Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sarbatori > Diverse Sarbatori

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.12.2010, 16:26:54
paradosis paradosis is offline
Banned

Data înregistrării: 18.07.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirelat Vezi mesajul
Politic sau nu, Stefan a aparat si a intarit intreaga crestinatate. Meritele lui nu cred ca au fost recunoscute pe nedrept, ca dealtfel nici cele ale Sfantului Imparat Constantin, desi se mai gasesc unii viteji in ziua de azi sa ii ia chipurile la bani marunti, ca stiu ei mai bine. Poate vi s-ar parea mai "corecta" imaginea Catedralei Agia Sofia din Istanbul, devenita acum muzeu strajuit de minarete, multiplicata in toata Europa.

PS: sper sa nu te superi, paradosis, n-am zis-o cu rautate.
De ce sa ma supar? Nu neg meritele lui Stefan, dar nu cred ca a purtat razboaiele pentru Credinta. Istoria si geografia l-au pus in fata unui inamic agresiv care se intimpla sa nu fie crestin. La Codrii Cosminului insa, dusmanii au fost lesii (polonezii), si dupa cum spune cronicarul, a facut valuri de singe.

Sf. Imparat Constantin sau Sf. (Print) Vladimir al Kievului au fost persoane care au schimbat istoria omenirii si vietile a milioane de oameni prin legalizarea si intarirea crestinismului si crestinarea popoarelor. De aceea Sfinta Traditie i-a retinut, si nu pentru meritele lor politice sau militare.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sfantul Ierarh Nicolae Velimirovici ortodox4life Generalitati 9 20.12.2013 21:56:56
Rugaciune catre Sfantul Ierarh Nicolae ARYADNA Intrebari utilizatori 5 15.07.2011 15:10:26
Sfantul Ierarh Nicolae volga Moaste 1 30.06.2009 22:22:37
Despre Biserica Sf Ierarh Nicolae din Balta_Verde avok Generalitati 0 11.07.2008 15:23:59
Sf. si Blândul ierarh Nicolae Laurentiu Generalitati 3 06.12.2007 13:18:08