Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.12.2010, 19:34:48
George.m George.m is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.12.2010
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Templier Knight Vezi mesajul
multumesc pt. informatii, o sa incep sa citesc din NT.
Parintele Constantin Coman ne sfatuia sa citim Biblia ca pe o scrisoare de dragoste trimisa noua de Dumnezeu.
Reply With Quote
Vechi 14.12.2010, 22:28:39
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de George.m Vezi mesajul
Parintele Constantin Coman ne sfatuia sa citim Biblia ca pe o scrisoare de dragoste trimisa noua de Dumnezeu.
Dinsul este liber sa o citeasca cum doreste, insa eu nu citesc scrisori de DRAGOSTE sa zicem de la iubita, scrise de INTERMEDIARI. Nu zic ca nu scriu bine, dar pe alocuri mai strecoara si idei personale.

Asta-i ca si cum te-ai casatori nu cu una ci cu cinci persoane.
Reply With Quote
Vechi 14.12.2010, 22:39:39
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Dinsul este liber sa o citeasca cum doreste, insa eu nu citesc scrisori de DRAGOSTE sa zicem de la iubita, scrise de INTERMEDIARI. Nu zic ca nu scriu bine, dar pe alocuri mai strecoara si idei personale.

Asta-i ca si cum te-ai casatori nu cu una ci cu cinci persoane.
Eu cred ca Dumnezeu a stiut sa aleaga persoanele potrivite pentru a-i redacta "scrisoarea".
Reply With Quote
Vechi 14.12.2010, 22:51:06
Banned

Implicit

Citat:
Eu cred ca Dumnezeu a stiut sa aleaga persoanele potrivite pentru a-i redacta "scrisoarea".
Cum se face ca Dumnezeu a ales ca "redactori" pe cei mai smecheri si mincinosi oameni de pe pamint, pe evreiasi?...mai sa fie.
Nu ma intelege gresit, multe le-au intors bine din condei, DAR!!!, la cit ii stiu de de manipulatori, anarhisti si revolutionari bolsevici, am MAAAAARI retineri cind vine vorba de incredere oarba!

Tu glumesti omule?...sa ai incredere in ceea ce-ti vira sub nas, si cu tupeul de a OBLIGA INTREGUL UNIVERS SA CREADA 100% TOT ce-i scris acolo si nu care cumva sa ai indrazneala sa pui vre-o litera la indoiala.

Mie mi se pare culmea arogantei si obrazniciei jidanesti!
Este de-a dreptul penibil!!!

Eu nu am incredere deplina nici in cei cu care convietuiesc, si tu ma pui cu povestile tale popesti sa am incredere in niste STRAINI!!!! evrei care au trait acum 5000 de ani.
Tu iti dai seama ce vorbesti, sau preotul tau cu exemplele de scrisori de la "iubita"
:))))))))))))))))))

Last edited by andreicozia; 14.12.2010 at 22:54:39.
Reply With Quote
Vechi 14.12.2010, 23:27:36
Senior Member

Implicit

Pai atunci ce facem Andrei? Sa aruncam Biblia? Sau ce anume ar trebui sa acceptam din ea si ce sa respingem?
Reply With Quote
Vechi 15.12.2010, 18:45:10
Banned

Implicit

Citat:
Pai atunci ce facem Andrei? Sa aruncam Biblia? Sau ce anume ar trebui sa acceptam din ea si ce sa respingem?
Nu in nici un caz nu trebuie aruncata.
Dumnezeu insa, ne-a dat acest drept, de a cere verificari si CONFIRMARI pentru orice este scris sau afirmat sau fluturat drept adevar absolut. Nimic nu trebuie crezut doar pentru ca asa ne cere nu stiu ce institutie omeneasca.
Trebuie sa fim extrem de circumspecti mai ales cind citim ceva ce este scris de catre oameni si mai ales evrei.
Din nou nu am absolut nimic cu ei, ii consider ca fiind extrem de adorabili , talentati, si buni artisti insa cind vine vorba de incredere trebuie sa avem retineri.

Asta-i drumul crestinului adevarat care traieste intr-o lume a minciunii organizate.
Pragmatismul!
Reply With Quote
Vechi 15.12.2010, 19:30:47
camy_d camy_d is offline
Banned

Data înregistrării: 14.11.2010
Implicit

Citat:
Dumnezeu insa, ne-a dat acest drept, de a cere verificari si CONFIRMARI pentru orice este scris sau afirmat sau fluturat drept adevar absolut. Nimic nu trebuie crezut doar pentru ca asa ne cere nu stiu ce institutie omeneasca.
Trebuie sa fim extrem de circumspecti mai ales cind citim ceva ce este scris de catre oameni si mai ales evrei.
Din nou nu am absolut nimic cu ei, ii consider ca fiind extrem de adorabili , talentati, si buni artisti insa cind vine vorba de incredere trebuie sa avem retineri.

Asta-i drumul crestinului adevarat care traieste intr-o lume a minciunii organizate.
Pragmatismul!
VT a fost scris pe vremea când religia iudaică era cea adevărată. E valabil deci și pentru noi. Până la Iisus evreii aveau credința adevărată, apoi a venit Iisus, Mesia profețit de VT, dar o parte din evrei nu L-au recunoscut, de aici s-au despărțit creștinii de evrei.
Reply With Quote
Vechi 16.12.2010, 04:06:42
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:

Pragmatismul!
Nu e necesar a fi circumspecti cand citim Biblia. Totul e sa nu o interpretam dupa cum vrem noi, ci sa luam interpretarile Sfintilor Parinti.
Ce s-a intamplat cu admiratia ta innascuta pentru evrei?!? Te-au suparat cumva? In acest caz sa te rafuiesti cu niste persoane, nu cu un popor.
Reply With Quote
Vechi 16.12.2010, 20:18:34
Senior Member

Implicit

Citat:
Nimic nu trebuie crezut doar pentru ca asa ne cere nu stiu ce institutie omeneasca.

Pragmatismul!
In principiu ai dreptate, dar Biserica e o institutie divino-umana, nu doar umana. Daca imi cere institutia prezidentiala sa cred ca viata ni se va schimba in bine la anul, e normal sa fiu sceptic. Nu primim tot ce ni se vara pe gat. Dar cand Biserica imi zice ca nu-s minciuni in Biblie, eu cred.
Reply With Quote
Vechi 16.12.2010, 13:22:41
Crestin_Simona
Guest

Implicit

Citat:
Nu trebuie sa aruncam biblia.Dar nici sa nu credem orbeste ce scrie in ea, atata timp cat NU AVEM CERTITUDINEA CA FIECARE VIRGULA din biblie APARTINE LUI DUMNEZEU.Nimeni nu are certitudinea asta.
Prin aceste incertitudini trecem cu toti mai mult sau mai putin pe calea credintei!
Parerea mea, este ca e foarte bine pana la un anumit punct, pentru ca denota interesul tau in a fi sigura de calea si alegerea ta! Uneori, in lumea aceasta mare in care esti inconjurat de multe minciuni, manipulari, fatarnicii, etc parca nu-ti mai vine sa crezi ca exista cu adevarat ceva ADEVARAT!
Pe vremuri, eu consideram in sinea mea ca sunt credincioasa. Adica, m-am lamurit ca exista Dumnezeu dar ma cam indoiam ca a despartit apele in fata lui Moise.
Asta cam ce iti suna? Mie mi-a sunat atunci foarte firesc pana am citit intr-o carticica urmatorul fapt foarte concludent: daca crezi in Dumnezeu dar nu crezi si ce a facut El atunci de fapt NU crezi in Dumnezeu!
Aceasta afirmatie chiar m-a pus serios pe ganduri!
Idea este urmatoarea, tu chiar crezi ca permite Dumnezeu sa fie falsificata insasi marturia despre prezenta si invatatura Lui pentru noi? Pai noi atunci nu realizam cu ce forta avem de a face!!! Si asta cand absolut tot ce ne inconjoara ne sta de marturie!
Sa sti ca sunt carti care trateaza aceste subiecte. Daca te intereseaza cu adevarat iti ramane doar studiul, restul v-a face Dumnezeu!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Numele Lui Iisus Hristos Sebastiana Din Noul Testament 9 26.07.2013 21:08:19
Numele lui Iisus Hristos androneo Generalitati 2 09.01.2012 12:27:11
De ce a plans Iisus Hristos ? Marin56 Intrebari utilizatori 8 23.06.2011 09:26:43
Handicapati si Iisus Hristos alecsandru Generalitati 18 10.12.2009 22:15:15
Iisus Hristos ancah Biserica Ortodoxa Romana 10 09.05.2008 21:30:22