![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
cred ca ceea ce conteaza e raportarea permanenta la "piatra din capul unghiului"....astfel desi imprejurul nostru e furtuna in loc sa ne umplem noi de mizeria lor le oferim noi lor din Lumina lui Hristos...."imprejurul lui e furtuna iar in inima lui pace si bucurie caci acolo este Hristos".....cei care suntem in lume trebuie sa incercam sa ne formam un anturaj cu aceleasi aspiratii ca si noi dar sa nu cadem in ispita de a ne pune nadejdea in asta caci o vom lua in bot :)...vbesc din proprie experienta....tot Piatra de care vbeam trebuie sa primeze
Last edited by VladCat; 27.12.2010 at 20:20:46. |
|
|
||||
|
||||
|
Nu stiu incotro curge lumea si nici nu cred ca e important; cum sa facem cu noi insine? Cum sa inotam in apa asta?
Traim in lume si cred ca trebuie sa Il rugam pe Dumnezeu sa ne invete cum sa traim in lumea asta Si trebuie sa ne ajutam intre noi. Acest forum poate oferi de multe ori solutii reale la probleme cotidiene. majoritatea din noi nu suntem teologi, avem nelamuriri- sar unii frati si explica, altii dau sfaturi, mai sunt si cate unii care fac misto (deh! sunt tot din lume!)....una peste alta cine cauta gaseste. Privind inapoi in istorie- nu ma vad traind in alte vremuri; astea mi-au fost mie harazite; stiu ce perioade nu as fi vrut- recent- nu as fi vrut sa fac parte din generatia bunicilor mei si nici din a parintilor (care nu au mai dus-o chiar asa greu, dar au fost dezorientati). Mi-a venit o idee: un fir de discutie gen "TEHNICI DE SUPRAVIETUIRE CRESTINA", pentru cei care nu au pregatirea teologica necesara pentru a se descurca intr-o lume pestrita. |
|
|
|||
|
|||
|
Sila ,zdrobirea sufletului fata de rautatea lumii,data mai ales celor sensibili,poate fi si un medicament pt ei.Adica e in mod sigur.Dumnezeu ne scarbeste de lume,ne face insuportabile pacatele lumii,tocmai pt ca noi sa vedem urmarile pacatului,si cat de mult rau putem produce in sufletul celorlalti,cat de mult ii putem lovi.
Aceasta distantare fata de lume ne arata si mai mult prapastia ce ne separa fata de conceptiile ei.Suntem straini in aceasta lume,calatori doar,cetateni ai Ieruslaimului ceresc. Lumea e o povara pt noi,caci pacatul lor e o povara. Suntem chemati sa suportam aceasta povara,sa ne calcam pe inima ,si sa incercam sa facem bine in jurul nostru. Daca putem ,sa sustinem adevarul.Iar daca suntem desavarsiti,sa imprastiem iubirea chiar si intre cei ticalositi de pacatele lor,si care li se par atat de firesti. Si noi am fi fost la fel ca ei,daca Dzeu nu ar fi avut mila de noi,sa ne descopere treptat,dragostea fata de sfintenie,si ura fata de pacat.Asa ca nu ii judecati,ci doar rugati-va lui Dzeu,caci El poate preface din cele mai ratacite suflete,slujitori ai sai |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Apai no, ti-o imprumut pe-a me. O bota mare si noduroasa! No stai asa ca nu stii ce tre' sa faci cu ie, asa-i? E pentru masaj personal, nu pantru altii, atunci cand iti vine sa giudeci pre altu'. Dupe cateva "masaje" d-astea o sa rezisti la orice ocara primita de la altii si nici de laude n-o sa-ti mai arda. No, numa' vezi de mi-o intoarna 'napoi ca inca mai am nevoie gi ie. Ba, mi se pare, tocmai te-am giudecat, apai stai otara s-o incerc acu'. Har, smerenie si jertfa de sine.
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
|
|
||||
|
||||
|
Asta chiar mi-a placut, sa-mi scoata din cap gargaunii metafizici! |
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Pierdut intr-o lume mare .... | Sniper | Intamplari adevarate | 12 | 24.08.2016 16:56:50 |
| De la lume adunate, si-napoi la lume date... | ucenic | Generalitati | 27 | 28.06.2012 23:50:26 |
| Despre lume si lepadarea de lume | buiacu gabriel | Intrebari utilizatori | 12 | 10.08.2010 12:27:11 |
| ce facem asa | verona | Biserica Ortodoxa Romana | 2 | 02.02.2007 20:12:09 |
|
|