Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.12.2010, 11:28:56
ai2 ai2 is offline
Banned

Data înregistrării: 24.10.2008
Locație: Micul Paris medieval
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Traditie1 Vezi mesajul
Nu contează că Îi spui Zeus, Allah sau Hristos, acestea sunt nume date în diverse culturi. El este Cel Ce este și este așa cum este, dincolo de diversele lucruri imaginate de oameni despre El.
Conteaza pentru ca zeii sunt foarte diversi si fiecare are pretentiile lui. Ca o paranteza, exista zei foarte sexuali, ceea ce nu e cazul in crestinism. Asa incat conteaza daca venerezi un zeu care te judeca dupa calitatea actului sexual sau un zeu care iti cere sa de limitezi la cateva zile pe an si doar in anumite pozitii.
Reply With Quote
Vechi 22.12.2010, 11:29:44
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Exclamation

" Sa nu se tulbure inima voastra ; credeti in Dumnezeu , credeti si in Mine " . . .
Vechi 22.12.2010, 11:30:34
Scotsman
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
Ce parere am despre el in general?
Despre ce a spus el in acel citat pe care l-am postat.Ma intereseaza cum abordezi tu ceea ce a spus el.Multumesc.
Reply With Quote
Vechi 22.12.2010, 11:33:05
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Traditie1 Vezi mesajul
Faptul că există tradiții religioase diferite nu înseamnă că Dumnezeu nu există. Pentru a distinge care religie sau care idei sunt corecte, sunt două căi. Una este să analizăm valoarea diverselor învățături. De pildă ritualurile pe care religia islamică le cere credincioșilor ei sunt, în mod destul de clar, produsul unei minți superstițioase, chiar bolnave; abluțiunile, obsesia cu numere etc nu pot avea un efect pozitiv. În mod opus, învățătura despre iubire, despre nocivitatea patimilor și cunoaștere a lui Dumnezeu deschid omul spre un orizont vast, benefic atât în viața de acum cât și în veșnicie. Altă cale este să cerem luminarea lui Dumnezeu.
De parca ortodoxia nu ar avea ritualurile ei...
Reply With Quote
Vechi 22.12.2010, 11:37:05
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Exclamation

" Adevarat , adevarat zic voua : Cel ce crede in Mine va face si el lucrurile pe care le fac Eu , si mai mari decat acestea va face , pentru ca Eu ma duc la Tatal . Si orice veti cere intru numele Meu , aceea voi face , ca sa fie slavit Tatal intru Fiul " .
Vechi 22.12.2010, 11:43:30
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Scotsman Vezi mesajul
Despre ce a spus el in acel citat pe care l-am postat.Ma intereseaza cum abordezi tu ceea ce a spus el.Multumesc.
Trebuie sa-L ai pe Dumnezeu ca Dumnezeu al tau si constiinta ca om a lui Dumnezeu ... .

As putea spune ca e aproape corect ...
Atat timp cat Dumnezeu exista doar in mintea omului, El este doar al tau si tu al Lui.
"Aici este miezul unirii cu Dumnezeu si toata taina religiei"[i]Teofan Zavoratul
Reply With Quote
Vechi 22.12.2010, 11:45:50
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
" Adevarat , adevarat zic voua : Cel ce crede in Mine va face si el lucrurile pe care le fac Eu , si mai mari decat acestea va face , pentru ca Eu ma duc la Tatal . Si orice veti cere intru numele Meu , aceea voi face , ca sa fie slavit Tatal intru Fiul " .
"Orice"? ... nu chiar orice. Iar darurile lui sunt ca profetiile lui Nostradamus. Dupa ce s-a intamplat se trezeste cineva sa iti spuna la ureche: de la Dumnezeu a fost.
Reply With Quote
Vechi 22.12.2010, 11:47:14
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Exclamation

"Caci multi , despre care v-am vorbit adeseori , iar acum va spun si plangand , se poarta ca DUSMANI AI CRUCII LUI HRISTOS . Sfarsitul acestora este pieirea . Pantecele este dumnezeul lor , iar marirea lo este intru RUSINEA lor , ca unii care au in gand cele pamantesti . . . "
Vechi 22.12.2010, 11:54:02
Scotsman
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
Trebuie sa-L ai pe Dumnezeu ca Dumnezeu al tau si constiinta ca om a lui Dumnezeu ... .

As putea spune ca e aproape corect ...
Atat timp cat Dumnezeu exista doar in mintea omului, El este doar al tau si tu al Lui.
"Aici este miezul unirii cu Dumnezeu si toata taina religiei"[i]Teofan Zavoratul
Lipseste un cuvant cheie(cum ai postat tu) din citatul din Teofan Zavoratul care ar schimba situatia:constiinta.
Reply With Quote
Vechi 22.12.2010, 11:56:17
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Scotsman Vezi mesajul
Lipseste un cuvant cheie(cum ai postat tu) din citatul din Teofan Zavoratul care ar schimba situatia:constiinta.
In ce sens ar schimba-o?
Reply With Quote
Răspunde