![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
E bine de stiut ca in vechime Cununia se oficia in cadrul Sfintei Liturghii. De exemplu, rugaciunile dintre Antifoane erau rugaciunile de la Taina Cununiei. Pacat ca ea nu se mai savarseste ca in trecut. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Da,mare pacat ca nu se mai face asa.
|
|||
|
|||
|
Din fericire se mai savarseste taina cununiei in cadrul Sfintei Liturghii, la Turnu Severin.P.S.Nicodim savarseste astfel de cununii, daca mirii doresc, eu am asistat la astfel de cununii........si e fff.deosebit momentul.
|
|
|
|||
|
|||
|
Noaptea nuntii nu exista, poate doar daca nici unul nu e fecior si nu au facut dragoste pana atunci.
Problema cu impartasania, cu postul de dupa, cu liturghia de a doua zi, toate astea imi aduc aminte de 2 lucruri de prin scripturi: evreii nu luau in armata tineri proaspat casatoriti, sa se bucure de nevestele lor. Hristos spunea ca o sa tina ucenicii lui post cand el nu va mai fi cu ei, dar acum.... Dragilor, este sarbatoarea celor doi, repet SARBATOAREA, se bucura si Dumnezeu cu ei, s-au gasit, s-au cununat, daca Dumnezeu nu intelege, nu e Dumnezeu... |
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Noaptea de Anul Nou | parinteleiacob | Spiritualitatea ortodoxa | 15 | 03.01.2013 11:51:19 |
| Despre Taina Nuntii in cultul rasaritean | Alexandru | Nunta | 18 | 10.05.2012 12:36:35 |
| Scopul nuntii | Anna | Nunta | 59 | 25.04.2011 01:18:44 |
| Noaptea de Înviere | Carmen FUNIERU | Diverse Sarbatori | 3 | 05.04.2010 16:40:34 |
| In noaptea de Craciun | C.tin | Intamplari adevarate | 5 | 02.01.2009 23:15:28 |
|
|