Citat:
În prealabil postat de andreicozia
Nea Gheroane,
In crestinismul meu si a celor care gindesc realist si pragmatic ca mine sfintii nu troznesc pe nimeni, intelgi, nu sunt batausi si iuti la minie "sfinta" ca in "crestinismul" tau.
Deci degeaba te agiti si daruiesti jigniri cu darnicie de la "Sf. Nicolae" ca nu tine.
|
Andrei, ce carti citesti tu? te rog, ceva e foarte rupt in mintea ta.. Nu se explica.. Nu este posibil.. Tu toate le intelegi fie trunchiat, toate le privesti prin prizma asta "asa zisa" sceptico-rationala ca sa-i dau un nume si sa ma exprim "inteligent", te-ai incuiat cu pusca sub perna intr-un crestinism inventat sau mai bine zis, insuflat direct de demoni.. Ai toate ideile sataniste, toate ereziile, toate hulele, pe toate le-ai indosariat.. Ma intreb,caci de, esti vizibil Andrei, singura explicatie este suferinta.. Ai pierdut tu ceva, ai suferit tu ceva.. Toti sunt mincinosi, nu ai incredere nici in Sfanta Scriptura.. Andrei, Dumnezeu e smerit.. Daca ar scrie pe cer, ar insemna ca s-ar impune si atunci da! Atunci am fi niste rame dirijate de pe cer si nu am mai avea liberul arbitru.. Nimeni nu ar mai veni din strapungerea inimii la Dumnezeu.. el trebuie sa fie greu de gasit si de inteles ca sa inveti dupa efort indelung de a-l dobandi, sa il pretuiesti si sa nu-L mai pierzi.. Dar revin la neancrederea ta ca aici e buba.. Andrei, Andrei.. Suntem amarati rau mai Andrei.. Rau de tot.. Vai de capul nostru..Sa stii ca Sfintii nu mint Andrei.. Nu pot minti.. Dumnezeu straluceste si nu altul in sfinti! Crede-i fara teama.. Dumnezeu vrea sa faci asta.. Sa te smeresti, sa invatam sa ne cuibarim unii langa altii asa urati cum suntem.. Cat despre minciuna.. Sfintii si daca mint, minciuna aia devine Adevar Andrei.. In schimb pacatosul si de ar vorbi Adevarul fara abatere, minciuna este..Nu intelegi? Tonul face muzica.. Tu te-ai retras sau te-a izolat vrajmasul,in crestinismul tau, unde vezi dusmanii si comploturi .. ii numesti "ei" ,am observat.." Ei " si "noi".. Imi pare rau ca nu pot arunca nimic peste barajul tau, nu gasesc nicio fisura ca sa te ajut.. Suntem amarati noi oamenii Andrei, suntem in iad.Am inteles mintea ta nu vrea sa coboare in iad, sau sa se lase cuprinsa de iad.. Si ai creat acest refugiu, ca un fel de submarin.. Nu ai inteles ca tocmai contactul cu "mizeria" aproapelui, este necesar, este musai necesar ca sa ne curatim si sa ne mantuim de iubirea de sine.. Esti cum era Sf Siluan incercand sa devina "steril" si se umpluse de demoni in jurul si evident interiorul sau.. Accepta totul Andrei.. Accepta ce esti, accepta ce suntem noi "mincinosi".. Indrazneste si imbratiseaza-ne, imbratiseaza Scriptura, Imbratiseaza Sfintii.. pe Maica Domnului.. Si plangi.. Si vindeca-te.. Si tine mintea in iadul asta si nu deznadajdui.. si nu fugi in ispita "ratiunii".. Suntem prosti,sau mai exact, suntem vulnerabili iubindu-ne pe noi insine, acestei ispite, intelegi? Ma rog ca macar ceva sa ajunga "dincolo" de scutul tau.Scutul tau se numeste "increderea in sine" iar vindecarea este lepadarea de sine si de tot ce crezi si gandesti.. sa zici ca e soare afara noaptea daca sfintii asta spun.. Asta e mantuirea.. sa te eliberezi de afi de a avea, de a crede, de a sti, sa zici cum invata sfintii atunci cand diavolul te ispiteste"eu cred Adevarul! Si ce este Adevarul? Cel pe care-L propovaduieste Biserica! Si ce propovaduieste Biserica? Adevarul! Atat!(din invatatura Parintelui Ilie Cleopa). iti recomand sa reflectezi la acest mesaj Andrei..
Doamne ajuta!