Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Pocainta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.12.2010, 21:44:44
rasofor rasofor is offline
Member

Data înregistrării: 15.07.2009
Locație: Constanta
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Maica Domnului m-a intors si pe mine spre Dumnezeu.. Cred ca e o mare Mijlocitoare in Cer si un ghid in drumul mantuirii noastre.. Ca la nunta din Cana si ca in iconografie sta cu mana intinsa si arata spre Fiu ei Preasfant.Cred ca o putem numi si Maica a pocaintei..
In urma cu multi ani m-am rugat si mi-a salvat copilul in timpul unei operatii grele , dupa ce in rugaciune , pe holul spitalului , mi-am recunoscut pacatele si am inteles pedeapsa lui Dumnezeu . In decurs de cateva ore mi-am revazut toata viata. Nu poti sa intelegi asta decat daca treci prin asa ceva. Mult poate Maica Domnului si mare trecere are in fata Fiului . Preasfanta Fecioara , miluieste-ne pe noi !

„ Pai sunt impotriva ecumenismului! ...Pe viata si pe moarte impotriva! Ce ecumenism? Ce parere aveti despre secte si biserica catolica? Sunt anatematizati, asta este! Nu le garantam mantuirea, nu putem! Si Sfintii Parinti, Sinoade intregi, considera ca acestea sunt erezii! Si o erezie anatematizata nu putem sa consideram ca este o mantuire! „
Reply With Quote
Vechi 09.12.2010, 22:05:15
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Implicit

Asa e.

"Nașterea ta, de Dumnezeu Născătoare Fecioară,
bucurie a vestit la toată lumea;
că din tine a răsărit Soarele dreptății,
Hristos Dumnezeul nostru!
Și dezlegând blestemul,
a dat binecuvântare,
și stricând moartea, ne-a dăruit nouă viața veșnică."
Reply With Quote
Vechi 10.12.2010, 19:05:44
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de rasofor Vezi mesajul
In urma cu multi ani m-am rugat si mi-a salvat copilul in timpul unei operatii grele , dupa ce in rugaciune , pe holul spitalului , mi-am recunoscut pacatele si am inteles pedeapsa lui Dumnezeu . In decurs de cateva ore mi-am revazut toata viata. Nu poti sa intelegi asta decat daca treci prin asa ceva. Mult poate Maica Domnului si mare trecere are in fata Fiului . Preasfanta Fecioara , miluieste-ne pe noi !
Preasfanta Fecioara , mi-a fost , nu o data , ci de N ori de mare ajutor , inclusiv intr un accident de masina petrecut cu ceva timp in urma , iar prima mea icoana a fost cu Preasfanta Fecioara la care m-am rugat seara de seara langa candela aprinsa ! De atunci si pana in clipa de fata , icoanele in jurul ei s-au inmultit , iar coltul creat de mine l-am denumit : " Coltul de Rai " , ce poate fi vizualizat de cei din lista in albumele din pagina personala . Fara ajutorul ei , eram de mult pierdut ! Preasfanta fecioara Nascatoare de Dumnezeu , miluieste-ne pe noi !+
Vechi 10.12.2010, 21:30:21
clujeanul33 clujeanul33 is offline
Member

Data înregistrării: 25.05.2009
Locație: Cluj Napoca
Implicit

Eu, preaspurcatul EXIST datorita rugaciunilor Maicii Domnului..
Slava tie - Imparateasa cerului si a pamantului!
Vechi 13.12.2010, 19:31:22
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Smile Poezii despre Maica Domnului

Ganduri , multumiri si laude , Presfintei Nascatore de Dumnezu , scrise in versuri de oameni simplii , dar care cu adevarat o iubesc si o cinstesc pe izbavitoarea si aparatoarea noastra :http://poeziiortodoxe.com/category/p...mnului/page/5/
Vechi 04.06.2011, 14:38:42
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Smile

Citat:
În prealabil postat de clujeanul33 Vezi mesajul
Eu, preaspurcatul EXIST datorita rugaciunilor Maicii Domnului..
Slava tie - Imparateasa cerului si a pamantului!
" Noi suntem cinstitori ai Maicii Domnului . Am putea zice ca am cinstit-o pe Maica Domnului inainte de a sti ceva despre cinstirea Maicii Domnului .Pentru ca aceasta tine esential de ORTODOXIE . Nu se poate sa fi ORTODOX si sa nu fi cinstitor a Maicii Domnului si mai ales nu se poate sa-I slujesti Domnului Hristos in ORTODOXIE fara sa te raportezi la Maica Domnului " . ( Teofil Paraian ) . Asa ca draga frate pot spune ca noi existam , datorita rugaciunilor Maicii Domnului , ce mijloceste neancetat in fata Bunului Dumnezeu pentru noi . Sa n-o uitam nicicand , si s-o slavim neancetat :Preasfanta Fecioara Nascatoare de Dumnezeu , miluieste-ne pe noi !
Vechi 26.06.2011, 21:25:04
Ana-Maria N's Avatar
Ana-Maria N Ana-Maria N is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.08.2010
Locație: Bucuresti
Implicit din 'Staretul meu Iosif Isihastul'

Toți Sfinții au adus multe laude Maicii Domnului, dar eu nu am găsit o laudă mai frumoasă și mai dulce cu care să o chem în fiecare clipă decât aceasta: «Maica mea! Dulcea mea Măicuță!»…

De îndată ce noi o strigăm, ea aleargă imediat spre ajutor. Nu apuci să spui: «Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, ajută-mă!», că îndată, ca un fulger, străbate mintea și umple inima de luminare. Și atrage mintea spre rugăciune, iar inima spre dragoste. De multe ori petreci întreaga noapte în tânguiri și strigându-o în rugăciune, îi aduci laude ei și mai ales Celui pe Care îl ține în brațe” .
Vechi 30.07.2011, 20:54:36
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit Icoana care s-a pictat singura

In timpul ridicarii Manastirii romanesti Prodromu , de pe Muntele Athos ( 1852-1866 ) , parintele staret Nifon era preocupat de " dobandirea unei sfinte icoane a Maicii Domnului care sa fie spre mangaierea confratimei si a vizitatorilor , totodata protectoare si de grija purtatoare acestei sfinte noi Monastiri ".
Chiar daca a vorbit cu multi pictori de pe Athos , parintele nu a gasit nici unul atat de iscusit incat sa-si asume aceasta responsabilitate . Intamplarea a facut , insa , ca parintele Nifon sa vina cu treburi in Romania , la Iasi . Aici l-a cunoscut pe un anume Iordache Nicolau , zugrav evlavios , dar cu mainile cam tremurande de batranete . El s-a invoit ca , ajutat de post si rugaciune , sa picteze o icoana a Maicii Domnului, cu Pruncul in brate . Dupa cateva zile de osteneala , a terminat de zugravit vesmintele si celelalte parti ale icoanei , lasand la urma Sfintele Fete . Cand s-a apucat si de reprezentarea chipurilor , insa lucrurile s-au complicat . Oricat se straduia , nu reusea sa le zugraveasca bine .Azi asa , maine la fel , pana cand pictorul s-a mahnit peste masura si a cazut in pacatul deznadejdii . In loc sa-i iasa mai bine , Sfintele fete parca se schimonoseau si mai tare . Ca si cand Dumnezeu si Maica Domnului n-ar fi vrut ca noul lacas , Prodromu , sa aiba un dar si o mangaiere duhovniceasca.
Dupa cateva zile si nopti de rugaciuni , s-a intamplat minunea . Intr-o dimineata , in timp ce lua panza de pe icoana , pentru o ultima incercare , pictorul a cazut in genunchi , proslavind pe Maica Domnului . Chipurile pentru care se chinuise atata amar de vreme erau indreptate , luminoase , pline de har dumnezeiesc . Icoana se pictase singura peste noapte !
Attached Images
File Type: jpg PRODROMU MAICA DOMNULUIimages.jpg (14,9 KB, 6 views)
Vechi 03.08.2011, 22:21:16
Ana-Maria N's Avatar
Ana-Maria N Ana-Maria N is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.08.2010
Locație: Bucuresti
Implicit

Suflete al meu, pentru ce zaci in lene si fara de grija? De ce nu porti grija de relele ce ai facut in aceasta viata? Sileste-te si te indrepteaza pana nu-ti inchide Domnul usa. Alearga la Nascatoarea de Dumnezeu, cazi inaintea ei si striga: Preacurata Stapana, nadejdea deznadajduitilor, mantuieste-ma pe mine, cel ce mult am gresit!
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
cu ajutorul nostru, un copil ar putea sa-si implineasca un vis N.Priceputu Umanitare 60 29.10.2016 00:53:16
Drumul Crucii, Calea Pocaintei, nevointele duhovnicesti. alexmatei Spiritualitatea ortodoxa 0 16.03.2012 20:22:04
Si ei au nevoie de ajutorul nostru.... silvia55 Umanitare 0 08.09.2011 00:30:10
Un copil curajos are nevoie de ajutorul nostru E_my Umanitare 27 05.01.2011 20:54:54
un preot are nevoie de ajutorul nostru cristy Umanitare 3 15.10.2009 11:36:32