![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
oameni din decursul istoriei prin prisma mentalitatii noastre din prezent. Si de aici apar o serie de neconcordante sau, macar, asa ni se par noua. Familia acum doua mii de ani nu era ceea ce este ea astazi. Pe atunci familia reprezenta mult mai mult decat inseamna ea astazi si din aceasta cauza nu se reducea doar la parinti si copii, ci includea si rudele acestora, asa cum mai intalnim si astazi prin anumite zone. Si pentru a sublinia legatura puternica ce exista intre membrii acesteia, nu se faceau diferente intre urmasi, toti erau frati intre ei. La noi, astazi, se fac diferente intre frati, veri de-a intaia, veri de-al doilea, etc, etc. Atunci toti se considerau frati. Prin urmare nu exista un impediment in a considera ca Maica Domnului a fost pururea fecioara si sa-i acordam astfel cinstirea noastra. Har, smerenie si jertfa de sine.
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
BOR intre FRATII TIMOCENI si SORA BOS(-diacritice) | vioreldolha | Generalitati | 3 | 24.09.2013 17:49:26 |
Fratii mei, rugati-va si pentru mine, pacatosul! | CelMandru | Rugaciuni | 175 | 11.06.2012 01:03:08 |
Apel la rugaciune pentru fratii nostri din Rusia | mihailt | Generalitati | 1 | 23.08.2010 00:32:41 |
Despre fratii Domnului nostru Iisus Hristos | mihailt | Despre Biserica Ortodoxa in general | 12 | 30.05.2009 14:53:11 |
Pentru fratii din EU de Vest | cozia | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 0 | 14.03.2008 19:17:03 |
|