![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Pentru elevii silitori recomand catehismul ortodox:
http://www.crestinortodox.ro/carti-o...inta-ortodoxa/ http://www.crestinortodox.ro/carti-o...icii-ortodoxe/ |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Pacat ca cei mai multi merg la dumnezeiasca Liturghie numai pentru rugaciune, lectura biblica si predica.
|
||||
|
||||
![]()
Daca Trupul Bisericii suntem noi insine si Capul Bisericii este Insusi Hristos, atunci cine este gâtul Bisericii?
(intrebare formulata de Sorin Dumitrescu in fata natiunii, la care n-a stiut nimeni sa raspunda)
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Pai tu ai dat un citat "Fratilor intru Hristos, Oare nu stiti ca Biserica este Trupul Lui Hristos, iar El este Cap al Bisericii? Coloseni 1" Si acum introduci o noua expresie "trupul bisericii suntem noi insine". Deci se deduce ca: BISERICA= TRUPUL LUI HRISTOS si TRUPUL BISERICII=NOI INSINE Si mai vrei si sa iti spun cine e gatul???? ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Prin Biserica se intelege si comunitatea de credinciosi.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Deci cine ne intermediaza noua rugaciunile catre Hristos?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Concluzia mea: desi tu vrei sa ma duci sa dau acest raspuns : Maica Domnului este gatul pentru ca Ea intermediaza rugaciunile catre Hristos.Si nu doar Ea ci si sfintii si arhanghelii,etc..toti sunt intermediari,eu mai degraba ti-as da un alt raspuns ,luand in considerare ca BISERICA suntem noi insine si capul este Iisus Hristos( care erau defapt datele initiale ale intrebarii tale)raspunsul este:Dumnezeu Tatal este gatul.(are"atributiuni" mai esentiale ca si capul).Argumente : - gatul SUSTINE capul ( se spune si in popor ca in familie barbatul e capul...dar femeia e GATUL..adica logic,e mai importanta ![]() -gatul FACE LEGATURA corpului cu capul -capul FACE CE VREA GATUL,adica capul e fortat sa priveasca unde il intoarce gatul.. Acum alege tu profule, ce raspuns crezi ca e corect... ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Ce anume incerci sa faci prin intrebarile astea?:))
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Noi trebuie sa fim una in Hristos care ne uneste, ca organe diferite ale aceluiasi Trup. Cum Trupul Sau trebuie sa fie sfant, Sangele Jertfei de pe Golgota, identica cu fiecare jertfa liturgica, ne curateste de orice pacat - cu conditia sa si credem asta. Acesta ar trebui sa fie scopul mersului nostru duminical la biserica.
|
||||
|
||||
![]()
Mi-ar placea sa punem cu totii intrebari interesante in urma carora sa invatam cate ceva.