![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Sunt destul de confuz eu. Ceea ce a profetit Parintele Arsenie Boca seamana cu ceea ce a zis si aceea femeie care vorbeste cu ingerul. Tot asa a zis multe despre Romania si a zis ca va fi aici al doilea Ierusalim. Multe lucruri a zis despre Romania caci ea se va mantui daca vor fi ridicate 7 Troienite, planurile de constructie i lea dat chiar ingerul zicea. Sunt foarte confuz. Nu stiu deloc ce sa cred. As vrea sa ma lamuresc si eu odata cu acest lucru.
|
|||
|
|||
![]()
Nu reusesc sa inteleg oare de ce Sf Ap Pavel a introdus conceptul de a doua venire?
Poate oare cineva sa lamureasca pe cei carora nu le este clar. Poate ca sunt singurul care nu pricepe. Tot VT-ul vorbeste prin gura proorocilor nostri evrei de o singura venire a Mesiei, nu de doua veniri " atunci cind toti mortii vor invia DIN MORMINTE" si altele. Aceeasi evrei cind au vazut ca mortii nu s-au sculat din morminte si alte elemente din profetii la venirea lui Hristos pe lume nu au acceptat acest fenomen ca fiind "venirea Mesiei". Nu cred ca au facut acest lucru din cauza ca erau orbi si surzi, deci NU DE LA EI putere(asa cum ne place noua sa-i denigram), ci din carti si scripturile lor, Isaia, etc Vad ca Par Arsenie Boca vad ca nu spune nimic despre aceaste lucruri desi era toba de teologie. Last edited by andreicozia; 13.12.2010 at 17:28:09. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu si multi de pe aici am trecut deja prin "religia" viitorului luminos al promisiunilor, al rabdarii de foame si traiti ca niste sobolani fara apa calda si incalzire intr-o smerenie absoluta, pentru ca va asteapta un viitor imbelsugat, si dupa ce am tot asteptat 20-25 de ani si lucrurile nu se luminau de nici un fel ci dimpotriva, si ca urmare l-am fugarit cu totii pe cel care ne mintea si l-am pus la zid impreuna cu mincinoasa de nevasta-sa. Last edited by andreicozia; 13.12.2010 at 18:27:40. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iar in ceea ce priveste cele doua veniri ale lui Mesia unde in vt pare a fi una sindura dar de fapt sunt doua. De ce spun par, pentru ca e vorba de un singur dumnezeu. Acelasi, neschibat. Insa in ceea ce priveste lumea noasta materiala in care totul se rezuma la timp. Se scurge foarte repede , trece si trece si iata cat de repede se fac doua mii de ani. La prima venire Yeshua, Mesia a venit ca sa anunte clar si raspicat ca se apropie imparatia cerurilor. Si a cerut oamenilor sa se pocaiasca, si sa se pregateasca de ce va venii. Deci practic asistam la o proorocire a ceea ce va fii. El ca Dumnezeu atottiidor ne arata calea pe care trebuie sa o urmam ca sa intram in imparatia cerurilor care inca nu e pe pamant dar va venii, calea fiind El, adevarul fiind El, Viata fiind El, El punandu-se pe cruce de buna voie pentru noi si inviind a treia zi (aici este defapt taina). De ce zic asta pentru ca trupul rastignit pe cruce al lui Iisus este "inviat" adica devine intr-un mod practic de neinteles pentru noi Duhul Sfant. Adik Dumnezeu isi ia trupul material care a murit pe cruce si il integreaza in fiinta Sa. "Luati si mancati acest este trupul meu , luati si beti acesta este sangele meu" vezi picturile de la Draganescu ale lui Arsenie Boca. Aici este taina, minunea, trupul material rastignit pe cruce al lui Iisus este transfigurat intr-un trup glorios format doar din Duh Sfant imaterial adica LUMINA. Dar el dupa ce a inviat se ridica la Tatal ceresc, bun dar Tatal unde este? il vede cineva si sa nu spuneti ca e in cerul materual al planetei ca dincolo e cosmosul. Cer defapt inseamna lumea spirituala. Si atunci daca pe Tatal nu il vedem atunci nici pe Fiul Sau inviat cu trup triumfator nu il vedem pentru ca sunt unul si acelasi. Si atunci daca nu putem sa-L vedem chiar daca are trup triumfator format din duh atunci El Mesia isi va ridica din nou templul adika isi va lua un nou trup identic ca cel pe care l-a avut acum 2000 de ani diferenta constand in faptul ca fata de acum 2000 de ani are si un trup triumfator format din duh sfant(Duhul Adevarului) cu care ne va invia pe noi. Dar invierea nu e una materiala ci spirituala, adika nu va invia mortul din groapa mort de 5000 de ani ci vor invia sufletele noastre moarte de milioane de ani. Eu am incercat sa explic scuze daca nu m-am exprimat pe intelesul tau. Si daca vrei si te face fericit poti sa ma pui la zid... Last edited by Alin27; 13.12.2010 at 19:15:43. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
http://www.crestinortodox.ro/dogmati...-de-68918.html
Arsenie Papacioc ( 1914 – 2011) „ Pai sunt impotriva ecumenismului! ...Pe viata si pe moarte impotriva! Ce ecumenism? Ce parere aveti despre secte si biserica catolica? Sunt anatematizati, asta este! Nu le garantam mantuirea, nu putem! Si Sfintii Parinti, Sinoade intregi, considera ca acestea sunt erezii! Si o erezie anatematizata nu putem sa consideram ca este o mantuire! „ |
|
|||
|
|||
![]()
Cred ca ar trebui sa fii onest si sa raspunzi intrebarii care ti s-a pus: ce religie ai?
Ca nu esti ortodox (chiar daca adopti grafia cu doi i). 1. Invierea va fi reala, nu o figura de stil. Asa cum Iisus Hristos a inviat cu trupul (cum altfel?) si trupul i-a fost vazut si pipait de Sf. Apostol Toma.. asa si mortii vor invia in trup. Cum este aceasta, nu stim, dar in trup se va intampla. 2. Re. "meditatie in trei acte", Iisus Hristos nu ne-a parasit niciodata! "Nu vă voi lăsa orfani: voi veni la voi. 19. Încă puțin timp și lumea nu Mă va mai vedea; voi însă Mă veți vedea, pentru că Eu sunt viu și voi veți fi vii." Iisus Hristos este viu si prezent in fiecare Sf. Liturghie si se jertfeste intotdeauna pentru ca noi sa avem viata vesnica. Nu suntem nici singuri, nici parasiti etc. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Presupunand ca ai zburat cu avionul , la o anumita altitudine , sa zicem de la 10.000 m aerul este rarefiat si nu mai poti respira. Nemai vorbind sa zicem sa iesi din stratosfera practic mori. Sa presupunem ca trupul lui dupa inviere era material ca al nostru cu plamani, inima tot tacamul si s-a inaltat la cer dupa 10.000 de metri cum mai respira iar destinatia care era o alta planeta, care ....si sa nu uitam ca si Lazar a fost inviat a 4-a zi. Iar daca invierea lui Iisus este la fel ca a lui Lazar, adica cu trup material practic minunea e aceeasi.. Credinta nu inseamna sa nu mai gandesti ci dimpotriva sa ai si intelepciune. 2. Cand Spune Iisus ca lumea nu il va vedea iar ei il vor vedea oare nu se referea la Duhul Sfant si atunci ei il vor cunoaste ca este viu. Deci iarasi se refera la a fi viu spiritual. Mai ortodcsilor ce faceti ca ati uitat dogmele acasa. 3. Nu fiti atat de siguri in privinta faptului ca sunteti cu Mirele ca atunci pute a mandrie si o sa ajungeti ca femeia aceea care sta pe ape multe care a amagit toate neamurile cu fermecatoria ei si a desfranat cu imparatii pamantului si in inima ei zicea ca nu e vaduva , ca ar fi mireasa si jale nu va vedea si a ajuns sa fie judecata de insasi Mirele (Dumnezeu Cuvantul) Si femeia mai avea si un potir de aur plin cu vin amestecat cu toate uraciunile pustiirii ei si ii spunea liturghie. Aveti grija ca hula contra duhului sfant e mare si iti trebuie multa intelepciune si un suflet viu ca sa nu o faci... Oare de ce se mira Ioan ucenicul cel iubit cand a vazut-o pe femeie? Pai pe timpul lor acea femeie era cuminte, pura si curata ca doar ei au intemeiat-o. Dar dupa ce au murit si cu trecerea timpului au venit altii la conducere si au transformat-o intr-o desfranata...iar adevar nu a mai existat in ea ci doar minciuni si basme...si cand va venii momentul judecatii ei multi dintre voi o sa plangeti si nu o sa va vina sa credeti... timpul este foarte aproape... Siliti-va sa intrati pe poarta cea stramta ca multi zic voua vor cauta sa intre si nu vor putea. Dupa ce se va scula stapanul casei si va incuia usa si veti incepe sa stati afara si sa bateti la usa, zacand:Doamne deschide-ne! - si el raspunzand,va va zice: Nu va stiu de unde sunteti,. Departati-vade la mine toti lucratorii nedreptatii. Vedeti... ganditi un pic: ce inseamna "se va scula Stapanul casei"? Last edited by Alin27; 13.12.2010 at 21:12:56. |
|
|||
|
|||
![]()
mi-se pare mie sau,se vede parul de lup de sub mitele de oaie?.
|
|
|||
|
|||
![]()
Sa fie Romania al doilea Ierusalim?Care al credintei sau al necredintei?Oare se va mai naste Iisus inca o data cum zice Vanda?Va veni el pe un cal de fier?Ce vrea sa sugereze cu calul de fier? Ca va veni cu o nava spatiala?Va fi Romania un centru al "spiritualitatii" ?Chiar o sa apara Hristos in Romania?Sau o fi Antihrist?
Last edited by Danut7; 14.12.2010 at 20:34:50. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cum este mesia vazut in iudaism? | maria-luisa | Iudaismul | 25 | 02.09.2011 01:29:43 |
Mesia . | Templier Knight | Iudaismul | 21 | 08.02.2011 19:49:34 |
Mesia si Mangaietorul pe pamant | Mihai36 | Din Vechiul Testament | 9 | 10.08.2010 21:04:47 |
Mos Craciun sau Isus Cristos? | Ioan_Ciobota | Generalitati | 2 | 27.12.2007 00:16:57 |
Hristos sau Cristos ? | irina4m | Generalitati | 14 | 04.12.2007 16:33:53 |
|