Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.01.2011, 20:55:41
Grabriella Grabriella is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.05.2009
Locație: Cluj
Religia: Ortodox
Implicit

18. Și Simon văzând că prin punerea mâinilor apostolilor se dă Duhul Sfânt, le-a adus bani,
19. Zicând: Dați-mi și mie puterea aceasta, ca acela pe care voi pune mâinile să primească Duhul Sfânt.
20. Iar Petru a zis către el: Banii tăi să fie cu tine spre pierzare! Căci ai socotit că darul lui Dumnezeu se agonisește cu bani.
21. Tu n-ai parte, nici moștenire, la chemarea aceasta, pentru că inima ta nu este dreaptă înaintea lui Dumnezeu.
22. Pocăiește-te deci de această răutate a ta și te roagă lui Dumnezeu, doară ți se va ierta cugetul inimii tale,
23. Căci întru amărăciunea fierii și întru legătura nedreptății te văd că ești.
24. Și răspunzând, Simon a zis: Rugați-vă voi la Domnul, pentru mine, ca să nu vină asupra mea nimic din cele ce ați zis.
Reply With Quote
Vechi 01.01.2011, 20:56:41
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Grabriella Vezi mesajul
18. Și Simon văzând că prin punerea mâinilor apostolilor se dă Duhul Sfânt, le-a adus bani,
19. Zicând: Dați-mi și mie puterea aceasta, ca acela pe care voi pune mâinile să primească Duhul Sfânt.
20. Iar Petru a zis către el: Banii tăi să fie cu tine spre pierzare! Căci ai socotit că darul lui Dumnezeu se agonisește cu bani.
21. Tu n-ai parte, nici moștenire, la chemarea aceasta, pentru că inima ta nu este dreaptă înaintea lui Dumnezeu.
22. Pocăiește-te deci de această răutate a ta și te roagă lui Dumnezeu, doară ți se va ierta cugetul inimii tale,
23. Căci întru amărăciunea fierii și întru legătura nedreptății te văd că ești.
24. Și răspunzând, Simon a zis: Rugați-vă voi la Domnul, pentru mine, ca să nu vină asupra mea nimic din cele ce ați zis.
Nu văd nici o blestemare aici. Mai căutați...
Reply With Quote
Vechi 01.01.2011, 20:57:28
Senior Member

Implicit

Ca sa nu mai zic de cazul Anania si Safira.Cat despre Duminica, intotdeauna a fost ziua intai a saptamanii. Depinde de unde incepi numaratoarea
Reply With Quote
Vechi 01.01.2011, 20:58:36
Senior Member

Implicit

Pai asta este blestem:
"Iar Petru a zis către el: Banii tăi să fie cu tine spre pierzare! Căci ai socotit că darul lui Dumnezeu se agonisește cu bani.
21. Tu n-ai parte, nici moștenire, la chemarea aceasta, pentru că inima ta nu este dreaptă înaintea lui Dumnezeu"
Reply With Quote
Vechi 01.01.2011, 21:01:22
Banned

Implicit

Citat:
Ca sa nu mai zic de cazul Anania si Safira.
Nici acest caz, nu este unul de blestemare.

Citat:
Cat despre Duminica, intotdeauna a fost ziua intai a saptamanii. Depinde de unde incepi numaratoarea
Asta o știe fiece ortodox practicant, însă marea masă a ortodocșilor știau că duminică este ziua a șaptea, deci ziua de odihnă poruncită de Dumnezeu. Sute de anii minciuna aceasta a fost întreținută voit sau nu prin calendar.
Reply With Quote
Vechi 01.01.2011, 21:02:49
Banned

Implicit

Citat:
Pai asta este blestem:
"Iar Petru a zis către el: Banii tăi să fie cu tine spre pierzare! Căci ai socotit că darul lui Dumnezeu se agonisește cu bani.
21. Tu n-ai parte, nici moștenire, la chemarea aceasta, pentru că inima ta nu este dreaptă înaintea lui Dumnezeu"
Nici pe departe! Citiți două versete mai jos și vedeți că apelul apostolului Petru indică faptul că mai este loc de pocăință, iertare și mântuire.
Reply With Quote
Vechi 01.01.2011, 21:03:06
Vlad-Alexandru91 Vlad-Alexandru91 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.09.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Trebuie să recunosc cu umilință că în ciuda scepticismului meu, Biserica Ortodoxă face și reforme. Una importantă (din puctul de vedere al adventiștilor) este recenta reformă a calendarului ortodox românesc: Patriarhia Ortodoxă Română recunoaste oficial prin calendarul pe anul 2011 că duminică este ziua întâia a săptămânii, iar sâmbăta este a șaptea.
Din câte știu eu, BOR a recunoscut mereu că Duminica este prima zi a săptămânii....Adică, în Biblia Ortodoxă, când se zici de Învierea Domnului în prima zi a săptămânii , se specifică în paranteză că este vorba de ziua de Duminică. Cu toate acestea, Duminica rămâne ziua în care se săvârșește Sfânta Liturghie pentru că atunci a înviat Mântuitorul nostru Iisus Hristos!
Reply With Quote
Vechi 01.01.2011, 21:03:21
Senior Member

Implicit

Diferenta intre binecuvantare si blestem este foarte clara. Diferenta intre Noul si Vechiul Testament este doar aceea ca Domnul a luat asupra sa toate blestemele pacatelor noastre. Bineinteles a celor ce cred in jertfa Lui adica a celor chemati dupa voia Sa.Altfel TOTI am fi blestemati.
Reply With Quote
Vechi 01.01.2011, 21:04:37
Banned

Implicit

Citat:
Diferenta intre binecuvantare si blestem este foarte clara. Diferenta intre Noul si Vechiul Testament este doar aceea ca Domnul a luat asupra sa toate blestemele pacatelor noastre. Bineinteles a celor ce cred in jertfa Lui adica a celor chemati dupa voia Sa.Altfel TOTI am fi blestemati.
Așa, acum mai veniți pe acasă... Bine că s-a lămurit problema.
Reply With Quote
Vechi 01.01.2011, 21:05:29
Vlad-Alexandru91 Vlad-Alexandru91 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.09.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Așa, acum mai veniți pe acasă... Bine că s-a lămurit problema.
Dar voi, așa, în general, ce părere aveți despre Biserica Ortodoxă? Sincer acum!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Imaculata conceptie si Adormirea Maicii Domnului petrut-angel Biserica Romano-Catolica 378 22.07.2013 13:47:04
despre conceptie mar_alexandra Generalitati 2 01.12.2009 17:59:09