Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Slujbele Bisericii Ortodoxe > Sfanta Liturghie
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.12.2010, 22:00:46
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de costel Vezi mesajul
Sunt persoane care sustin ca le e mai bine acasa, rostesc ce vor si nu ceea ce indeamna Biserica sa fie rostit. De cate ori intalnesc persoane de acest gen, imi aduc aminte de Petru care se trudise toata noaptea sa prinda peste. Il intalneste pe Hristos si Acesta ii spune sa arunce mrejele in apa. Ar fi trebuit sa nu asculte, sa-si vada de drum, de vreme ce era pescar si cunoastea ca nu e timpul potrivit pentru pescuit. Dar asculta de Hristos si minune – prinde mult peste - corabia era gata sa se afunde. Asta ar trebui sa aiba in minte orice persoana care alege sa ramana acasa, risca sa ramana fara "peste", e doar truda, dar cand alege sa faca ce-I spune Biserica are parte de minune. Indrazniti sa participati la slujbele Bisericii, spre bucurie.
Foarte frumoasa asocierea ta costel,a mersului la biserica cu pescuitul.
Biserica are 2 semnificatii :de loc sfintit unde se aduna credinciosii pt a se ruga,dar si de uniune a tuturor credinciosilor vii sau adormiti ,in Trupul lui Hristos.
Astfel, nimeni nu este singur,daca este din Biserica lui Hristos.
Daca in permanenta ne inconjoara un cor imens format din sfinti si ingeri,cum sa nu fugim catre intalnirea cu ceilalati oameni,pentru a slavi impreuna pe Dumenzeu? Caci "unde sunt 2 sau 3 adunati in numele Meu,voi fi si Eu in mijlocul lor"
Cand intri in Biserica,chiar daca intri cu intreaga ta slabiciune personala,valul credintei celorlalti este cel care te poarta pe sus.
Reply With Quote
Vechi 12.12.2010, 22:19:39
arriel arriel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.02.2009
Locație: Mures
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iustin10 Vezi mesajul
Foarte frumoasa asocierea ta costel,a mersului la biserica cu pescuitul.
Biserica are 2 semnificatii :de loc sfintit unde se aduna credinciosii pt a se ruga,dar si de uniune a tuturor credinciosilor vii sau adormiti ,in Trupul lui Hristos.
Astfel, nimeni nu este singur,daca este din Biserica lui Hristos.
Daca in permanenta ne inconjoara un cor imens format din sfinti si ingeri,cum sa nu fugim catre intalnirea cu ceilalati oameni,pentru a slavi impreuna pe Dumenzeu? Caci "unde sunt 2 sau 3 adunati in numele Meu,voi fi si Eu in mijlocul lor"
Cand intri in Biserica,chiar daca intri cu intreaga ta slabiciune personala,valul credintei celorlalti este cel care te poarta pe sus.
Asa e Iustin,azi nici nu am simtit cum au trecut cele 3 ore...a fost minunat si mi-as fi dorit sa mai dureze...toata seara.
Vechi 12.12.2010, 23:07:58
Marius22 Marius22 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2007
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

O cantare din slujba Utreniei spune: "Iata acum ce este bun si ce este frumos, decat numai a locui fratii impreuna". Acest lucru se intampla atunci cand ne adunam in biserica. In slujbele Bisericii traim intr-un mod mai plenar decat prin rugaciunea particulara, calitatea noastra de madulare ale Trupului lui Hristos.

Acasa incepem rugaciunea cu "Slava Tie Doamne, Slava Tie!", pe cand numai in slujbele Bisericii putem auzi "Binecuvantata este Imparatia..." Altfel spus, prin rugaciunea obsteasca si mai ales, in Sfanta Liturghie, participam deja la realitatile si binecuvantarile vietii intru Imparatie.
Reply With Quote
Răspunde

Tags
biserica, slujbe

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Slujbele din Bucuresti din noaptea de anul nou VladCat Stiri, actualitati, anunturi 22 01.01.2013 12:50:55
Slujbele pentru morti Florin-Ionut Generalitati 13 01.02.2012 10:59:10
Participarea crestinilor la razboi laurastifter Morala Crestina 50 05.01.2012 11:43:24
Participarea la Sfanta Liturghie caminaris Resurse ortodoxe on-line 3 25.08.2009 19:41:18
Slujbele la nasterea unui copil costel Generalitati 2 04.09.2008 16:06:20