Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.01.2011, 22:19:23
dianagroza's Avatar
dianagroza dianagroza is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.10.2010
Locație: Iasi, Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Nici eu nu gasesc rostul drapelului in incinta Bisericii. Putea foarte bine sa fie asezat afara. Este un loc dedicat rugaciunii si nu a manifestarii patriotismului. Acesta din urma se poate manifesta in oricare alt loc. Sper ca este cunoscut faptul ca in timpul Sfintei Liturghii credinciosii se roaga pentru conducatorii si poporul roman.
Eu am fost in strainatate si tot timpul am visat la intoarcere, dar nu cred ca sunt plina de patriotism. Eu nu as iesi sa sustin o revolta in strada. As vrea sa fiu capabila sa mor infruntand gloantele impotriva credintei ortodoxe, dar cele pentru tara in sine..niciodata. Nu sunt un om al revolutiei, nu stiu ce a insemnat comunismul, dar oamenii aia au murit degeaba... in afara de familiile indurerate, pe cine mai intereseaza jertfa lor? Pe unii poate..cand mai arata la TV urmarile presupusei revolutii. Si ce daca sunt numiti eroi dupa moarte... asta le aduce mantuire??
Si pana la urma... ce intelegeti prin patriotism? Sa facem ce?
Vechi 06.01.2011, 22:21:36
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dianagroza Vezi mesajul
Si pana la urma... ce intelegeti prin patriotism? Sa facem ce?
Sa stii cine esti.

Cine nu-si cunoaste trecutul nu poate intelege nici prezentul.
Si foarte probabil va fi o victima si in viitor. Parerea mea.

Last edited by anna21; 06.01.2011 at 22:23:59.
Reply With Quote
Vechi 06.01.2011, 22:28:13
dianagroza's Avatar
dianagroza dianagroza is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.10.2010
Locație: Iasi, Romania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Sa stii cine esti.
Mi se pare ceva inevitabil...
Perfect de acord... dar asta nu imi insufla nici un strop de patriotism. Inca nu mi-e clar cum se manifesta patriotismul... practic, ca de teorie sunt full.

Last edited by dianagroza; 06.01.2011 at 22:30:54.
Reply With Quote
Vechi 06.01.2011, 22:37:00
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

[quote=laraG;319996]
Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul

.Si ardelenii stiu de ce , domnule Andrei!
Pai ce ti-am spus doamna Lara, politica! frica de unguri, si a ungurilor de romani
Reply With Quote
Vechi 06.01.2011, 22:40:33
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Langu Vezi mesajul
Fara suparare,daca tot spui ca locul steagului este afara,ai avea ceva impotriva sa-l pun in fata casei tale?
Draga Langu poti sa pui si 10, chiar te rog in fata blocului. Mai taiem din ele si-i imbracam pe tiganusii care alearga ca bezmeticii pe aici.
Mai coasem niscaiva covorase pentru ciini vagabonzi.
Tu continua sa le aduci ca le gasim noi utilizare practica!
Reply With Quote
Vechi 06.01.2011, 22:48:48
Crestin_Simona
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Langu Vezi mesajul
Sa-ti iubesti tara nu este pacat si nici nu te impiedica sa fi un bun crestin.Alta treaba este extrema.
Mai exact? Extrema?
Reply With Quote
Vechi 06.01.2011, 23:19:44
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Eu găsesc că patriotismul este pe deplin compatibil cu credința. Mulți dintre sfinți au fost patrioți. În cazul sfinților politicieni, patriotismul este practic o condiție sine qua non a sfințeniei.

Pe de altă parte, niciun creștin nu trebuie să uite că adevărata sa patrie este Regatul lui Cristos.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 06.01.2011, 23:28:49
Melissa
Guest

Implicit

[quote=laraG;319996]
Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Insa drapelul din colt nu are ce cauta linga altar.
Afara cu el! Locul stagului este pe strada, altfel aduce a legionarism!(cineva cu intentii clare vrea sa amestece borcanele)

Credinciosii nu vin sa se roage la steag!

Politica in biserica si nationalismul provoaca numai sila si scirba!

Drapelul este frumos si respectat insa sa stea unde ii este locul: la guvern, pe cimpuri de lupta in unitati militare![/quote
In toate bisericile din Ardeal si Banat pe care le-am vizitat este steagul tricolor al tarii noastre.Si in bisericile din lemn tricolorul romanesc este chiar pictat .Si ardelenii stiu de ce , domnule Andrei!
Sunt ardeleanca dar eu n-am vazut niciunde steagul in bisericile de aici! Exista si posibilitatea sa nu-l fi vazut,dar nu cred.Mi-ar fi sarit in ochi!
Reply With Quote
Vechi 06.01.2011, 23:35:09
LapetiteMoc LapetiteMoc is offline
Banned

Data înregistrării: 04.05.2009
Lightbulb strict la subiectul topicului , ca opinie

Romania vazuta din exterior are o reactie anemica , neconvingatoare ( vorba nu este dublata de fapta pe masura vorbei ).

Vazand-o din interior, atitudinea e de turma. Oamenii s-au obisnuit sa-si dea cu parerea in toate cele, cand cel mai cuminte ar fi ca fiecare sa contribuie la dezvoltarea domeniului in care profeseaza. Sa-i lasam pe preoti sa-si dea cu parerea in ale religiei, pe fizicieni in ale fizicii, pe cei ce lucreaza cu ideile sa vada progresul lor etc. In momentul in care fiecare domeniu este vizat doar de cunoscatori , fiecare la locul lui , tot sistemul avanseaza.

Trebuie sa acceptam ca nu ne putem pricepe la toate. Este incredibil ce voci anemice se aud dinspre Romania ! Unde sunt valorile reale ale tarii? Stau in banca lor, cuminti, pentru ca nu sunt lasati sa se manifeste. Turma ii sufoca. Stau cu gura cascata francezii , de exemplu, cand vorbesc Toader Paleologu , printul Radu , Andrei Plesu si ne-ntreaba pe noi, romanii de langa ei, de ce nu sunt ei in frunte.

oare de ce ?
Reply With Quote
Vechi 06.01.2011, 23:43:41
delia31's Avatar
delia31 delia31 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de camy_d Vezi mesajul
Aceea e biserica Sf. Andrei dintr-un oraș din Ardeal?

e catedrala episcopala cu hramul Sf. Treime din Baia-Mare. mai bine zis subsolul catedralei, unde se slujeste pana cand biserica va fi terminata. (din cate stiu eu, nu era terminata acum vreo 3 ani cand am fost eu in Baia-Mare).
http://www.catedrala-baia-mare.ro/
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Preoti fara har? costel Preotia (Hirotonia) 82 03.08.2012 16:19:07
fara ulei MANUELA Postul 27 03.08.2011 13:31:13
O lume fara Dumnezeu si fara suflet alicette Intrebari utilizatori 1 01.04.2011 23:38:40
12 fara 5.... eodor nastasa Generalitati 8 13.07.2010 15:02:37
fara casa, dar nu fara credinta! mirelat Stiri, actualitati, anunturi 5 07.08.2008 21:07:42