![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Dar de Anul Nou cum se procedeaza?
Sunt Biserici/Manastiri in Iasi care slujesc de Anul Nou? |
|
|||
|
|||
![]()
In ultimii ani cred ca in toate manastirile (cel putin din Bucuresti) se savarseste Sf.Liturghie, Te Deum si Moliftele Sf.Vasile in noaptea Anului Nou.
|
|
|||
|
|||
![]()
De anul nou e diferit, în parohii se slujește Te Deum iar în mănăstiri mieznoptica.
După părerea mea e folositor ca la capătul unei zile de ajunare să ne rugăm la Sfânta Liturghie. E bine să fie și așa și altfel. Dar vreau să aflu și alte argumente și vă mulțumesc că le împărtășiți aici. |
|
|||
|
|||
![]()
Am gresit cand am mentionat Sf.Liturghie, ai dreptate.
|
|
||||
|
||||
![]()
Manastirea Mihai Voda - Bucuresti
De cativa ani savarseste slujba (utrenie si Litrughie) la miezul noptii. Aceasta mareata slujba de la miezul noptii este ceva de nedescris.
|
|||
|
|||
![]()
Te referi la noaptea de Craciun?
|
|
||||
|
||||
![]()
In noaptea de Ajun (24dec) se aduna lumea la biserica, in jurul orei 23:00-24:00.
Dupa miezul noptii (25 dec) incepe slujba Nasterii Domnului (utrenie si Liturghie). Pe la ora 04:00-05:00 se termina, lumea ramanand inca o vreme in biserica, la o mica gustare. Cand cei de la Mihai Voda ajung pe la casele lor, ceilalti abia se trezesc, spre a merge la slujba.
"Va spun ca pentru orice cuvant desert, pe care-l vor rosti, oamenii vor da socoteala in ziua judecatii." (Matei 12,36) Last edited by windorin; 09.12.2010 at 11:26:18. |
|
|||
|
|||
![]()
Acum e numai Biserica Mihai Voda,nu mai este manastire.
|
||||
|
||||
![]()
Inca te simti ca la manastire. :)
Nu are parohie, vin insa oameni de peste tot. Slujbele sunt foarte mult si dese, iar cantarea si slujirea sunt mai alese decat multe dintre cele monahale.
|
|||
|
|||
![]()
Si la biserica Botanu Ienii slujba incepe la 22,00 utrenia si la 00,00 Sf Liturghie
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Sfanta Liturghie | danyel | Sfanta Liturghie | 81 | 02.11.2015 16:22:22 |
Sfanta liturghie | Andy00 | Resurse ortodoxe on-line | 10 | 30.01.2015 15:29:07 |
Sfanta Liturghie | EDI | Despre Biserica Ortodoxa in general | 8 | 02.05.2009 16:52:24 |
In noaptea de Craciun | C.tin | Intamplari adevarate | 5 | 02.01.2009 22:15:28 |
|