![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Aceea înseamnă rugăciune, cum zicea unul din Pateric: "Am poruncit minții mele să se ridice trei zile în ceruri! Să nu se pogoare de acolo trei zile". Aceia-i rugăciune! Sau cum s-a rugat un bătrân din pustia scetică. Acesta, venind un frate la dânsul, l-a întrebat:
- Fiule, ce este pe la Alexandria? Ce face lumea? - Părinte, îi mare secetă; a răspuns fratele. - Da' de ce nu vă rugați? a zis bătrânul. - Ba ne rugăm, părinte! Au scos și sfintele moaște și icoanele, au venit preoți, au făcut Sfântul Maslu cu arhiereii pe câmp, cu procesiune mare. Se roagă și tot nu plouă! Dar bătrânul a zis: - Arătat este că nu vă rugați! Bătrânul știa adevărata rugăciune. - Ba ne rugăm, părinte! stăruia fratele. - Fiule, dacă-i așa, hai să ne rugăm oleacă! - ca să-i arate care-i adevărata rugăciune. A ridicat bătrânul mâinile în sus și s-au făcut degetele lui ca zece făclii de foc și fața lui ca soarele. Și nu le-a lăsat în jos timp de un ceas. Și în timpul ăsta, cum era senin și secetă, au venit nori, s-au îngroșat norii, au început tunete și fulgere și a plouat așa de tare, în jurul lor și-n tot Egiptul, încât a strigat fratele: - Părinte, părinte, coboară mâinile în jos că mă îneacă apa! Și atunci părintele, când a coborât mâinile, i s-a făcut fața lui iarăși ca mai înainte. |
|
|
|||
|
|||
|
Rugăciunea este o iarbă de vindecare și de folos, dar, dacă nu știm unde se cade s-o punem, nu vindecă boala noastră.
definiție de Sfântul Ioan Gură de Aur |
|
|
|||
|
|||
|
Sfântul Augustin
Rugăciunea este unitatea de măsură a dragostei. definiție de Sfântul Augustin |
|
|
||||
|
||||
|
Din cartea : " Dragoste si poezie " : << Rugaciunea e vorbirea / Omului cu Dumnezeu / Si aduce numai pace / De la Creatorul tau . / E lumina in orice stare / Cand e sufletul intristat / Si lucreaza prin iubire / De-ntelegi ca e pacat . / E dulceata sufleteasca / Ce te apropie mereu , / Sa cunosti o alta stare / Fata de trecutul tau . / Rugaciunea e impacarea / Si iertarea tuturor , / Aducand iubirea sfanta / Cea uitata intre noi >> .
|
|||
|
|||
|
Este important sa ne rugam pentru ca suntem niste pacatosi in cautarea mantuirii, ca ne-am departat de Dumnezeu, ca nu putem trai si nici face nimic fara El.Tot ceea ce putem oferi Lui este dorinta noastra de a fi mantuiti, de a fi primiti in mila si iubirea Sa.Smerit trebuie sa fie urcusul nostru catre Dumnezeu.Daca am ratacit pana la o anumita varsta trebuie sa ne intoarcem spre El cu multa cuviinta prin rugaciune zilnica,post, spovedanie deasa si impartasanie, dar nu spre judecata sau osanda, ci spre viata de veci, cf.invataturilor Sfintilor Parinti.
"Nu va temeti de cei care ucid trupul si dupa aceea nu pot face nimic mai mult...Temeti-va de acela care , dupa ce a ucis , are putere sa arunce in gheena;adevar spun, temeti-va de acesta"(Lc.12,4-5) |
|
|
||||
|
||||
|
Biserica este dragoste, așteptare și bucurie. (Părintele Alexander Schmemann) Last edited by cristiboss56; 14.01.2011 at 23:36:48. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Sau poate ca totul vine dintr-o mandrie abil disimulata sub masca smereniei si a nevoii de aparare a credintei strabune? |
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Intrebare Importanta | ggmarius | Generalitati | 5 | 19.07.2011 11:26:09 |
| puterea rugaciunii | mihaisepo | Rugaciuni | 5 | 24.02.2011 16:11:06 |
| Puterea rugaciunii | Rodica50 | Generalitati | 20 | 02.02.2011 12:19:37 |
| o nelamurire importanta | padrevicentiu | Generalitati | 5 | 12.09.2007 11:07:11 |
|
|