,e mai importanta )
-gatul FACE LEGATURA corpului cu capul
-capul FACE CE VREA GATUL,adica capul e fortat sa priveasca unde il intoarce gatul..

Acum alege tu profule, ce raspuns crezi ca e corect... si spune-ne la toti...sau poate ne oferi o alta varianta de raspuns...
Reply With Quote
Vechi 07.01.2011, 20:09:02
o nestiutoare_
Guest

Implicit

Citat:
Cine este capul Bisericii?
Ce anume incerci sa faci prin intrebarile astea?:))
Reply With Quote
Vechi 07.01.2011, 23:02:26
Florin-Ionut's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Pai mi-ai dat o indicatie care le incurca si mai mult.Una e sa fim UNA CU HRISTOS cum spui in indicatie aici si alta inseamna TRUPUL LUI HRISTOS,cum definesti Biserica in mesajele anterioare.Cand spui "trupul lui Hristos" nu te referi la noi pamantenii.Ca la impartasanie iei TRUPUL LUI HRISTOS si nu are nimic de-a face cu noi oamenii.

Concluzia mea: desi tu vrei sa ma duci sa dau acest raspuns : Maica Domnului este gatul pentru ca Ea intermediaza rugaciunile catre Hristos.Si nu doar Ea ci si sfintii si arhanghelii,etc..toti sunt intermediari,eu mai degraba ti-as da un alt raspuns ,luand in considerare ca BISERICA suntem noi insine si capul este Iisus Hristos( care erau defapt datele initiale ale intrebarii tale)raspunsul este:Dumnezeu Tatal este gatul.(are"atributiuni" mai esentiale ca si capul).Argumente :
- gatul SUSTINE capul ( se spune si in popor ca in familie barbatul e capul...dar femeia e GATUL..adica logic,e mai importanta )
-gatul FACE LEGATURA corpului cu capul
-capul FACE CE VREA GATUL,adica capul e fortat sa priveasca unde il intoarce gatul..

Acum alege tu profule, ce raspuns crezi ca e corect... si spune-ne la toti...sau poate ne oferi o alta varianta de raspuns...
Maica Domnului este gatul Bisericii si ea ar trebui mentionata in toate rugaciunile catre Fiul ei.

Noi trebuie sa fim una in Hristos care ne uneste, ca organe diferite ale aceluiasi Trup. Cum Trupul Sau trebuie sa fie sfant, Sangele Jertfei de pe Golgota, identica cu fiecare jertfa liturgica, ne curateste de orice pacat - cu conditia sa si credem asta.

Acesta ar trebui sa fie scopul mersului nostru duminical la biserica.

Reply With Quote
Vechi 07.01.2011, 23:07:04
Florin-Ionut's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de o nestiutoare_ Vezi mesajul
Ce anume incerci sa faci prin intrebarile astea?:))
Mi-ar placea sa punem cu totii intrebari interesante in urma carora sa invatam cate ceva.

Reply With Quote
Răspunde