![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
În cartea Apocalipsei găsiți cam de 13 ori această poruncă venită din partea lui Hristos, nu întâmplător de 7 ori adresesanții sunt 7 Biserici spuse chiar pe nume. Și tot nu întâmplător, în aceste texte adresate bisericilor nu se suflă o vorbuliță despre icoane... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Rare cuvinte de aur.
Aveți așa un tezaur dumnezeiesc de 2.000 de ani! Folosiți-l fraților, lăsați izvoarele seci ale acestei lumi! |
|
|||
|
|||
![]()
[COLOR=#000000][SIZE=5]Observând oamenii mai cu atenție, am aflat că spirite sectare se găsesc oriunde, în toate activitățile omenești; se găsesc sectari (cârcotași) pe marginea oricărei gândiri omenești, nu numai în religie; se găsesc spirite sectare rozând chiar la temeliile ierarhiei. [/SIZE][/COLOR]
[COLOR=#000000][SIZE=5]E clar că spiritele sectare, mentalitățile înguste, unilateralitățile de orice fel sunt spirite anarhice, sortite până la fărâmițarea lor până la absurd. Sectarismul se explică prin sine, dar nu și-l poate explica cel ce pătimește de el. Adică cel căzut în asemenea îngustimi, susține cu toată tăria că așa este "Adevărul" cum îl înțelege el, și nu admite o altă părere. Dacă prostul s-ar recunoaște prost, ar înceta de a mai fi ca atare și s-ar schimba în înțelept. Orișice spirit îngust, sectar, aduce minții și sufletului o neliniște, o tulburare, o barieră care stingherește libertatea sufletului, seninătatea sa superioară, suveranitatea credinței în conducerea preaînțeleaptă a Providenței, atât în directivele mari ale lumii, cât și în amănuntele vieții noastre. Ori de câte ori nu ții pasul cu Providența, ba din neștiință, ba din fixarea cu încăpățânare pe câteva idei omenești, totdeauna putem fi striviți, fără a avea vreun merit decât acela de a fi victimă a îngustimii noastre. [/SIZE][/COLOR] [COLOR=#000000] [/COLOR] [COLOR=#000000][SIZE=5]Cine-i îngust la minte n-are leac nicăieri. Mulți sunt mai betegi la minte decât de alte boli fizice. Sunt oameni care reprezintă Providența, oameni providențiali, dar după o oarecare vreme se sectarizează (dau în nebunia sectarilor), se limitează la îngustimi, la câteva principii fixe, și vor cădea victimele acestor îngustimi. Și întâi trebuie să se spargă capul prost ca să vină cel cuminte (și cu minte). [/SIZE][/COLOR] |
|
|||
|
|||
![]()
si la intrebari cand raspunzi?cum sa -l folosim sa renuntam la tot ce avem sa ne rebotezam la adventisti eventul si s-ar zice atunci ca-l folosim? te-ar multumi?am fi pe directia corecta?
Last edited by florin1966; 16.12.2010 at 10:02:43. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Discuția noastră nu va avea nicio finalitate și nu ne schimba sau spori nici cunoașterea nici evlavia. Practicăm axiologii ireconciliabile. Eu nu voi renunța la credința Bisericii nici dacă ar veni un înger din cer să-mi spună că nu-i așa cum cred eu. Apoi îți dai seama, dragă Trices, cât de dispus sunt să primesc sofisme neoprotestante răsuflate. Last edited by Mihailc; 16.12.2010 at 15:39:13. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Last edited by tricesimusquintus; 16.12.2010 at 17:16:48. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Last edited by Mihailc; 16.12.2010 at 18:21:28. |
|
|||
|
|||
![]()
Dacă tu spui că postarea conține întrebări concrete, tradu-mi te rog și o să încerc să răspund:
Nu sunt eu în măsură să dau sfaturi, Biblia dă destule. Uite, spre pildă privitor la icoane ce sfaturi dă? De când aștept un răspuns concret la această întrebare din partea voastră... Dacă spuneți că e o practică (închinarea și puparea icoanelor) a lui Hristos și a sfinților apostoli arătați-ne. Dacă nu puteți -că nu aveți de unde decât din izvoare extrabiblice- înseamnă că ai găsit și răspusul la "la ce să renunțăm?" și la "suntem pe direcția bună?". |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Mica intrebare despre casatorie | cred_cu_adevarat | Nunta | 5 | 21.11.2012 22:35:44 |
O mica intrebare ! | Darkanian | Generalitati | 1 | 02.03.2011 22:29:30 |
O mica intrebare | evika_evita | Generalitati | 21 | 16.09.2009 02:39:33 |
Despre icoane | alecsandru | Pictura si Sculptura Bisericeasca | 44 | 29.05.2008 10:58:01 |
O mica intrebare... | Andragel | Generalitati | 11 | 23.02.2008 15:46:57 |
|