Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.12.2010, 23:18:33
colaps's Avatar
colaps colaps is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.04.2010
Locație: dor de Moldova...
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihailt Vezi mesajul
Daca PF Irineu a facut asa ceva este treaba Sfantului Sinod al BO Sarbe.
Crestini ortodocsi,parerea mea,sa isi vada de treaba si sa nu recurga la acte anti-semite violente,ca acestea sunt impotriva legii lui Dumnezeu Iisus Hristos.

Se poate foarte bine sa nu participi la ceremoniile religioase ale evreilor,dar sa traieste in pace cu dansii si sa marturisesti cu smerenie,cu blandete,cu dragoste,cu pace credinta crestin ortodoxa.
Dar asta este treaba credincioșilor ortodocși sârbi! Căci prin lepădarea sa, Irineu nu mai are autoritate în Biserica Ortodoxă Sârbă. Repet: El nu mai este patriarh, nici ortodox, nici măcar creștin. Dacă el crede că mai e creștin după ce s-a dus la jidani, atunci amarnic se înșeală.

Situația este foarte clară în Serbia: Irineu ereticul e cel negru iar Artemie cel prigonit pentru dreptate e cel alb. Ați văzut doar cu câtă sălbăticie au trimis fiarele poliției albaneze (musulmane) să evacueze călugării și maicile de la mănăstirea părintelui Artemie din Kosovo! Și apoi cum BOS a recunoscut independența. Sau mai bine spus Irineu a recunoscut independența.

Mare grijă fraților! Asta ne privește pe noi toți! Nu că „nu-i treaba mea, noi să ne vedem de ale noastre”. Astea sunt ale noastre! Vedeți că e foarte grav păcatul să asculți de un eretic, în cazul ăsta Irineu.

Vedeți că în cazul ăsta nu numai că nu mai trebuie ascultat Irineu, dar e și păcat grav! Căci toți cei ce-l ascultă dau defapt ascultare unui eretic.

Grijă foarte mare! Treaba asta cu „nu e treaba mea”, „să fie sănătos, nu mă bag”, „am alte treburi”, „noi să ne vedem de păcatele noastre” e falsă smerenie și ignoranță! Să nu dormim, să veghem pururea! Dar să ne și rugăm pentru sufletul lui Irineu, ca să înțeleagă căile greșite în care se află! Să ne rugăm lui Dumnezeu să îl facă să înțeleagă că ecumenismul duce spre pierzare, la fel cum duc și masonii care cel mai probabil l-au pus în scaunul patriarhal.

Să ascultăm de poruncile lui Dumnezeu și atât! Viitoarele legi și acțiuni statale nu vor duce decât la compromiterea noastră ca ființe dumnezeiești și la pierderea libertății. Noi nu suntem legați de aceste rânduieli lumești deșarte și satanice, ci doar de voia Domnului!

Last edited by colaps; 12.12.2010 at 23:21:25.
Reply With Quote
Vechi 12.12.2010, 23:46:01
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de colaps Vezi mesajul
Dar asta este treaba credincioșilor ortodocși sârbi! Căci prin lepădarea sa, Irineu nu mai are autoritate în Biserica Ortodoxă Sârbă. Repet: El nu mai este patriarh, nici ortodox, nici măcar creștin. Dacă el crede că mai e creștin după ce s-a dus la jidani, atunci amarnic se înșeală.

Situația este foarte clară în Serbia: Irineu ereticul e cel negru iar Artemie cel prigonit pentru dreptate e cel alb. Ați văzut doar cu câtă sălbăticie au trimis fiarele poliției albaneze (musulmane) să evacueze călugării și maicile de la mănăstirea părintelui Artemie din Kosovo! Și apoi cum BOS a recunoscut independența. Sau mai bine spus Irineu a recunoscut independența.

Mare grijă fraților! Asta ne privește pe noi toți! Nu că „nu-i treaba mea, noi să ne vedem de ale noastre”. Astea sunt ale noastre! Vedeți că e foarte grav păcatul să asculți de un eretic, în cazul ăsta Irineu.
.
.
.
PF Irineu este patriarhul BO Sarbe,si face parte din Sfantul Sinod al BO Sarbe.
Cine doreste trebuie sa se adreseze Sfantul Sinod al BO Sarbe,ca Dumnezeu nu e al tulburarii,ci al pacii si al oranduielii.Si Sfantul Sinod al BO Sarbe sa actioneze cum le-a lumina Duhul Sfant mintile.
("33. Pentru că Dumnezeu nu este al neorânduielii, ci al păcii. " - Epistola întâia către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel, capitolul 14).
Noi aci nu suntem sub PF Irineu,ca sa ascultam de el,ca nu face parte din Sfantul Sinod al BOR.

Last edited by mihailt; 12.12.2010 at 23:48:23.
Reply With Quote
Vechi 13.12.2010, 06:43:18
colaps's Avatar
colaps colaps is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.04.2010
Locație: dor de Moldova...
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihailt Vezi mesajul
...ca Dumnezeu nu e al tulburarii,ci al pacii si al oranduielii.
„Nu socotiți că am venit să aduc pace pe pământ; n-am venit să aduc pace, ci sabie.”

Crezi că vor urma vremuri de pace? Te înșeli. Vezi să nu te prindă vremurile apocaliptice și a prigoanelor nepregătit. Cu erezia în sânul Bisericii nu va fi pace. Pe o parte ecumenismul, pe de o parte masoneria, aveți mare grijă să nu cumva să credeți că timpurile sunt bune sau că ne îndreptăm spre vremuri mai bune.

Ne îndreptăm spre război și calamitate... Toții sfinții părinți zic asta.

Să ascultăm de poruncile lui Dumnezeu și atât! Viitoarele legi și acțiuni statale nu vor duce decât la compromiterea noastră ca ființe dumnezeiești și la pierderea libertății. Noi nu suntem legați de aceste rânduieli lumești deșarte și satanice, ci doar de voia Domnului!
Reply With Quote
Vechi 13.12.2010, 13:31:58
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
[b]Cu erezia în sânul Bisericii nu va fi pace. Pe o parte ecumenismul, pe de o parte masoneria, aveți mare grijă să nu cumva să credeți că timpurile sunt bune sau că ne îndreptăm spre vremuri mai bune.
.. ai uitat habotnicia si fanatismul care diustrug credinta si dragostea adevarate.
Vechi 13.12.2010, 14:51:56
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
"Nu socotiți că am venit să aduc pace pe pământ; n-am venit să aduc pace, ci sabie."

Crezi că vor urma vremuri de pace? Te înșeli. Vezi să nu te prindă vremurile apocaliptice și a prigoanelor nepregătit. Cu erezia în sânul Bisericii nu va fi pace. Pe o parte ecumenismul, pe de o parte masoneria, aveți mare grijă să nu cumva să credeți că timpurile sunt bune sau că ne îndreptăm spre vremuri mai bune.

Ne îndreptăm spre război și calamitate... Toții sfinții părinți zic asta.
Iata ce zice Sfantul Ioan Damaschinul la Dogmatica,din capitolul "Dumnezeu nu este cauza raului":
"Trebuie să se știe și aceasta: este obiceiul Scripturii să exprime
cauzal pe unele care trebuiesc exprimate incidental, ca acest text
: „Ție unuia am greșit si rău înaintea Ta am făcut, ca să te îndreptezi întru
cuvintele Tale si să biruiesti când vei judeca Tu”. Cel care a păcătuit n-a păcătuit cu scopul ca Dumnezeu să învingă, si nici Dumnezeu n-are nevoie de păcatul nostru ca să se arate prin acesta învingător — căci Dumnezeu este, în chip incomparabil, biruitorul tuturor, chiar al acelora care nu păcătuiesc, deoarece este creator, incomprehensibil, nezidit și pentru că are o slavă naturală si nu una primită din afară — ci ca să se arate biruitor al răutății noastre, prin faptul că ne pedepsește, în virtutea dreptății Sale, dacă păcătuim și ne iartă dacă ne pocăim. Totuși nu am păcătuit în vederea acestui scop, ci pentru că așa se intâmpla lucrul. Spre exemplu: dacă cineva stă și lucrează și vine un prieten, el spune: prietenul a venit ca să nu lucrez astăzi. Prietenul, însă, n-a venit ca să nu lucreze, ci așa s-a intâmplat. El nu lucrează, fiind ocupat cu primirea prietenului. Se numesc si acestea incidentale, pentru că așa se intâmpla lucrurile. Dumnezeu nu vrea să fie numai drept, dar ca toți să se asemene Lui atât cât este cu putință."

Ca Dumnezeu este Dumnezeu al pacii si nu doreste razboaie se vede din faptul ca Sfintii Apostoli propovaduind nu au indemnat pe cei care veneau la credinta crestin ortodoxa sa se apuce sa faca razboaie cu alti oameni ci i-au indemnat la a face razboi cu propriile pacate iar pe cei care erau mai sporiti duhovniceste la a face razboi (interior,in firea lor) cu ispitele aduse de draci .
In care din scrierile Sfintilor Apostoli vedem vreun indemn la razboi exterior cu ceilalti oameni?

Ca explica Sfantul Velimirovici aceasta zicere cu sabia a lui Dumnezeu Iisus Hristos:
"Ca acesta intelegere este dreapta se vede si din ce spune Hristos in continuarea cuvantului initial: ca am venit sa despart pe om de tatal sau, si pe fiica de mama sa, si pe nora de soacra sa. Caci daca fiul merge dupa Hristos, iar tatal ramane in intunericul minciunii, sabia adevarului lui Hristos ii va desparti. Adevarul este mai vrednic de iubit decat tatal. Si daca fiica merge dupa Hristos, iar mama ramane indaratnica in tagaduirea lui Hristos, ce unire poate fi acolo? Oare nu este Hristos mai dulce decat mama? la fel si nora cu soacra ei.

Dar sa nu intelegi stramb - ca cel ce Il cunoaste si-L indrageste pe Hristos trebuie deodata sa se desparta trupeste de rudele sale. Asa ceva nu scrie. Este destul a fi despartit cu sufletul si a nu primi in el nimic din gandurile si faptele necredintei; caci daca credinciosii s-ar desparti si trupeste de necredinciosi, s-ar face in lume doua tabere potrivnice. Cine i-ar invata si indrepta atunci pe necredinciosi? Inteleptul Pavel scrie: ca se sfintește barbatul necredincios prin femeia credincioasa, si se sfinteste femeia necredincioasa prin barbatul credincios."
Daca Dumnezeu Iisus Hristos zice ca nu a venit sa aduca pace pe pamant ci sabie cine stie la ce s-o referi aceea,cate intelesuri duhovnicesti are.
Asa de exemplu daca auzim mustrari pentru un pacat de care suferim in firea noastra se isca ca o tulburare,aceasta nu inseamna ca e ca o sabie?

Ca nu la razboi intre noi a indemnat Dumnezeu Iisus Hristos se vede din Sfanta Scriptura:
"51.Și iată, unul dintre cei ce erau cu Iisus, întinzând mâna, a tras sabia și, lovind pe sluga arhiereului, i-a tăiat urechea.
52.Atunci Iisus i-a zis: Întoarce sabia ta la locul ei, că toți cei ce scot sabia, de sabie vor pieri. "
(Sfanta Evanghelie dupa Sfantul apostol si evanghelist Matei,capitolul 26).
Iar de la Sfanta Evanghelie dupa Luca aflam ca Dumnezeu Iisus Hristos a si vindecat urechea aceluia de ii fusese taiata:
"50.Și unul dintre ei a lovit pe sluga arhiereului și i-a tăiat urechea dreaptă.
51.Dar Iisus, răspunzând, a zis: Lăsați, până aici. Și atingându-Se de urechea lui l-a vindecat."
(Sfanta Evanghelie dupa Sfantul Evanghelist Luca,capitolul 22)

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Lepadarea de sine si chipul Lui Dumnezeu in om. MariS_ Din Noul Testament 36 24.08.2011 14:23:00
Patriarhul Pavle al Serbiei va fi înmormântat mâine , 19 noiembrie 2009 cristiboss56 Stiri, actualitati, anunturi 0 18.11.2009 21:13:19
A murit Patriarhul Pavle al Serbiei Hector Stiri, actualitati, anunturi 16 18.11.2009 14:22:32
moartea patriarhului Alexei alexandrumelenteev Despre Biserica Ortodoxa in general 1 06.12.2008 15:17:41