Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox
 
 


Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde
 
Thread Tools Moduri de afișare
  #11  
Vechi 29.12.2010, 20:20:52
disbel disbel is offline
Banned
 
Data înregistrării: 05.12.2010
Locație: Timișoara
Mesaje: 45
Implicit

Citat:
În prealabil postat de camy_d Vezi mesajul
Băiatul tău n-a fost bătut
Bănuiesc cu tu ai luat vro 2-3 pumni în gură când erai la o vârstă fragedă și consider că ți-a beneficiat?

PS: Nice trolling @ OP
Reply With Quote
  #12  
Vechi 29.12.2010, 20:29:29
ilieradu ilieradu is offline
Member
 
Data înregistrării: 15.05.2009
Religia: Ortodox
Mesaje: 29
Implicit

am auzit si eu o vorba pe trinitas tv si zice cam asa " ATUNCI CAND FIUL TAU NU VREA SA VORBEASCA DESPRE DUMNEZEU CU TINE VORBESTE CU DUMNEZEU DESPRE FIUL TAU"! eu cred ca va trebuie m,ulta rugaciune si rabdare! SFANTUL AUGUSTIN a ajuns SFANT la rugaciunile mamei lui! bunul DUMNEZEU nu lasa sa treaca lacrimile mamei!
Reply With Quote
  #13  
Vechi 29.12.2010, 22:21:30
VladCat
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

Citat:
În prealabil postat de camy_d Vezi mesajul
Mersi, dacă e cum spui tu, atunci vei salva multe suflete.
pai nu e teoria mea :D...e ceea ce ne invata adevarul dreptei credinte explicat de Sfintii Parinti....deci noi ne rugam si asteptam sincer sa ii salveze si El ii va salva.

Doamne ajuta! :)

Last edited by VladCat; 29.12.2010 at 22:23:32.
Reply With Quote
  #14  
Vechi 30.12.2010, 00:13:31
ai2 ai2 is offline
Banned
 
Data înregistrării: 24.10.2008
Locație: Micul Paris medieval
Mesaje: 1.625
Implicit

Citat:
În prealabil postat de camy_d Vezi mesajul
Băiatul tău n-a fost bătut.
Te asigur ca eu am fost batut si asta mi-a diminuat mult respectul fata de autoritate, indiferent sub ce forma se prezinta. Oricum, interesant punct de vedere, morala pledoarie, crestinesc indemn din partea ta. Eu as fi mers pe varianta rationala in care exista comunicare intre parinti si copii.
Reply With Quote
  #15  
Vechi 30.12.2010, 01:38:25
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Mesaje: 32.376
Implicit Coreact !

Citat:
În prealabil postat de ai2 Vezi mesajul
Te asigur ca eu am fost batut si asta mi-a diminuat mult respectul fata de autoritate, indiferent sub ce forma se prezinta. Oricum, interesant punct de vedere, morala pledoarie, crestinesc indemn din partea ta. Eu as fi mers pe varianta rationala in care exista comunicare intre parinti si copii.
Fără violență fizică !
__________________
Biserica este dragoste, așteptare și bucurie.
(Părintele Alexander Schmemann)
Reply With Quote
  #16  
Vechi 30.12.2010, 12:10:02
VladCat
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Fără violență fizică !
Fără violență !

:)
Reply With Quote
  #17  
Vechi 30.12.2010, 23:28:35
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Mesaje: 2.239
Implicit depinde ce voiesti cu adevarat !

Citat:
În prealabil postat de nsimona Vezi mesajul
Sunt mama unui tanar de 21 de ani care, incet, incet, s-a departat de la dreapta credinta. Nu bea, nu fumeaza dar isi petrece tot timpul liber pe internet, la jocuri pe calculator, pline de violenta. Este student anul I, a repetat anul I cred ca tot din cauza pasiuni pt. jocuri pe calculator, desi el spune ca nu e asa, e nervos, vorbeste rastit, ridica tonul, e lenes, nu suporta sa-i spun nimic, imi spune sa-l las in pace, din ce in ce se transforma in rau. M-am rugat la Dumnezeu sa-l ajute, sa-i lumineze mintea, dar cred ca nu este suficient. Ajutati-ma cumva, sa fac ceva sa-l aduc la dreapta credinta

Dumneata sora spui destul de multe despre fiu, dar si despre dumneata .
Acum se pune urmatoarea problema : astepti raspunsuri dulci, calde, mingiietoate , adulante, chipurile ,,fratesti", pline de diplomatie si conciliante, incurajatoare , s.a.m.d. , sau esti suficient de matura si de credincioasa incit sa primesti un raspuns franc, clar si deschis ?
Sunt numerosi frati pe aici pe forum care se dau cu pieptul de pamint ca cemai iubitori si ajutatori de aproapele sunt ei si de ce diplomatie sunt ei in stare, adica ar avea cine sa-ti dea 15-20 de raspunsuri ,,de inima" !
Si pt. ca tot a venit vorba de diplomatie , cred ca deja sti ca diplomatia , arta machivelica a uite adevarul- nu e adevarul este o inventie, o scorneala pur diavoleasca . Crestinii marturisesc franc, cinstit , direct adevarul si numai adevarul fara a folosi tehnicii si vecsatii prin care sa estompeze, sa acunda si sa minimalizeze raul sau binele real .
Asadar, modul de comportament al copilului dumitale este f. probabil sa fie rezultatul muncii dumitale de a-l imbiserici din ce in ce mai bine inca de la fragede virste si pina in prezent .
Avem o obligatie religioasa, bisericeasca (stipulata in poruncile bisericesti) de a ne creste copii in mod clar in credinta ortodoxa, tot de aceea ii si botezam de f. mici,de ai invata ce este D.zeu, cum a aparut aceasta lume, ce este cu omenirea si care este rostul ei . In plus de acestea, exista in instinctul feminin, matern , sentimentul religios mult mai pronuntat decit in cel masculin prin care deobicei copii sunt adusi de f. mici la biserica !
Dar de la primii ani ai copilariei, cind ar trebui ca si copii sa fie imbisericiti,incepe si ispititorul sa o prelucreze pe mama si pe tata in asa fel incit acestia nu mai fac educatie copiilor dupa poruncile bisericesti , ascultind de D.zeu, ci din contra , facind toate inselaciunile si mofturile ispititorului .
Nu ati sesizat ca daca duceti copilul de mic la biserica el se plictiseste f. usor si nu ,,suporta" toata slujba pe cita vreme daca il lasi la joaca pe afara el nu se plictiseste in 3-4 ore ? Ca mama in loc sa incerce si sa nu cedeze moftului copiilor din timpul slujbelor ar trebui sa invete sa ii potoleasca , sa le tempereze ,,nervii" si sa stie sa ii linisteasca ; sa ii pregateasca inca de acasa cu atmosfera de biserica prin invatarea de poezie religioasa, prin spunerea de povestioare religioase, prin invatarea de cintece religioase, prin punerea la CD-payer sau la calculator de filme cu desene animate sau chiar cu actori despre Evanghelie , vieti de sfinti, viata si activitatea lui Hristos , s.a.m.d., crescindu-le astfel curiozitatea religioasa ? Un copil , asa cum invata orice la gradinita si scoala tot asa poate invata si religia si a deprinde a fi un bun crestin !
De asemenea , parintii trebuie sa tina o legatura f., f. strinsa cu duhovnicul bun care sa stie sa le calauzeasca viata tuturor din familie, sa faca canon , sa posteasca , sa se infrineze de la f. multe lucruri ale vietii ( ia sa luati aminte atunci cind vi se citeste molitva de spovedanie sa vedeti cite pacate se fac numai prin lipsa infrinarii : cu mincatul, cu dormitul, cu judecatul aproapelui, cu risul de acesta , cu privitul la frumusete straina si cu care ne ranim sufletul , s.a.m.d. !) adica mai pe scurt , parintele sa fie exemplul viu dupa care copilul sa se conduca . Sa apeleze la slujbele bisericii (cele suplimentare , numite si speciale, adica pt. o anume trebuinta ) atunci cind greutatile intimpinate se indirjesc in persistenta (ex: molitva pt. copii care au probleme la invatat, care nu asculta de parinti, care sunt tulburati de ispite staruitoare , etc), sa aibe casa vesnic sfestita de 2 ori pe an, sa poarte sfinta cruce la git permanent si nu bijuterii din aur stilizate in fel si chip.
Daca se procedeaza asa cu copii , chiar daca ispititorul apare sa-si faca lucrarea si sa insele , o mama bine imbisericita stie sa-si apere familia, sotul si copii iar ispititorul vede puterea indirjita a crestinilor si simte ajutrul Domnului razbind cu multa greutate si pt. scurt tim ori chiar renuntind .

Dar daca nu se procedeaza si nu s-a procedat astfel atunci mamico si taticule veti suporta atacul ispititorului cu toata violenta lui in ceea ce va priveste copii mergind pina a ne ajunge proprii copii cei mai mari dusmani ai nostri.
Mamico , cu D.zeu nu exista 2 masuri : ori esti cu el ori nu . Starea noastra fata de El nu poate fi precum babuta din tren prinsa fara bilet de controlor : mamaie, ai bilet ? / Nu prea, domnnu sef ? / Pai da sau nu ?
Si este musai sa fim cu Hristos deoarece el ne spune in multe rinduri explicatia aceasta : ,,... nimic nu puteti fara mine !" (Ev. Ioan, cap.XV). A crede ca merge si fara Hristos sau doar cu jumatate de Hristos este extrem de periculos , deoarece iata la ce se poate ajunge . Si sa fiti atenta si sa luati bine seama ca inca va este usor , fereasca D.zeu de mult mai rau , deoarece se prea poate si astfel !

Ce sa faceti ? Incepeti prin a va cauta un duhovnic f. bun si ceea ce va v-a spune el sa faceti , asa sa si faceti . Orice ar spune, intocmai sa faceti deoarece prin gura duhovnicului vorbeste insusi D.zeu . Numai sa aveti grija sa nu va dati pe mina oricui . Pt. bolile grele sunt necesari medici f. buni !
Si de la un asemenea duhovnic toate celelalte vor decurge lin .
Iarasi , f. important este sa doriti cu adevarat sa va salvati fiul ; o mama cu adevarat indurerata face orice ii spune duhovnicul fara a se lasa ispitita de vrasmas prin a primi in sufletul ei intrebarea : cine este acesta ca sa-mi conduca chiar toata viata mea , ei lasa ca nu le stie el chiar pe toate ca doar nu este D.zeu , pt. ca in clipa aceea ati si inceput sa cadeti si sa mergeti la vale !
__________________
Credinta dreapta este medicamentul cel mare si cel dintii al mintuirii !- Sf. Maxim Marturisitorul .

Last edited by zaharia_2009; 30.12.2010 at 23:45:24.
Reply With Quote
  #18  
Vechi 31.12.2010, 12:15:21
camy_d camy_d is offline
Banned
 
Data înregistrării: 14.11.2010
Religia: Ortodox
Mesaje: 1.666
Implicit

Citat:
În prealabil postat de disbel Vezi mesajul
Bănuiesc cu tu ai luat vro 2-3 pumni în gură când erai la o vârstă fragedă și consider că ți-a beneficiat?

PS: Nice trolling @ OP
Gata, îmi cer scuze, nu mai vorbesc în metafore.
Reply With Quote
  #19  
Vechi 31.12.2010, 15:58:55
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Mesaje: 32.376
Implicit

Citat:
În prealabil postat de camy_d Vezi mesajul
Gata, îmi cer scuze, nu mai vorbesc în metafore.
Bine este , cand totul se termina cu bine !
__________________
Biserica este dragoste, așteptare și bucurie.
(Părintele Alexander Schmemann)
Reply With Quote
Răspunde



Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sfantul Maxim Marturisitorul- martir pentru dreapta credinta georgeval Diverse Sarbatori 7 03.04.2012 00:34:34
Dreapta credinta si credintele altora Traditie1 Despre Biserica Ortodoxa in general 31 14.03.2010 22:48:59
Dreapta credinta a poporului roman phradmon Biserica Ortodoxa Romana 33 26.10.2008 10:57:00
Blog "Ortodoxia - dreapta credinta!" MadalinS Generalitati 0 30.09.2007 04:19:00