Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.12.2010, 21:13:09
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Scotsman Vezi mesajul
Am fost odata in Belgia cu serviciul si un tip de la compania unde aveam treaba s-a oferit sa ne duca sa vizitam mai multe obiective.Printre ele si un cimitir din Primul razboi mondial.In echipa noastra mixta era si un italian,un baiat extrem de simpatic si vesel in general.Cand am ajuns la acel cimitir, unde fusese o batalie extrem de sangeroasa, am inceput sa ascultam explicatiile gazdei noastre.Italianul nu parea prea interesat de istorie si intrucat nu mancasem inca si-a scos un sandwich si manca in timp ce ne urma la mica distanta.

Am observat la un moment mai multe persoane care aveau grija de morminte.Le curatau,aranjau coroane,etc.Se uitau ciudat in directia noastra si nu intelegeam de ce.La un aumit moment,o doamna mai in varsta s-a dus direct la italian si i-a aruncat o mica punga la picioare.Apoi a venit la gazda noastra si i-a spus ca rudele celor cazuti,care era de fata,au strans o suma de bani pt ca acel domn(italianul)sa mearga sa manince la hanul de peste drum si sa nu mai manince intr-un cimitir al eroilor pe care ei ii comemorau.A avut o voce metalica si o privire de gheata cand s-a uitat la noi.Momentul a fost extrem de jenant.

Eu cred ca lipseste spiritul civic,solidaritatea comunitatii.Patriotismul a devenit subiect de glume si de ironii ieftine dar cei care isi dispretuiesc si care isi uita trecutul,sa nu aiba mari pretentii de la viitor.In momentul cand nu iti mai cinstesti eroii devii numai bun de colonizat cu valorile altora.Sunt de acord cu ce a spus dl.Mihnea Dragomir> ,,Respectul pentru cei care au răspuns la chemarea țării se arată prin fapte".

In alte parti ale lumii nu intrazneste nimeni sa batjocoreasca valorile si eroii unei natii.Daca tu nu iti cinstesti eroii cum poti sa crezi ca te va respecta un strain sau ca iti va respecta tara?Am mai remarcat ceva incredibil:in multe locuri oamenii se feresc sa poarte costume populare in situati in care altii nu mai stiu ce sa faca ca sa isi conserve traditiile si specificul national.Este foarte trist ceea ce se intimpla.Mihai Eminescu a dat un verdict clar pentru acesta situatie:

,,Patriotismul nu este numai iubirea pamintului in care te-ai nascut ci mai ales iubirea trecutului,fara de care nu exista iubire de tara"

Cand dragostea de tara dispare,cand nu te mai intereseza traditia poporului tau,cand faptele celor din trecut nu mai trezesc nici macar o licarire de mandrie,atunci esti condamnat ca neam iar istoria nu are mila cu cei care isi uita eroii.
Nu mi-a placut atitudinea acelei doamne... Noi mancam in cimitir, caci facem pomeni si ii cinstim pe mortii nostri atat cu slujbe, cat si cu pomeni la mormant.
In ceea ce priveste monumentele, e vorba de bani, care din pacate lipsesc.
Reply With Quote
Vechi 05.12.2010, 21:34:32
Scotsman
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Nu mi-a placut atitudinea acelei doamne... Noi mancam in cimitir, caci facem pomeni si ii cinstim pe mortii nostri atat cu slujbe, cat si cu pomeni la mormant.In ceea ce priveste monumentele, e vorba de bani, care din pacate lipsesc.
Acolo nu era vorba de pomana sau de un ritual crestin.I-a deranjat ca un individ manca nonsalant printre morminte in timp ce ei isi comemorau mortii in felul lor.La ei acasa.Adica si-au impus punctul lor de vedere,la ei acasa.Altii nu admit derogari de la valorile lor locale sau traditionale.Nu de modalitatea confesionala de comemorarea a decedatilor era vorba ci de modul cum isi apara ei traditiile.Foarte dur si direct.PS>habar nu am avut ca la ortodocsi se maninca in cimitir.Credeam ca se face un fel de masa dupa,unde se strang toate rudele decedatului,prietenii,etc.Am mai invatat ceva.
Reply With Quote
Vechi 05.12.2010, 21:35:50
camy_d camy_d is offline
Banned

Data înregistrării: 14.11.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Nimeni nu-i profet în țara lui! :)) Ceva asemănător a zis și Iisus.
Reply With Quote
Vechi 05.12.2010, 21:46:10
eodor nastasa's Avatar
eodor nastasa eodor nastasa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.03.2010
Locație: ...
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
In ceea ce priveste monumentele, e vorba de bani, care din pacate lipsesc.
Oare ? Cum ramane cu cele 3 miliarde de euro, chivernisite de doamna blonda de la "turism" ? Si, multe alte miliarde, indesate in buzunaru' potentatilor vremii ?
Vechi 05.12.2010, 22:17:37
darjidava darjidava is offline
Junior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Implicit

Oare cat vom mai rabda ,cat timp vom face doar constatari !?
Reply With Quote
Vechi 05.12.2010, 22:20:34
Scotsman
Guest

Citat:
În prealabil postat de Radu32 Vezi mesajul
spiritul civic lipseste aproape cu desavarsire, exceptand cateva cazuri rare !
chiar si la noii imbogatiti de dupa revolutie(intamplator stau intr-un asemenea cartier clujean)
e interesanta preocuparea romanului nostru pentru curtea proprie si dupa ce o pune la rand, pentru gard, gardul noului imbogatit trebuie sa fie unul de cetate, ranforsat cu drugi de fier si tepe in varf. Morala e ca...ceea ce e dincolo de propriul gard nu-l mai intereseaza, chiar daca drumul arata jalnic,cu cratere si noroi...si situatia e chiar grava, daca lu ala bogatu pentru care niste bani acolo pt binele civic nu-s un capat de tara, ce sa-i mai cerem celui sarman, care are grija zilei de maine ?!
Tastati pe google>,,Romania este pe ultimul loc in UE la".Urmeza o lista lunga.Conform analizei facuta de ziarul Adevarul> ,,România este în spatele Bulgariei ca nivel de trai, devenind oficial cea mai săracă țară a Uniunii Europene".PS>conform analizei FMI>decalajul economic dintre Romania si Bulgaria se va mari pina in 2015 in favoarea Bulgariei.Eu cred ca ar trebui ca toata lume sa cada pe ganduri.Sau,bineinteles,poate sa nu intereseze pe nimeni si atunci Dumnezeu cu mila.
Reply With Quote
Vechi 05.12.2010, 22:29:58
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
devenind oficial cea mai săracă țară a Uniunii Europene
Dar noi nu vorbim aici despre sărăcie: Noi vorbim despre nesimțire. Săraci, am fost mai mereu, cu excepția unor rare și fericite răstimpuri. Dar nesimțiți nu am fost mereu. Nesimțiți suntem de când un rău pe care îl punem prea ușor pe seama comunismului a stricat fibra morală a poporului nostru.
Am călătorit în Rusia. Sunt săraci și ei, poate mai săraci ca noi. Sunt bețivi și ei, poate mai bețivi ca noi. Dar nu sunt nesimțiți. Există un cult al eroilor la mare cinste. Iar la urcare în autobuz nu se înghesuie fiecare rus să ia fața altuia, ci stau la coadă și le arată șoferul câți să urce. Să fie o legătură între acestea două ?

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 05.12.2010, 22:38:28
Scotsman
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Dar noi nu vorbim aici despre sărăcie: Noi vorbim despre nesimțire. Săraci, am fost mai mereu, cu excepția unor rare și fericite răstimpuri. Dar nesimțiți nu am fost mereu. Nesimțiți suntem de când un rău pe care îl punem prea ușor pe seama comunismului a stricat fibra morală a poporului nostru.
Am călătorit în Rusia. Sunt săraci și ei, poate mai săraci ca noi. Sunt bețivi și ei, poate mai bețivi ca noi. Dar nu sunt nesimțiți. Există un cult al eroilor la mare cinste. Iar la urcare în autobuz nu se înghesuie fiecare rus să ia fața altuia, ci stau la coadă și le arată șoferul câți să urce. Să fie o legătură între acestea două ?
Din punctul meu de vedere este complet ilogic ca acesta tara sa fie saraca.Care este cauza saraciei din prezent?Nu este o intrebare usoara.Am fost si eu la Petersburg.Raportat la patriotism nu exista comparatie intre rusi si romani la ora actuala.Dar sa nu pun Romania in comparatie cu Rusia.Dar cu Bulgaria?!

Poate am un orgoliu complet necrestin,admit asta,dar cand vad sintagma ,,ultimul loc"si nu in sens bun,vad negru in fata ochilor.Cum adica ultimul loc?Este inacceptabil.Cand esti pe ultimul loc esti tratat la ,,si altii".Uniunea nu este la fel pentru lei si pentru catei,asta realizeaza pina si cel mai visator individ dar daca mai esti si catel mic si pe ultimu loc...te maninca haita

Last edited by Scotsman; 05.12.2010 at 22:41:14.
Reply With Quote
Vechi 05.12.2010, 22:51:13
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
Din punctul meu de vedere este complet ilogic ca acesta tara sa fie saraca.Care este cauza saraciei din prezent?Nu este o intrebare usoara.Am fost si eu la Petersburg.Raportat la patriotism nu exista comparatie intre rusi si romani la ora actuala.Dar sa nu pun Romania in comparatie cu Rusia.Dar cu Bulgaria?!

Poate am un orgoliu complet necrestin,admit asta,dar cand vad sintagma ,,ultimul loc"si nu in sens bun,vad negru in fata ochilor.Cum adica ultimul loc?Este inacceptabil.Cand esti pe ultimul loc esti tratat la ,,si altii".Uniunea nu este la fel pentru lei si pentru catei,asta realizeaza pina si cel mai visator individ dar daca mai esti si catel mic si pe ultimu loc...te maninca haita
Dumnezeu l-a întrebat pe Solomon ce dar să îi facă. Iar Solomon nu a cerut ceva de ordin material, de exemplu bogăție. Solomon a cerut înțelepciune. Și a primit cu carul.

Numai că înțelepciunea lui Solomon nu a venit singură. A atras după ea și bogăția. A lui și a țării conduse de el. Bogăția lui Israel a ajuns la cote nemaiatinse, în ciuda cheluielilor enorme pe care ridicarea Templului le-a presupus. Un sistem de alianțe deștepte, un negoț reciproc avantajos cu socrul lui, justiție și multă dibăcie în administrarea Regatului Unificat, toate au dus la situația înfloritoare de atunci.

Dar, din păcate, Solomon a clacat către apusul vieții, ajungând la vrăjitoreală și idolatrie. După ce o vreme Dumnezeu l-a mai ajutat în amintirea tatălui său, sub urmașii lui Regatul s-a dezagregat. Nenorocirile și mizeria au urmat în scurt timp.

Ce învățăm de aici ? Statele prosperă și se ruinează în funcție nu de cele materiale, ci de cele spirituale. Credința și inteligența oamenilor, și îndeosebi a conducătorilor, este ceea ce atrage bogăția și puterea și binele obștesc. Nu invers. "Dai credință, iei putere". Mai dăm noi credință ?

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com

Last edited by Mihnea Dragomir; 05.12.2010 at 22:58:25.
Reply With Quote
Vechi 05.12.2010, 23:00:48
Scotsman
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Dumnezeu l-a întrebat pe Solomon ce dar să îi facă. Iar Solomon nu a cerut ceva de ordin material, de exemplu bogăție. Solomon a cerut înțelepciune. Și a primit cu carul.

Numai că înțelepciunea lui Solomon nu a venit singură. A atras după ea și bogăția. A lui și a țării conduse de el. Bogăția lui Israel a ajuns la cote nemaiatinse, în ciuda cheluielilor enorme pe care ridicarea Templului le-a presupus. Un sistem de alianțe deștepte, un negoț reciproc avantajos cu socrul lui și multă dibăcie în administrarea Regatului Unificat a dus la situația înfloritoare de atunci.

Dar, din păcate, Solomon a clacat către apusul vieții, ajungând la vrăjitoreală și idolatrie. După ce o vreme Dumnezeu l-a mai ajutat în amintirea tatălui său, sub urmașii lui Regatul s-a dezagregat.

Ce învățăm de aici ? Statele prosperă și se ruinează în funcție nu de cele materiale, ci de cele spirituale. Credința și inteligența oamenilor, și îndeosebi a conducătorilor, este ceea ce atrage prosperitatea și nu invers.
Foarte frumos spus si prezentat.

Eu cred ca patriotismul nu este posesia exclusiva a cuiva anume ci trebuie sa fie o obligatie a fiecaruia.Nu exagerez cand spun obligatie.Depinde de fiecare,incepand cu cei din familia sa,cu el insusi,cum intelege sa-si apere traditiile,tara,demnitatea nationala,fiinta neamului.Este o mare putere colectiva ce are la baza puterea fiecaruia.Pe masura ce unii abandoneza atunci si puterea colectiva scade.Depinde de fiecare ca de bine isi cunoaste credinta,istoria,valorile,cum le promoveaza,cat de corect si de muncitor este,cat de dispus sa stea alaturi de tara si neamul lui fie si in cele mai grele momente.Cuvinte mari din trecut...realitati triste

Va las si eu,la plecare,un citat din Eminescu.Oare o fi actual?Oare a invatat cineva lectia de atunci?Oare ce ne-ar spune acum marele poet?Judecati dvs.

"De când lumea nu s-a văzut ca un popor să stea politiceste sus si economiceste jos; amândouă ordinele de lucruri stau într-o legătură strânsă; civilizația economică e muma celei politice. Dacă în timpul când ni se promitea domnia virtuții, cineva ar fi prezis ceea ce are să se întâmple peste câțiva ani, desigur ar fi fost declarat proroc mincinos.

Să fi zis cineva că cei ce promiteau economii vor spori bugetul cheltuielilor cu 40%; că cei ce combat funcționarismul vor spori numărul posturilor cu sutele; că cei ce sunt pentru independența alegătorilor vor face pe funcționar să atârne atât de mult de autoritățile supreme încât aceste mii de oameni să voteze conform comandei din Bucuresti; că se vor da 17 milioane pe drumul de fier Cernavodă-Chiustenge (Constanța n.r.), care nu face nici cinci, si că patru milioane din prețul de cumpărătură se va împărți între membrii Adunărilor; că se va constata cumcă o seamă de judecători si de administratori în România sunt tovarăsi de câstig ca bandiții de codru. Daca cineva ar fi prezis toate acestea lumea ar fi râs de dânsul si totusi nu numai acestea, ci multe altele s-au întâmplat si se întâmplă zilnic, fără ca opiniunea publică să se mai poată irita măcar.

Nu există alt izvor de avuție decât munca, fie actuală, fie capitalizată, sau sustragerea, furtul. Când vedem milionari făcând avere fără muncă si fără capital nu mai e îndoială că ceea ce au ei a pierdut cineva.Mita e-n stare să pătrunză orisiunde în țara aceasta, pentru mită capetele cele mai de sus ale administrației vând sângele si averea unei generații. Oameni care au comis crime grave se plimbă pe strade, ocupă funcțiuni înalte, în loc de a-si petrece viața la puscărie.

Funcțiunile publice sunt, adesea, în mâinile unor oameni stricați, loviți de sentințe judecătoresti. Acei ce compun grosul acestei armate de flibustieri politici sunt bugetofagii, gheseftarii de toată mâna, care, în schimbul foloaselor lor individuale, dau conducătorilor lor o supunere mai mult decât oarbă.

Justiția, subordonată politicii, a devenit o ficțiune. Spre exemplu: un om e implicat într-o mare afacere pe cât se poate de scandaloasă, care se denunță. Acest om este menținut în funcție, dirijază însusi cercetările făcute contra sa; partidul ține morțis a-l reabilita, alegându-l în Senat. Partidele, la noi, nu sunt partide de principii, ci de interese personale care calcă făgăduielile făcute nației în ajunul alegerilor si trec, totusi, drept reprezentanți ai voinței legale si sincere a țării. Cauza acestei organizări stricte e interesul bănesc, nu comunitatea de idei,care miroase de departe a puscărie."

Last edited by Scotsman; 05.12.2010 at 23:39:56.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
9 MAI! si eroii ortodoxiei! andreicozia Stiri, actualitati, anunturi 40 24.05.2010 00:57:20
Rugăciune pentru EROII DIN DECEMBRIE 1989 cristiboss56 Stiri, actualitati, anunturi 3 22.12.2009 19:58:49
Romanii si Athosul C-tin Biserica Ortodoxa Romana 7 25.07.2008 12:55:33
Eroii nu mor niciodată! delaro Stiri, actualitati, anunturi 4 31.12.2007 17:32:19